Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Inchiku

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Şeref bey makine ve kamış için birer örnek verebilir misiniz? Çok anlamadım nasıl bir üründen bahsettiğinizi...
Kamış

Makine

Ben yazarken acele edip free spool yazmışım.
Nedeni de misina boşaltma kılavuzu bu tarz makinelerde sürtünmesiz ya, ondan.
Çıkrık deyince benim aklıma daha devasa makinalar geldiği için yanlış bir terim kullanmışım.

Bu tarz ürünlerde en kaliteli olanların başında Jigging Master geliyor. Hem kamış, hem de makine olarak.
JM makineler fiyat olarak biraz yukarıda olmasına karşın bütçe sıkıntın yoksa verdiğine değeceğini görebilirsin.. Ama bu marka dışında yukarıda verdiğim örnekte olduğu gibi çok daha ehven fiyatlı ürünlerden de bulmak mümkün.

spindoctor

Aktif Üye
Adı
Ali Üzer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamış

Makine

Ben yazarken acele edip free spool yazmışım.
Nedeni de misina boşaltma kılavuzu bu tarz makinelerde sürtünmesiz ya, ondan.
Çıkrık deyince benim aklıma daha devasa makinalar geldiği için yanlış bir terim kullanmışım.

Bu tarz ürünlerde en kaliteli olanların başında Jigging Master geliyor. Hem kamış, hem de makine olarak.
JM makineler fiyat olarak biraz yukarıda olmasına karşın bütçe sıkıntın yoksa verdiğine değeceğini görebilirsin.. Ama bu marka dışında yukarıda verdiğim örnekte olduğu gibi çok daha ehven fiyatlı ürünlerden de bulmak mümkün.
Şeref bey sanırım bahsettiğiniz ürünler çıkrık ürünler, bu makineler devir daha düşük olduğu için daha yorucu olmaz mı sanki normal makinelerle daha kolay ve seri olur gibi geliyor yanlış düşünüyor da olabilirim ama iki makineyi de denemeden tam karar veremeyeceğim sanırım.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Şeref bey sanırım bahsettiğiniz ürünler çıkrık ürünler, bu makineler devir daha düşük olduğu için daha yorucu olmaz mı sanki normal makinelerle daha kolay ve seri olur gibi geliyor yanlış düşünüyor da olabilirim ama iki makineyi de denemeden tam karar veremeyeceğim sanırım.
Çıkrık olduğu doğru ama jig için tasarlandıklarından devirleri yüksek.
Bu tarz makinalarla balıklarla oynamak, onları yormak çok daha kolay.
Bir çok kişi klasik takımlardan bu takımlara mecburi geçişler yapıyor.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Konuyu hortlatayım...
Malum, Fethiye'ye yerleşince kıyıdan alabileceğim irili ufaklı ne tür balık varsa yakaladım. Yavaştan tekne ekipmanları oluşturma zamanı geliyor.
Bu anlamda 150-200 gr inchiku kullanıp da önerisi olan varsa iyi olurdu. Geçen hafta 200 gr shimano inchiku ile 2 kg civarı torik bindirdik ama çok pahalı be yav...