Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İp misinaya şok düğüm

ahmetv10

Üye
Adı
AHMET VURAL
Arkadaşlar konu açılmışken affınıza sığınarak bir şey danışmak istiyorum. Kıyıdan beklemeli yemli avlarda kullandığım Shimano Beastmaster DX Tele Surf kamışım da ip misina kullanmak istiyorum. Bu kaşın halkaları fuji değil acaba ip misina kullanabilir miyim?

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
teşekkürler;

ancak kullanacağım kurşun 200 gr civarı olacak daha ince misina riskli olmaz mı.
4.20 3 parça kamış aldım. şok lideri kamışın 2,3 katı ladar uzunlukla yapmamı önerdiler. Yaptım ancak atışlarda halkalardan çok rahat geçmiyor. Halkalara girmeyecek şekilde yapılsa ne zararı olur?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
4.20 3 parça kamış aldım. şok lideri kamışın 2,3 katı ladar uzunlukla yapmamı önerdiler. Yaptım ancak atışlarda halkalardan çok rahat geçmiyor. Halkalara girmeyecek şekilde yapılsa ne zararı olur?
Hiç bir zararı olmaz. Misal ben 0,13 ip kullanıyorum bu ipe 0,18mm başka bir ip ile 15 metre şok yaptım. Bunun ucuna da kamış 4,20m olduğu için 0,35mm 3-3,5m misina ile lider yaptım. Böylece düğüm dışarda kalmış oldu.

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hiç bir zararı olmaz. Misal ben 0,13 ip kullanıyorum bu ipe 0,18mm başka bir ip ile 15 metre şok yaptım. Bunun ucuna da kamış 4,20m olduğu için 0,35mm 3-3,5m misina ile lider yaptım. Böylece düğüm dışarda kalmış oldu.
15 metre şok yapıp nasıl dışarıda kalıyor düğüm bunu anlamadım. Bende makinadan gelen 0,18 ip misina var ve 15mt kadar şok lider yaptılar. bu bağlantıyla ilgiliydi benim sorum zaten. Tam anlatamadıysam özür.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
15 metre şok yapıp nasıl dışarıda kalıyor düğüm bunu anlamadım. Bende makinadan gelen 0,18 ip misina var ve 15mt kadar şok lider yaptılar. bu bağlantıyla ilgiliydi benim sorum zaten. Tam anlatamadıysam özür.
Şimid ben 0,13mm ip kullandığımdan bu ipe 0,35mm misina bağladığımda, hem düğüm büyük oluyor hem de ip misinayı kesiyor. Bu sebepten 0,13mm ipe biraz daha kalın bir ip şok yaptığımda düğümler daha küçük ve yumuşak oldu. 0,18mm ipe daha rahat misina bağlayacağımdan ip ile misinanın düğümünü kamışın dışında bırakarak kullandım. İpleri birbirine bağladığım düğüm çok küçük ve yumuşak olduğundan o kamıştan geçerken sorun olmuyo.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
  • 018 ipinize şok olarak ne bağladılar? İpmi, misinamı? Kaçlık? Benim makinamda 015, 016 ipler var. Kurşun arkası (200 gr yada üstü kurşun) attığımda 020-023 ipten şok bağlıyorum. En az 10 metre. Çapari ve yemlide genelde şoksuz kullanıyorum. Şok kullanmam gerekirsede 0,30 mono misina sarıyorum. İşin aslında makinadan gelen ipe şok olarak daima mono misinadan şok bağlamaktır. Hem kamışı hem çevrenizi korumuş olursunuz. İpe ipten şok biz Türklerin icadı. Yok makinanızdaki misina ise bunada ipten şok yaparsınız.
  • Atarken takılma yapması şok ipinin kısa olmasından yada düğümden kaynaklı olabilir. Şokun uzun tutulmasının sebebi atış hızının ardından normal sarmalda çıkan ipin fincanlarla olan temasının azalması.
  • Şoku en az 10 metre tutun.
  • Elinizi iyi ve çabuk yapabileceğiniz sağlam bir düğüme alıştırın.
  • R

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
  • 018 ipinize şok olarak ne bağladılar? İpmi, misinamı? Kaçlık? Benim makinamda 015, 016 ipler var. Kurşun arkası (200 gr yada üstü kurşun) attığımda 020-023 ipten şok bağlıyorum. En az 10 metre. Çapari ve yemlide genelde şoksuz kullanıyorum. Şok kullanmam gerekirsede 0,30 mono misina sarıyorum. İşin aslında makinadan gelen ipe şok olarak daima mono misinadan şok bağlamaktır. Hem kamışı hem çevrenizi korumuş olursunuz. İpe ipten şok biz Türklerin icadı. Yok makinanızdaki misina ise bunada ipten şok yaparsınız.
  • Atarken takılma yapması şok ipinin kısa olmasından yada düğümden kaynaklı olabilir. Şokun uzun tutulmasının sebebi atış hızının ardından normal sarmalda çıkan ipin fincanlarla olan temasının azalması.
  • Şoku en az 10 metre tutun.
  • Elinizi iyi ve çabuk yapabileceğiniz sağlam bir düğüme alıştırın.
  • R
Sok ipten degil mono misinqdqn 0.40

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sok ipten degil mono misinqdqn 0.40
O40 cidden kalın olmuş. Mutlaka kamıştan çıkışta sürtünmeden dolayı uçtaki fincana takılır. Hatta toplarken eğer düzgün bir düğüm değil ise mutlaka takılır.
Birde şu varki 018 ip kullanıyorsunuz. Kullandığınız ipin çekeri 8x olsa zaten çekeri en az 11-12 kg olması lazım. Bu sizcede yeterli değilmi. Kamışı ve yüzükleri koruma amaçlı öne 0,30 dan 11-12 kg çekerli mono misina koymanız normal. Sağlam bir 030 misina hadi çok çok 035 misina 200 gram kurşunu ve abanma kuvvetini çok rahat karşılar. Burda amaç 200-250 gr kurşunu 040 şok ile atmak değil, 200-250 gram kurşunu kamışa ve yüzüklere zarar vermeden, makinanın istemeden kapanması halinde kamışın kırılmaması olmalı.
Bakın çapariye kullandığım makinalarımdan birinde 0,22 trobucco turuncu misina sarılı. Önündede 8x 016 ipten şok var.
018 ipe 040 misinadan şok bence gereksiz kalın.
030 misina ve güzel ince sağlam bir düğüm derim.

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Uzak mesafe derdi olan şok u ipten yapar, biz gibi.. şoku da en fazla 0.23, 0.25mm den yapıyorum.

Misina şok doğru olandır ancak benim amacima uymadığı için kullanmıyorum.