Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İskele mırmır karagöz

NumanGuler

Üye
Adı
Numan Güler
Selam arkadaşlar. Bildiğim kadarıyla yazın iskele kenarlarından aşağıya mideleri parçalayıp atıyorlar bu yemlerin etrafına da mırmır karagöz gibi balıklar toplanıyor. İskele gibi yüksek yerlerde böyle avlar için ne tür bir kamış kullanmalıyız? El oltası kullanmak etkili olur mu?

Aklıma gelen düşünceler şunlar. Hassas bir kamış kullansak balığı yukarı kaldıramayız bu yüzden kamış kırılabilir. Sağlam bir kamış kullanırsak bu defa balığı hissetme ihtimalimiz düşer tasmalayamayız. Uzun kamışlar iskele dibi için fazla uzun , uygun değil. Bana en mantıklısı el oltası kullanmak gibi geliyor. Sizin düşünceleriniz ve tecrübeleriniz neler bana aktarabilir misiniz?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
El oltasının verdiği keyfi yakalamaya en yakın olacağınız disiplin lrf size de lrf takımı öneririm balığı kaldırma konusunda yanınızda bir kepçe bulundurmanız gerekecek sanırım bu displinin en zor bulunan ekipmanı da kepçe :)
Neden zor birçok model var derseniz de kepçe hep görece küçük olmalı ki taşıması kolay olsun hemde uzun olmalı ki rahat bir şekilde suya ulaşsın katlanır olmalı ama katlama mekanizması sağlam olmalı hazır bahsi geçmişken kullandığı kepçe den memnun olan al aga bu var diyen üstüme link atsın 🤣🤣

NumanGuler

Üye
Adı
Numan Güler
El oltasının verdiği keyfi yakalamaya en yakın olacağınız disiplin lrf size de lrf takımı öneririm balığı kaldırma konusunda yanınızda bir kepçe bulundurmanız gerekecek sanırım bu displinin en zor bulunan ekipmanı da kepçe :)
Neden zor birçok model var derseniz de kepçe hep görece küçük olmalı ki taşıması kolay olsun hemde uzun olmalı ki rahat bir şekilde suya ulaşsın katlanır olmalı ama katlama mekanizması sağlam olmalı hazır bahsi geçmişken kullandığı kepçe den memnun olan al aga bu var diyen üstüme link atsın 🤣🤣
Yani lrf ve kepçe yada el oltası mı kullanmalıyim? Bende tekne kamışı var jig için. Balığı kaldırır ama vuruşu hissedermiyim bilmiyorum .

Erstekin

Yeni Üye
Adı
Ersin Tekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif

yilmaz.40

Aktif Üye
Adı
yılmaz albayrak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
hocam ben teknede akıntı ve derinlik sebebiyle sert bi kamış kullanıyorum ancak balık vuruşunu hissedebilmek için dibi bulduktan sonra gerginliği alıp oltayı tuttuğum bir parmağımı misinada temasta tutuyorum. bu şekilde 100 metrede bile balığın vuruşlarını hissediyorum.

NumanGuler

Üye
Adı
Numan Güler
hocam ben teknede akıntı ve derinlik sebebiyle sert bi kamış kullanıyorum ancak balık vuruşunu hissedebilmek için dibi bulduktan sonra gerginliği alıp oltayı tuttuğum bir parmağımı misinada temasta tutuyorum. bu şekilde 100 metrede bile balığın vuruşlarını hissediyorum.
İpi tutmak ta bir seçenek evet.