Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Kartal Tekne ile Hangi Balıklar

turkonor

Yeni Üye
Katılım
11 Haz 2024
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Adı
ramazan
Merhabalar,
Bu dönemde tekne ile Kartal'dan açılıp hangi balıkları avlayabiliriz? Acemiyim şu ana kadar istavrit avladım sadece. Biraz daha büyük balıklar avlamak istiyorum kefal dahi olur. Açıktan kefal yakalayabilir miyim?
 

Bedri35

Daimi Üye
Katılım
3 Kas 2021
Mesajlar
655
Tepkime puanı
1,008
Puanları
93
Yaş
40
Konum
İstanbul
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Atalardan yaklaşık 10 kere yemli av için gece kayıkla açılmışımdır. Tutulan balıklar istavrit, mezgit ve kırlangıç kendi adıma. Bunların içinde sadece görece kırlangıç iri denebilecek boy ama kırlangıç için ufak boylardı. Kefal genelde su üstü ya da su üstüne yakın takımlar ile kıyıya yakın meralardan tutuluyor diye biliyorum ancak hedefim olan bir tür olmadığı için sizi yanıltmış olmayım. Zamanı gelince ( eylül- kasım) bölgeden tekne ile çinekop avı yapmak mümkün. Kayıkla gece çok açılmak mümkün olmadığı için ben yapamadım fakat biraz daha derin suda yapabilirsiniz.
 

Erdem82

Daimi Üye
Katılım
14 Haz 2020
Mesajlar
1,074
Tepkime puanı
672
Puanları
113
Yaş
42
Konum
Istanbul
Adı
ERDEM
Açıkta derin sularda 3 köstekli dip takımına yem olarak karides eti kullanırsanız tek tük mercan avlayabilirsiniz. İri istavrit, mezgit, karagöz avlayabilirsiniz. Kefal için açılmanıza pek gerek yok. Kefal sığ ve sıcak suları sever.