Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstavrit çaparisi yapımı hakkında.

selmansaygi18

Yeni Üye
Katılım
25 Şub 2021
Mesajlar
25
Tepkime puanı
20
Puanları
3
Yaş
23
Konum
ISTANBUL/ÜMRANİYE
Adı
Selman SAYGI
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese selamlar. Uzun zamandır kendi çaparimi yapmak istiyorum ama kafamda bi çok soru ve sorun var. Daha önce çapari yaptım ama deneme şansım olmadı. PowerLine super premium 0.22 beden ile elimde olan 100lü köstekle çapari yaptım. Nerden bakarsam bakayım bağlama yöntemi hep aynı. Ama ne kadar yaparsam yapayım her zaman köstekler beden üzerinde haraket edip kayıyor bunun nedenini bilmiyorum. (Deneme amaçlı yaptığım için misina ve köstekler en az 5 yıllık. ) Bir başka sorunum ise malzeme seçimi. Kendonun 11no 100lü kösteği üsküdarda 24tl.Bu da 10 lu çapari için ortalama 2.5 tl. Her avımda ortalama ya 1 ya 2 çapari yiyorum. Yani hazır çapari ile elde yapmak aynı fiyata geliyor. Sizce elde yapmanın avantajları nedir ? Sizlerden köstek ve beden için kullanılacak malzeme önerisi bekliyorum.

İlgilenen,okuyan ve cevap veren herkese teşekkür ederim :)
 

Ufuk Mor

Yeni Üye
Katılım
31 Mar 2019
Mesajlar
8
Tepkime puanı
16
Puanları
3
Adı
Ufuk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Köstek bedenden kayıyorsa muhtemelen düğümü beden üzerinde tam oturtup sıkamıyor olabilirsin,Kendi çaparisini yapan biri olarak fiyat için hangisi daha uygun olur kıstasına hiç girmedim.Suya giden kurşunlar,misinalar,kopan ipler,takımlar liste çok uzun hepsini değerlendirmeye kalkarsak işin içinden çıkıp keyif alamayız gibime geliyor. Ben beden olarak Marline kullanıyorum 022 150gr 024 ile 180 gr kurşun abanarak atıyorum bir problem yaşamadım ama herkesin atışına göre performans farklılık gösterebilir.
 

hamdialev

Daimi Üye
Katılım
22 Ara 2015
Mesajlar
932
Tepkime puanı
2,606
Puanları
93
Yaş
38
Konum
İstanbul
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Düğümü atarken misinayı iyice gerdirin öyle düğümü sıkılaştırın. Eğer bedeni sabitleyerek yapıyorsanız da gerginliğinin iyi olmasına dikkat edin. Düğüm attıktan sonra bedenin gevşemesi ile düğüm iyice sıkışmış olur.

Hazır köstek almayı ben çok tavsiye etmiyorum. Özellikle cengiz gibi çapariye önem verilmeyen yerlerden hiç tavsiye etmiyorum. Bildiğiniz bir kişinin bağladığı kostekler olursa o zaman olur. En güzeli kösteğinizi de kendiniz bağlamanız.

Köstek yapımında samurai çile misinalar iyidir. Beden yapımında sağlamlığına güvendiğiniz misinalar işinizi görür. İğne olarak ne kadar ekmek o kadar köfte :) Vmc 11 numara tavsiye ederim ama pahalı. Kendo ya da youvella lar da iş görür.
 

selmansaygi18

Yeni Üye
Katılım
25 Şub 2021
Mesajlar
25
Tepkime puanı
20
Puanları
3
Yaş
23
Konum
ISTANBUL/ÜMRANİYE
Adı
Selman SAYGI
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cengiz Balıkçılık bilindik ve güvenilir olduğu için aslında uzun zamandır ordan çapari alıyordum. Dediklerinize dikkat edeceğim teşekkürler.