Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir'de Levrek & Çipura avı için ekipman önerisi

nekosam3540

Yeni Üye
Adı
İlyas
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba, ayın 18'inde İzmir'e gideceğim, balıkçılık hobisiyle 1 aydır uğraşıyorum şu anlık sadece Marmara sularında İstavrit avı yapıyorum, henüz farklı bir balık avlayamadım. İzmir'de bulunduğum süreçte en azından 1 tane levrek veya çipura avlamak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Elimdeki takımlar şu şekilde

1- Spin: Albastar Bouncy 2.70cm 10-40gr atarlı - Remixon Focus RD4000M 5+1BB makara

2- Lightspin: Ryuji Luna 2 2.30cm 5-25gr atarlı - Ryuji Infinity 2000S 5+1 makara

3- LRF: Kendo Kenshi Pro 2.10cm 1-7gr atarlı - Lightspin'deki makineyı dönüşümlü olarak LRF takımıma takıyorum.

Her türlü tavsiyelerinize açığım. İzmir'deki eşime dostlarıma burada tuttuğum istavritler ile bolca caka sattım ama orada Çipura veya Levrek yakalayamazsam rezil oluruz :)

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba, ayın 18'inde İzmir'e gideceğim, balıkçılık hobisiyle 1 aydır uğraşıyorum şu anlık sadece Marmara sularında İstavrit avı yapıyorum, henüz farklı bir balık avlayamadım. İzmir'de bulunduğum süreçte en azından 1 tane levrek veya çipura avlamak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

1- Spin: Albastar Bouncy 2.70cm 10-40gr atarlı - Remixon Focus RD4000M 5+1BB makara

2- Lightspin: Ryuji Luna 2 2.30cm 5-25gr atarlı - Ryuji Infinity 2000S 5+1 makara

3- LRF: Kendo Kenshi Pro 2.10cm 1-7gr atarlı - Lightspin'deki makineyı dönüşümlü olarak LRF takımıma takıyorum.

Her türlü tavsiyelerinize açığım. İzmir'deki eşime dostlarıma burada tuttuğum istavritler ile bolca caka sattım ama orada Çipura veya Levrek yakalayamazsam rezil oluruz :)
Merhaba. Bekliyoruz güzel İzmir'imize :) Elinizdeki spin kamış ile harika çipura avları yapabilirsiniz. hazırlayacağınız çok basit bir takım yardımıyla eminim ki güzel balıklar verecektir size körfezimiz. Hemen şöyle spin kamış ile yakın zamanda yaptığım bir avımın videosunu paylaşayım. Abone olmayı unutmayalım :)

nekosam3540

Yeni Üye
Adı
İlyas
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Doğup büyüdüğüm topraklar zaten İzmir. Sadece sene başından beri bazı sağlık sorunlarından dolayı Kocaeli'nde yaşıyorum. 3 Günlük İzmir'e dönüş sürecimde de Levrek & Çipura almadan dönmek istemiyorum şahsen. Videonuzu inceliyorum teşekkürler.

nekosam3540

Yeni Üye
Adı
İlyas
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Videonuzu izledim, gerçekten güzel keyifli bir av olmuş fakat pek detay verilmemiş maalesef. Sadece izleyip anladığım kadarıyla 10Gr JigHead ve yem olarak yengeç kullanıyorsunuz, atıp bekletiyorsunuz. Canlı yem ile de avlanırım muhakkak ama benim aradığım av disiplini daha çok at-çek. Sahte silikon veya rapala ile at-çek yaparak avlanmak istiyorum.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Videonuzu izledim, gerçekten güzel keyifli bir av olmuş fakat pek detay verilmemiş maalesef. Sadece izleyip anladığım kadarıyla 10Gr JigHead ve yem olarak yengeç kullanıyorsunuz, atıp bekletiyorsunuz. Canlı yem ile de avlanırım muhakkak ama benim aradığım av disiplini daha çok at-çek. Sahte silikon veya rapala ile at-çek yaparak avlanmak istiyorum.
5 gram zoka o aslında, ya da 5gram gezer kurşun önüne küçük bir silikon boncuk ve bir de iğne ile ayn ıavı yapabilirsiniz. Keyifli kısmı misinayı izlemek çünkü balık vuruş yapmıyor, yemi ağzına alıp gitmek istiyor. 0.24 mono misina deniz yüzeyinde yürümeye başlayınca tasma atılıyor. Çok keyifli ama alışmak gereken bir av yöntemi. At çek ile alakası yok tabii.

nekosam3540

Yeni Üye
Adı
İlyas
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Naniwa Osaka Shi 7.8gr 75mm C014 renginden aldım su üstü, at-çek yapacağım ama bizim bildiğimiz Karşıyaka & Naldöken arasındaki kıyılarımızdan çalışır mı emin olamıyorum. Aliağa veya Naldökenin iç kısımları gibi daha kıyıya yakın, taş & kum geçiş iskele yanları gibi yerlerden mi çalışsam acaba. İzmire gelmeme son 6 gün kaldı heyecan yükseliyor :D

yusufcankirca

Yeni Üye
Adı
Yusufcan
Kan Grubu
A Rh Pozitif

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
5 gram zoka o aslında, ya da 5gram gezer kurşun önüne küçük bir silikon boncuk ve bir de iğne ile ayn ıavı yapabilirsiniz. Keyifli kısmı misinayı izlemek çünkü balık vuruş yapmıyor, yemi ağzına alıp gitmek istiyor. 0.24 mono misina deniz yüzeyinde yürümeye başlayınca tasma atılıyor. Çok keyifli ama alışmak gereken bir av yöntemi. At çek ile alakası yok tabii.
Usta bu gün izmir karşıyakadan resim attı arkadaşlar. Bu gün 9 tane almış. En büyüğü 1.650 dedi.
5e091704-2fd1-4024-a422-c237db23aa20.jpeg

Özellikle sordum. Spin ilemi yoksa yemlimi.
Yemli surf kamış ile almış hepsini.
Spin (yengeç) 2 hafta oldu kesti der. Balık açıktaymış. Yem borukurdu be sülünez.
5e091704-2fd1-4024-a422-c237db23aa20.jpeg
IMG_1759.jpeg

Tabii yinede spini lrf yi yanımızda taşırız mutlaka.
Ama surf takımı atlamayalım. 😀

E

Erden Eren

Misafir
Selamlar öncelikle.
Naçizane tavsiyem kendinize "Mutlaka avlamalıyım." , "En az 1 adet almam gerek." , "Rezil olurum." gibi cümleler ve bu cümlelerin getireceği zorlamadan kaçınmanız yönündedir.
Aksi takdirde bu hobinin tüm zevklerinden mahrum kalırsınız.
Kıyı balıkçılığını bir hobi olarak görenler yahut benim gibi haftanın 3-4 günü, bazen haftanın 7 günü üst üste avda olup, hobiden öte tutku olarak yaşayanlar adına temel prensip aldığımız zevk, bulduğumuz huzur ve sabrımızı terbiye etmek olsa gerek. Bu bağlamda gözümüzü hırs bürüdüğü an bu aktivitenin tüm büyüsü kaçacaktır kanısındayım.
Ayrıca eş dost ne der kısmına takılmamanızı şiddetle tavsiye ederim. Ben de haftaya Ege'de olacağım ve av yapacağım merada SENELERCE SIFIR SKOR ELDE ETTİM. Şamandıralı sistemden tutun dip takımlarına, türlü türlü gramajlara, çeşit çeşit denemelere, hep sabır ile zorladım. Derken gelinen noktada artık çipura, levrek, ahtapot, sargoz, mırmır gibi envai çeşit balık avları yapıyorum. Ve sıfır çektiğim dönemler hem bölgenin yerlileri hem de yazlık sitemdeki komşular bana deli gözüyle bakıyorlar, arkamdan değil bizzat karşımda, yüzüme bakarak gülüyor, ti'ye alıyorlardı beni.
"Burada balık mı olur, seninkisi de iş mi yahu?" diyenlere son birkaç senedir ben gülüyorum üstelik kaba taraflarımla gülüyor ve kediye köpeğe bile balık dağıtırken onlara kılçık bile vermiyorum açıkçası. :)

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Usta bu gün izmir karşıyakadan resim attı arkadaşlar. Bu gün 9 tane almış. En büyüğü 1.650 dedi.
Ekli dosyayı görüntüle 127004
Özellikle sordum. Spin ilemi yoksa yemlimi.
Yemli surf kamış ile almış hepsini.
Spin (yengeç) 2 hafta oldu kesti der. Balık açıktaymış. Yem borukurdu be sülünez.
Ekli dosyayı görüntüle 127004Ekli dosyayı görüntüle 127005
Tabii yinede spini lrf yi yanımızda taşırız mutlaka.
Ama surf takımı atlamayalım. 😀
Evet abi bu ara balık kalınlaştı ama açıkta artık. Lidakiler kaba lidakiler yok, olunca takoz oluyor. Çok keyifli oluyor. Balık körfezden çıkmadan ben de deneyeyim diyorum son bir av. Kısmet, bakalım artık.