Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir’de LRF mi Light Spin mi?

Tezcan35

Yeni Üye
Adı
Tezcan S.
Kan Grubu
B Rh Negatif
Selam dostlar,

İzmir’de balıkçılığa yeni başlıyorum. LRF ile light spin arasında kaldım. Amacım aktif bir avcılık yapmak. İzmir şartlarında hangisi tercih ediliyor bilgim yok size danışmak istedim. Özellikle yaz aylarında çupra için light spin ile yengeç takıp yemli av yapılabildiğini duydum. Bunu LRF takımıyla da yapabilir miyim?

Sizce İzmir körfez ve civarında hangisi daha mantıklı bir tercih olur?
Net bir hedef balığım yok.
Takım öneriside yapabilirsiniz lütfen acemiyim.
Teşekkürler.

muhberke

Yeni Üye
Adı
Berke
Selam dostlar,

İzmir’de balıkçılığa yeni başlıyorum. LRF ile light spin arasında kaldım. Amacım aktif bir avcılık yapmak. İzmir şartlarında hangisi tercih ediliyor bilgim yok size danışmak istedim. Özellikle yaz aylarında çupra için light spin ile yengeç takıp yemli av yapılabildiğini duydum. Bunu LRF takımıyla da yapabilir miyim?

Sizce İzmir körfez ve civarında hangisi daha mantıklı bir tercih olur?
Net bir hedef balığım yok.
Takım öneriside yapabilirsiniz lütfen acemiyim.
Teşekkürler.
Körfezde yukardan atış yapılacağı için lrf de yalnızken büyük balık gelirse yukarı çekmenin zor olacağını düşünüyorum. O sebeple light spin bence

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Körfezde 10-15 metreden bile 400-500 gr sargoz, çupra, lidaki, mırmır gelme olasılığı çok çok fazla. İstavritleri bile 200-250 gr, bizim boğazın çinekopu büyüklüğünde.
Hiç lrf yapmadım. Bilmem. Ama gördüğüm kadarı ile adamlar surf kamış ile yada shorejig kamış ile aldıkları kiloluk çupraları, 700-800 gramlık lidaki, sargozları dahi kepçe ile alıyorlar. Su ile zemin arası yükseklik 1 metreden fazla.
Sürükleyerek kıyılatabileceğiniz yerlerde av yaparsanız lightspin ile ancak.