Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir’den Selamlar – Yeni Başlıyorum

Tezcan35

Yeni Üye
Adı
Tezcan S.
Kan Grubu
B Rh Negatif
Selamlar,

Ben Tezcan, 24 yaşındayım. İzmir’de yaşıyorum ve çocukluktan beri kıyıdan bakıp iç geçirdiğim balık sevdasına artık giriş yapmaya karar verdim. İş güç derken vakit yaratmak zordu ama artık tam zamanı dedim.

Forumda biraz gezindim, samimi bir ortam olduğunu görünce hemen dahil olayım istedim. İzmir sahil kesimi ve yeni başlayan birisi için Surf mü spin mi cevabı mı ararken buldum burayı. hâlâ net karar veremedim, sizin de yardımlarınızla iyi bir takım kuracağım inşallah.

Tavsiyelere açığım, ekipman konusunda da desteğe ihtiyacım olacak. Hem öğrenmek hem paylaşmak için buradayım. Tüm üstadlara şimdiden selamlar, rastgele!

Son düzenleme:

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selam Tezcan hoş geldin,

Bence tek takım olacaksa surf olmalı ki yıl içinde daha uzun dönemler av yapabilesin. Tabi ki bu kişiden kişiye değişecek göreceli bir kavram ama, madya, midye takarak yemli çupra almak, sülünez gibi yemlerle diğer tüm balıkları kovalamak bana daha çekici geliyor.

üstelik yemi atınca başında çay kahve içmesi sohbeti muhabbeti cabası.

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar,

Ben Tezcan, 24 yaşındayım. İzmir’de yaşıyorum ve çocukluktan beri kıyıdan bakıp iç geçirdiğim balık sevdasına artık giriş yapmaya karar verdim. İş güç derken vakit yaratmak zordu ama artık tam zamanı dedim.

Forumda biraz gezindim, samimi bir ortam olduğunu görünce hemen dahil olayım istedim. İzmir sahil kesimi ve yeni başlayan birisi için Surf mü spin mi cevabı mı ararken buldum burayı. hâlâ net karar veremedim, sizin de yardımlarınızla iyi bir takım kuracağım inşallah.

Tavsiyelere açığım, ekipman konusunda da desteğe ihtiyacım olacak. Hem öğrenmek hem paylaşmak için buradayım. Tüm üstadlara şimdiden selamlar, rastgele!
Hoşgeldiniz 🙋🏻

Tezcan35

Yeni Üye
Adı
Tezcan S.
Kan Grubu
B Rh Negatif
Selam Tezcan hoş geldin,

Bence tek takım olacaksa surf olmalı ki yıl içinde daha uzun dönemler av yapabilesin. Tabi ki bu kişiden kişiye değişecek göreceli bir kavram ama, madya, midye takarak yemli çupra almak, sülünez gibi yemlerle diğer tüm balıkları kovalamak bana daha çekici geliyor.

üstelik yemi atınca başında çay kahve içmesi sohbeti muhabbeti cabası.
Hoşbuldum dikkate alıcağım. surf şuan için bana daha uygun gibi.
Hoşbuldum 🙋‍♂️

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Hoş geldin Tezcan

Tezcan35

Yeni Üye
Adı
Tezcan S.
Kan Grubu
B Rh Negatif
Hoş geldin Tezcan
Hoşbuldum

Başka bir konu açıp rahatsız etmemek adına İzmir’de lrf yapanlardan bilgi rica edicem.
Ben lrf yapmak istiyorum. 1-14 gram atar aralığında orta sertlikte 2 2.40 arasında bir takım kurucam fakat bu takım İzmir’e uygunmudur bilmiyorum. Sahil kesiminde ( Konak Göztepe Güzelbahçe) de av yapıcam buralara uygunluğu nedir acaba.

mkm35

Yeni Üye
Hoşbuldum

Başka bir konu açıp rahatsız etmemek adına İzmir’de lrf yapanlardan bilgi rica edicem.
Ben lrf yapmak istiyorum. 1-14 gram atar aralığında orta sertlikte 2 2.40 arasında bir takım kurucam fakat bu takım İzmir’e uygunmudur bilmiyorum. Sahil kesiminde ( Konak Göztepe Güzelbahçe) de av yapıcam buralara uygunluğu nedir acaba.
Merhaba Tezcan kardeşim, Güzelbahçe hariç dediğin bölgelerde balık avı yasak. Soruna gelecek olursak balık avından beklentin burada belirleyici olacak. Eğer yukarıda söylenen gibi oltamı atayım kenarda çayımı kahvemi içeyim yada mangalımı yakayım dersen surf senin için daha iyi olur. Yok ben oltamın başında duracağım belki atçek levrek avı yapacağım diyorsan spin kamış senin için daha uygun.

Ben gittiğim mera uygunsa genelde iki surf kamış atıp yanda biraz spinle vakit geçiriyorum. Yorulunca ya da sıkılınca spini de hafif kurşunla 30-40 mt civarına atıp beklemeliye çeviriyorum. Bu da senin için bir alternatif olabilir.

Yok ben eğer tek olta alacağım nasıl avlanacağıma da karar veremedim dersen spin tavsiye ederim, hem atçek hem de çok uygun olmasa da hafif kurşunla kısa mesafe atıp beklemeli yapabilirsin. Güzelbahçeye gideceksen suyun soğuk olduğu zamanlarda kalamar da deneyebilirsin.

Engin MA

Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar,

Surf disiplini çok fazla ekipman gerekiyor(hakkıyla yapılacaksa eğer) Ve uzun saatler vakit ayırıp avs gitmelisiniz
Selamlar,

Bence en önemli sorulardan biri şu:
Ben meraya giderken hamallık yapabilir miyim?

Hakkıyla yapacaksanız surf ekpmanı çok. Tripot; kamışlar; uzun süre kalacağınız için içecek ve yiyecekleriniz için buzluk; yemler için ayrı bir şey(ben strafor kullanıyorum); makinalar, alarmlar, beden misinaları vs gibi ekipmanlar için çanta(ben iki bölmeli tekerlekli alet çantası kullanıyorum)

Spin avında, ben de özelikle kış aylarında ve zamanım az olduğunda yapıyorum, kamışınız ve sahtelerinizi alacak bir sırt çantası yeterli.(yiyecek içeceğimi de alıyor)

Not: Hangisine başlarsanız başlayın orta seviye ekipmanların altına inmemeye çalışın. Çünkü çok ucuz takımlar siz işi öğrendikçe size yetmeyecek ve astarı yüzünü geçecektir. Orta halli takımlar ise sizi uzun süre götürebilir. (Ben kişisel olarak bu durumu yaşadım. Özellikle surfcastingte)