Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Jig renk ve desenlerine göre hedef balık

tailofcat

Yeni Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
Merhaba arkadaşlar. Bu konuda bir fikir beyan edeceğim ancak yine kendi tecrübelerim ile olacak bu. Ve sizin bilgilerinizden faydalanmak isterim. Ben daha çok zebra desenli sırtı veya karnı pembe ya da sarı/turuncu boyalı jigleri kullanıyorum. Çift asist iğnenin birisinde de 5cm lik silikon ahtapot oluyor ve bu ahtopotta jigin renklerine zıt bir renk oluyor. Kullanmayı en sevdiğim jig rengi gold pink zebra ve lemon back. Kendi avlarımda gördüğüm sarı ve turuncu rengin taş balıkları (lagos, züber, orfoz) üzerinde etkili olduğunu gördüm. Akya ise pembe renge karşı ilgili ve iştahlı gibi duruyor.

Ancak ortamlarda gördüğüm ve konuşulan jig seçimi esnasında jig şekli ve rengi için avlandığın denizin balıklarına en benzeyeni kullan diyorlar. Mesela sardalyaya en çok benzeyen jigin daha performanslı olacağı söyleniyor. Genelde jigin renginin birşey ifade etmediği daha çok jigin şeklinin ve aksiyonun önemli olduğunu savunanlarda var. bu konularda fikirlerinizi ve tecrübelerinizi merak etmekteyim.

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
Hocam Markos Vidalis diye bir youtuber var, o da ege'de jig avı yapıyor genellikle. O da sıklıkla baraküda, sardalya, uskumru renkleri tercih ediyor, gündüz av yaptığı için natürel renkleri seçtiğini düşünüyorum. İzlemesi keyifli videoları var, belki faydası olur.