Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kamış için uygun makine nasıl seçilir?

Mustexx

Yeni Üye
Adı
Mustafa Dönmez
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar; balık tutmaya sevdam var daha önce kıyıdan istavrit tutmuştum. Bu sene yeni bir kamış aldım ve kıyıdan palamut tutmayı denedim ama her seferinde elim boş döndüm. Şimdilerde ise kıyıdan çinekop tutmak istiyorum. Sizlerden isteğim elimde bulunan kamışıma uygun makine ve ip tavsiyesinde bulunmanız.
Lineaeffe FF Capri 4.30mt 100-200g Teleskopik Surf Kamışı var. Bu kamış uygun makine tavsiyesi istiyorum.
Birde elimde okuma alaris als-40 makinem var. Sizce bu makine kamış için uygun mu? Son olarak da ip tavsiyesi istiyorum. Kalınlık ve marka. Değerli tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

DenizKSK

Üye
Adı
Denizcan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Alaris ALS 40 makineniz bu surf kamış için uygun değil. F/P oranı yüksek bir spine giriş makinesi o. Ben de yedek setimde kullanıyorum Alaris'i.
Boğaz için en az 6000'lik makine gerekli. Marka olarak Ryobi 8000 bakılabilir, Okuma Tomcat 8000 veya Surf 8K bakılabilir. Bütçe sıkıntı olmaz ise Daiwa Saltist serisi 5000-6000 kafalar (jig makineleridir) bakılabilir, yada Savage Gear SGS8 8000 düşünülebilir. Savage Gear'da SG serisi ve SGS serisi var, ona dikkat. Bakılması gereken SGS serisi. :harika:
8 örgü kaliteli bir ip kullanın kafidir (Daiwa J-Braid 0,20mm örneğin) önüne de kurşun arkası beden niyetine 0.35-0.40mm arası FC yada FC kaplama bir misina yeterli olur. Bu yıl Palamutta minimum 0,35mm FC kaplama kullandık biz arkadaşlarla örnek vermek gerekirse. Hoş, ben 0.40mm Ghost Nippon kullandım o ayrı :)
Üstadlar elbette daha kıymetli tavsiyeler verecektir.

Mustexx

Yeni Üye
Adı
Mustafa Dönmez
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Alaris ALS 40 makineniz bu surf kamış için uygun değil. F/P oranı yüksek bir spine giriş makinesi o. Ben de yedek setimde kullanıyorum Alaris'i.
Boğaz için en az 6000'lik makine gerekli. Marka olarak Ryobi 8000 bakılabilir, Okuma Tomcat 8000 veya Surf 8K bakılabilir. Bütçe sıkıntı olmaz ise Daiwa Saltist serisi 5000-6000 kafalar (jig makineleridir) bakılabilir, yada Savage Gear SGS8 8000 düşünülebilir. Savage Gear'da SG serisi ve SGS serisi var, ona dikkat. Bakılması gereken SGS serisi. :harika:
8 örgü kaliteli bir ip kullanın kafidir (Daiwa J-Braid 0,20mm örneğin) önüne de kurşun arkası beden niyetine 0.35-0.40mm arası FC yada FC kaplama bir misina yeterli olur. Bu yıl Palamutta minimum 0,35mm FC kaplama kullandık biz arkadaşlarla örnek vermek gerekirse. Hoş, ben 0.40mm Ghost Nippon kullandım o ayrı :)
Üstadlar elbette daha kıymetli tavsiyeler verecektir.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Araştırmalara başlayacağım 🙂🙂🙂