Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kamış Renk Değiştirmek

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Merhabalar,

Kamışların rengini yüzükler haricinde değiştirebiliyormuyuz sprey boya ile mesela o kadar gözümü alıyorki artık belli bir atış sayısından sonra gözüm hep oraya dalıyor bu işlemi daha önce yapan veya önerilir birşey mi kaliteli sprey siyah boyalar var onlardan alıp yapmak istiyorum sizce? yapanlar var ise önerebileceği teknik ekipmalardan alabilirim

Teşekküler

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Güzel bir konu açmışsınız. Bakalım tecrübeli arkadaşlardan ne gibi fikirler gelecek. Konu takip..

Adı
sedat gümüş
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
merhaba arkadaşlar kamışları sprey boya ile boyamak yerine MAKARON'la kaplamanızı tavsiye ederim.görsel olarak istedıgınız renk ve desende kaplayabilirsiniz buna artı olarak üst düzey bir koruma sağlar çizilmelere ve darbelere karşı

Son düzenleme:

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
merhaba arkadaşlar kamışları sprey boya ile boyamak yerine MAKARON'la kaplamanızı tavsiye ederim.görsel olarak istedıgınız renk ve desende kaplayabilirsiniz buna artı olarak üst düzey bir koruma sağlar çizilmelere ve darbelere karşı
Ayrica ilerde satmak isterseniz boyanmis cok tercih edilmeyecektir, makaronla korunmus olan ise sifira yakin ve temiz goruntusu oldugu icin tercih edilecektir.. ben acikcasi boyamaya kiyamam :)

simiot

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kamışın tümünü ya da bir kısmını makaronla kaplamak kamışın korunmasına yardımcı olabilir fakat aksiyon değerlerini de değiştirebilir. Deneyip görmek gerek.

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@simiot % 100 haklısın diye düşünüyorum, makaron göründüğü kadar hafif bir malzeme değil. Eskinden kullandığım tekne kamışının sap kısmını kapladım sadece ve farketmişti ciddi ciddi... Kaldı ki, genelde 2.40 cm altı spin, 3.00 cm altı surf kamış kullanılmadığını düşünürsek bu kamışların ağırlığına etki edecektir.

Adı
sedat gümüş
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
parçalı kamışı alt ve orta parçalarını makaron ile kapladım atış mesafesinde ve agırlık konusunda söylediğiniz gibi bir farklılık yaşamadım.sanırım tümünü kaplamak atış esnasında ciddi sorunlar yaratır

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
herkese teşekkür ederim
pek mantıklı gibi gözükmüyor bu işlem boya konusunda sıkıntı satış konusunda olabilir makaron ise aksiyonu bozabilir en iyisi pek dokunmamak gibi gözüküyor :) arkadaşım siyah sprey boya ile komple boyamıştı gayette güzel oldu ama artık o kamışı elden çıkarması zor ustalar dan böyle bilgiler almak çok iyi yoksa yanlış bir uygulama ile ekipmanlarımızı kullananamayabiliriz!! Teşekkürler

Bu konu ile ilgili olarak Okuma Avrupa ya bir mail yazdım renk konusunda değişim olabilir mi burda ki distribütöre versek onlar bir uygulama yapılabilir mi diye onlardan gelen cevap ise; "Kesinlikle tavsiye etmetiklerini (boyamak) kamışın ın üzerindeki kaplamanın zamanla tuzlu su ile birlikte deforme olabileceğini ve kullanımın bozulacağını söylüyorlar eğer böyle bir durumda garanti kapsamında olsa bile kamışın değiştiremeyeceklerini söylüyorlar" sonuç olarak yapmayın! diyorlar

ayrıca bir bilgi daha verdiler "Okuma için olta makinalarınıda aynı şekilde renk değişiminde bulunulmaması gerektiğini ayrıca tavsiye edilen bakım yağları dışında hiçbir ürün kullanılmaması önerilir" anladığım kadar ile bu paslanma önleyici ürünleri yağları hangi marka olursa olsun kullanmayın!! tercih meselesi tabiki

Konuyla ilgili olarak daha önce izlemiş olduğum bakım videolarında limon ve sirke kullanıyorlardı aynı şeklide "önerilmez" diye bir bilgi verdiler

Son düzenleme:

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
herkese teşekkür ederim
pek mantıklı gibi gözükmüyor bu işlem boya konusunda sıkıntı satış konusunda olabilir makaron ise aksiyonu bozabilir en iyisi pek dokunmamak gibi gözüküyor :) arkadaşım siyah sprey boya ile komple boyamıştı gayette güzel oldu ama artık o kamışı elden çıkarması zor ustalar dan böyle bilgiler almak çok iyi yoksa yanlış bir uygulama ile ekipmanlarımızı kullananamayabiliriz!! Teşekkürler
Kamışın tümünü ya da bir kısmını makaronla kaplamak kamışın korunmasına yardımcı olabilir fakat aksiyon değerlerini de değiştirebilir. Deneyip görmek gerek.

Ayrica ilerde satmak isterseniz boyanmis cok tercih edilmeyecektir, makaronla korunmus olan ise sifira yakin ve temiz goruntusu oldugu icin tercih edilecektir.. ben acikcasi boyamaya kiyamam :)

kendi kullandığım 3 kamış için konuşayım. 2 adet kamışım 3 parça surf. 1 adeti teleskopik surf. 1 adeti 2 parça spin kamış.
tüm kamışların sap kısmından - makina yuvasına - makina yuvasından üstünü woer şeffaf makaron ile kapladım. evet makaron 2-3 gramlık bir şey değil ama ( lrf için demiyorum ) surf kamışlarda erimi etkileyecek bir mevzuu da değil. zaten surf kamışlar kullanım şekilleri nedeni ile ya tripota ya bir ayağa mutlaka dayamak zorundasınız. dayadığınız yerdede ister istemez ufak tefekte olsa çizilebiliyor. bu maksat ile özellikle sap kısımlarını makaron ile kaplamak ( bence ) amaca uygun olması sebebi ile kafaya takılacak bir sebep oluşturmuyor. zaten kapladığınız yer kamışın alt 3 üncü parçası. aksiyon verdiğiniz bir yerde değil bildiğiniz üzere.
alt kısımları makaron ile koruyabiliyoruz ama orta ve üst kısımlarda makaron tabii saçma bir düşünce zaten imkansız. ( kimse epoksileri - yüzükleri çıkarmayı göze alamaz. ) ( kamış ısmarlama olacaksa eyvallah ) teleskopik surf kamışlarla ilgili olarak da aynı düşüncedeyim. en alt ( sap kısmı ) parçanın şeffaf makaron ile kaplanması kamışın esnemesini yada erimini etkilemez bence.

aynı konu spin kamış veya lrf ler için mutlaka fark edecektir. gerek aksiyon - gerekse erim için fark yaratabilir.

günümüzde teknoloji o kadar ilerlediki hani arabalarda yaptıkları gibi - yada sprey boyalarla kamışın doğal yapısını - esnemesini - aksiyonunu bozmadan bir çözümü varmıdır amacı ile konuyu takip ediyorum.

( yaklaşık 3 sene önce aldığım lineaeffe fury caster 3 parça kamışın üst ve orta parça tertemiz. ama alt kısımda ufak tefekte olsa kullanıma bağlı çizikler var. o zaman bu şeffaf makaron olayını bilmiyordum )
Ekran Alıntısı.JPG Ekran Alıntısı2.JPG