mustafacan5
Üye
- Adı
- Mustafa
Merhabalar ; her sene özellikle yaz aylarında gittiğim yörelerde balık tutmaya çalışırım ama son derece bilgisizim.Tabiri caizse biraz Allah'a emanet balık tutuyorum
1 liraya balıkcılardan hazır çapari alıp olaya bağlayıp atıyorum.Sardalya,istavrit birde sanırım tirsi isminde balıklar tutuyorum.Sitede biraz araştırmaya başlayınca çok farklı olta tiplerinin ve cok farklı avlanma şekillerinin olduğunu farkettim.Kendimide geliştirmek için uğraşıyorum. Öncelikle oltamın hangi tür olduğunu öğrenmek istiyorum.Surf mu spin mi ya da başka birşey mi.Bu olta evde olan bir oltaydı,muhtemelen son en basit oltalardan işimi az cok gördüğü için hiç araştırma zorunluluğu hissetmemiştim.Ama bu sene büyük abileri izlerken oltayı bacaklarının üzerine yada iki bacağının arasına koyup geriye doğru çektiklerini gördüm.Ben bunu kolumla yapıyorum ama yorucu oluyor.Bacaklarımla yapmak istediğimde ise olta küçük geliyor.Oltayı tutarken makine ayağının oldugu yeri iki parmağım arasına alırsam dirseğim dışarda kalıyor sanırım bu kısım yorucu oluyor.Tamamen yanlışta düşünüyor olabilirim belki başka bir yerde hata yapıyorumdur.Yeni bir olta takımı alıcam ama araştırıp bilgi sahibi olduktan sonra almayı düşünüyorum.Şu an kullandığım kamışın türünü resimden anlayabiliyorsanız söyleyebilirseniz sevinirim.
Biraz uzun oldu yazım ve bilgi yanlışı varsa kusura bakmayın..
Biraz uzun oldu yazım ve bilgi yanlışı varsa kusura bakmayın..
Ekli dosyalar
-
28.9 KB Görüntüleme: 15
-
31.9 KB Görüntüleme: 14