Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karadenizde Kano ile Balık Avcılığı

akinn

Yeni Üye
Adı
Akıın Bilgin
Arkadaşlar yaklaşık 1-2 aydır Zonguldak'ta Spin ve LRF tekniğiyle avlanmaya çalışıyorum ancak daha siftah bile yapamadım ve bu insanın motivasyonunu ve moralini gerçekten çok bozuyor. Bilemiyorum belki mevsimi değildir belki birşeyleri ben yanlış yapıyorum. Asıl sormak istediğim soru kano ile sahilden 100-200 metre açılmayla sahilden atmanın çok farkı var mıdır? Yani kano ile açılmak balık tutma ihtimalini arttırır mı? Ayrıyetten kullandığım ekipmanı aşağıya bırakacağım siftahımı yapmama yardımcı olacak her türlü yardıma açığım. Spin ekipmanlarının kötü ve uyumsuz olduklarının farkındayım, onlar içinde öneriye açığım acemiliğimize denk geldi diyelim :D

LRF Ekipmanları
Kamış
: Fujin Sniper 230Cm 06-8Gr Ultra Light Lrf Kamışı
Makine: Daiwa Strikeforce 1000
İp: Remixon Fusion 150M X8 Green 0.06 / Lider yok
Sahteler: Fujin Baby Worm, Savage Gear Micro Sandeel Pink

Spin Ekipmanları
Kamış
: Okuma Wave Power 2,74 cm 7-30 gr
Makine: Daiwa Strikeforce 4000
İp: Sumo 8 Kat Örgü Ip Misina 0.23 / Lider yok
Sahteler: Savage Gear 3D VIB 14,5 Gr - Savage Gear Panic Popper 22gr

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Hoş geldin Akın
Malzemelerin kötü değil bence.
Zaman içinde hemen herkes ilk malzemelerini bu işten aldığı keyif ve bütçelerinin izin verdiği oranda değiştiriyor.

Belki de tam lüferler göçüp gittiği anlarda başladın spin işine ama levrek peşine de düşebilirsin.
Gerçi bölgesel olarak levrekler de göçmüş olabilir ama yatak levreği de pekala bulunabilir.
Yalnız levrek yakalamak amansız hastalığa yakalanmak gibidir, insanı hasta edebilir, yataklara düşürebilir, cüzdanı boşaltabilir, strese sokup hayattan soğutabilir. :D

Lrf ile bölgende ne çıktığını bilmek gerek. İri istavrit olabilir, karagöz olabilir, Eşkina olabilir.
İstavrit dışındakiler genelde kayalık yerlerde yaşar. Bu balıklar için kokulu silikonlar her zaman iş yapmayabilir.
Midye içi, boru kurdu, canlı teke her zaman daha iyi sonuçlar almanı sağlar.

Kano ya da tekne ile açılarak çapari ile istavrit ya da dip oltası ile mezgit yakalayabilirsin.
Ne yazık ki Karadeniz'in balık çeşitliliği de sınırlı.

Rast gelsin.

akinn

Yeni Üye
Adı
Akıın Bilgin
Hoş geldin Akın
Zaman içinde hemen herkes ilk malzemelerini bu işten aldığı keyif ve bütçelerinin izin verdiği oranda değiştiriyor.

Belki de tam lüferler göçüp gittiği anlarda başladın spin işine ama levrek peşine de düşebilirsin.
Gerçi bölgesel olarak levrekler de göçmüş olabilir ama yatak levreği de pekala bulunabilir.
Yalnız levrek yakalamak amansız hastalığa yakalanmak gibidir, insanı hasta edebilir, yataklara düşürebilir, cüzdanı boşaltabilir, strese sokup hayattan soğutabilir. :D

Lrf ile bölgende ne çıktığını bilmek gerek. İri istavrit olabilir, karagöz olabilir, Eşkina olabilir.
İstavrit dışındakiler genelde kayalık yerlerde yaşar. Bu balıklar için kokulu silikonlar her zaman iş yapmayabilir.

Kano ya da tekne ile açılarak çapari ile istavrit ya da dip oltası ile mezgit yakalayabilirsin.

Rast gelsin.
Cevap için teşekkür ederim, dediğiniz doğru olabilir. Şuanda eşkina ve levrek avlamaya çalışıyorum ancak bir sonuç alamadım bakalım. Ara sıra Baby Worm kullanarak da istavrit avlamaya çalışıyorum. Ekipman olarak iyi aslında ama spin kamışın makinesi bence gereksiz büyük oldu ve ip'i biraz fazla kalın gibime geliyor. Lider kullanmamamda balıkların kanmamasına yol açıyor olabilir.

akinn

Yeni Üye
Adı
Akıın Bilgin
Hoş geldin Akın

Rast gelsin.
Bu arada "Çapari ile istavrit ya da dip oltası ile mezgit yakalayabilirsin." demişsiniz ama sürekli olarak 4 mevsim LRF ya da Spinle av yapabileceğim bir yol yok mu?

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bu arada "Çapari ile istavrit ya da dip oltası ile mezgit yakalayabilirsin." demişsiniz ama sürekli olarak 4 mevsim LRF ya da Spinle av yapabileceğim bir yol yok mu?
Marmara, Ege, Akdeniz’de olsan olur da Karadeniz’in balık çeşidi az.