Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karadenizde Kıyıdan Balık Avı İçin Takım Tavsiyesi

eyuphan61

Yeni Üye
Adı
Eyüphan Y.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar arkadaşlar,
Forumda yeniyim yaklaşık bir aydır bir süredir stres kaynaklı balığa yönelmek istiyorum. Trabzonda yaşıyorum. Birçok forumu araştırdım, şehirdeki abilerimi dinledim ancak pek fikir sahibi olamadım. Kıyıdan oltamı atıp beklemek balık vurunca çekmek istiyorum. Büyük balıklarda gözüm yok genel olarak başlangıç hemen hemen her mevsim kıyıdan birşeyler tutabileyim stres atmak maksatlı bu bana yeter. Böyle birşey mümkün değilse en azından yaz ayı için Trabzondan 400tl bütçeyle nasıl bir takımla balık tutabilirim?
Yanlışım veya düşüncem varsa acemiliğime verin bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hoş geldin Eyüphan , iki seçeneğin var ya biraz daha ağır bir takım alıp yemli av ve çapari atarsın ya da at çek takımı yapıp sahte balık ve jig tarzı yemlerle ile zargana ve çinekop gibi balıkları yakalamaya çalışırsın , 400 tl bütçe biraz düşük kalır dolar kurundan dolayı fiyatlar baya bir yükseldi.

Godric1461

Aktif Üye
Adı
Akın
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Trabzon da benim gördüğüm herkes spin kullanıyor.Ben lrf setiyle meraya indiğimde buralarda iş yapmaz dediler.Çoğunluk levrek ve somon kovalıyor geri kalan ise istavrite ve ya zarganaya atıyor.İstavrit dediğimiz de kıraça hep.İkinci el spin takımı alabilirsin o paraya.Karadenizi keşfedersin daha sonra ona göre kendi takımını oluşturursun zaten.

eyuphan61

Yeni Üye
Adı
Eyüphan Y.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Trabzon da benim gördüğüm herkes spin kullanıyor.Ben lrf setiyle meraya indiğimde buralarda iş yapmaz dediler.Çoğunluk levrek ve somon kovalıyor geri kalan ise istavrite ve ya zarganaya atıyor.İstavrit dediğimiz de kıraça hep.İkinci el spin takımı alabilirsin o paraya.Karadenizi keşfedersin daha sonra ona göre kendi takımını oluşturursun zaten.
Anladığım kadarıyla spinle avlanmam gerektiğini söylüyorsun. Peki spin kamışlarla ilgili yörede kaç cm boyu olmalı atar ağırlığı ne olmalı söz konusu balıklar için

eyuphan61

Yeni Üye
Adı
Eyüphan Y.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Burdak
Hoş geldin Eyüphan , iki seçeneğin var ya biraz daha ağır bir takım alıp yemli av ve çapari atarsın ya da at çek takımı yapıp sahte balık ve jig tarzı yemlerle ile zargana ve çinekop gibi balıkları yakalamaya çalışırsın , 400 tl bütçe biraz düşük kalır dolar kurundan dolayı fiyatlar baya bir yükseldi.
Burdaki ağırlıktan kasıt atar ağırlı ise ne kadar olmalı bu ağırlığa göre kamış teleskobik mi olmalı ?

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Burdak

Burdaki ağırlıktan kasıt atar ağırlı ise ne kadar olmalı bu ağırlığa göre kamış teleskobik mi olmalı ?
Yemli ve çapari için 3mt -3.60 mt bir kamış ve 50-100 gr kurşun atar aralığı işinizi görür , teleskobik kamışta taşıma avantajı oluyor ama uzağa atmakta ve balığı hissetmekte biraz zayıf kalıyor.

eyuphan61

Yeni Üye
Adı
Eyüphan Y.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yemli ve çapari için 3mt -3.60 mt bir kamış ve 50-100 gr kurşun atar aralığı işinizi görür , teleskobik kamışta taşıma avantajı oluyor ama uzağa atmakta ve balığı hissetmekte biraz zayıf kalıyor.
Çok teşekkür ederim hocam buna göre nasıl bir makina kullanmalıyım