Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karışık Takım Hazırlama

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Herkese merhabalar,

Aklıma takılan bir soru var. Siz değerli üstatlara sormak istiyorum. Tekneden (çupra, mercan, karagöz, vs. için) klasik 3 köstekli takımın hırsızını yılan dili olarak hazırlasam nasıl olur? Burada amaç yılan dili çupra için çalışırken, üstteki köstekler de mercan karagöz gibi balıklar için olacak. Tabi iğneleri de ona göre ayarlayacağım. Bu takımın eksisi olur mu? Fikirlerinizi alabilirsem çok sevineceğim. Bu arada bu haftasonu bu takımı deneyeceğim, sonuçları da yazarım buraya.

Belki okurken böyle saçma bir takım mı olur diyorsunuzdur :) Çok bilgim yok bu konularda ama olur mu diye merak ettim.

Bir de yine üçlü kösteğe ağırlığı gezer yapma fikrim var. Onun da zararı olur mu bilemedim. 2 ya da 3 tane fırdöndü kullanarak hazırlamayı düşünüyorum.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yılan dilini muhtemlen gezer yapacaksınız... Kurşun aşağıya inerken gezer yılan dili üstteki kösteklere dolanabilir... Mesafe ayarını iyi yaparsanız bu sorunu da yaşamazsınız denemeye değer...

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yılan dilini muhtemlen gezer yapacaksınız... Kurşun aşağıya inerken gezer yılan dili üstteki kösteklere dolanabilir... Mesafe ayarını iyi yaparsanız bu sorunu da yaşamazsınız denemeye değer...
Gezer olacak ama belirli bir mesafede fırdöndü olacak, sonra iki tane köstek sonra tekrar fırdöndü düşünüyorum.

Dediğim gibi acemiyim ama sadece deneme amaçlı yapmak istiyorum. Böyle bir takım görmedim internette ama neden olmasın diye düşünüyorum.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tam gezer bir takım olmaz en azından balığın bir süre ağırlığı hissetmeden yemi götüreceği mesafe olmaz... Ama denemeye değer... Bizim avlarımızda genelde hep alt iğne yani yere yatık olan yem iş yapıyor... Tabi tekne avlarında durum nasıldır pek anlamam... Şimdiden size rast gelsin sonuçlarını bekliyoruz....

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tam gezer bir takım olmaz en azından balığın bir süre ağırlığı hissetmeden yemi götüreceği mesafe olmaz... Ama denemeye değer... Bizim avlarımızda genelde hep alt iğne yani yere yatık olan yem iş yapıyor... Tabi tekne avlarında durum nasıldır pek anlamam... Şimdiden size rast gelsin sonuçlarını bekliyoruz....
Teşekkürler, umarım iyi sonuç alırım.

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Balık olmadığı için takımlar kullanışlıydı ya da değildi bir şey söyleyemeyeceğim maalesef. Önümüzdeki avlarda balık olursa tekrar deneyeceğim.

Oguz gündüz

Aktif Üye
Adı
Oguz gündüz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba izmirli hemşerim uğur konuyu okudum benim fikrim avcı bir takım yapmak istiyorsan 30,35 misineden 3,lü veya 4,lü kösteğini yap ve bu iğneleri tak dostum ;)

Ekli dosyalar

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba izmirli hemşerim uğur konuyu okudum benim fikrim avcı bir takım yapmak istiyorsan 30,35 misineden 3,lü veya 4,lü kösteğini yap ve bu iğneleri tak dostum ;)
Merhaba Oğuz, bu iğneyi ve Mustad 505'i kullandım takımlarda. Merak ettiğim (eğer balık olursa) hırsız yerine yılan dili olarak takım yaptığımızda iş yapıp yapmayacağı. Ekte şekli çizmeye çalıştım.

Ekli dosyalar

Oguz gündüz

Aktif Üye
Adı
Oguz gündüz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu tarz takımlar ben gecen yıl ve ondan önceki yıl akbük ve güverçinliğe çiflik çipuralarına giderken kullanıyordum yılan dilli hırsız orda gerçekten iş yapıyor dostum çünkü ordaki balıklar çiflik kaçkını olduğundan obur biraz saldırıyorlar ama bizim burlarda balık biraz seçici oyuzden net bişey diyemiyorum ama denemekten bişey çıkmaz derim selamlar ;)

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu hafta balığa çıkanların çoğu sıfır çekmiş... Her zaman avlandığım bölgede ilk defa suları bu kadar çekik gördüm... Önümüzdeki maçlarda takımın avcılığı hakkında bilgi alabiliriz sanırım...