suret
Aktif Üye
- Adı
- Burak N.
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
Selamlar.
Yazım her zamanki gibi uzun. Zamanı olmayanlar için en alt paragrafta tavsiye ihtiyacımı ve seçtiğim marka modelleri yazdım. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Bildiğiniz üzere yeni üye oldum, yıllarca tekneden çapari avcılığım var ama kamışla avcılık konusunda deneyimsizim hakikaten. Bu yaşıma geldim daha ömrümde ilk defa bu pazar günü bir kamışı bir makinayı inceleme, dokunma şansım oldu.
Forumdan okuduklarım kadarıyla pek çok makina, kamış, tavsiyeleri verilmiş. Ben de bunlardan bir şeyler çıkardım elbet kendimce, ve bunlar bana uygun diye düşündüğüm ürünler mevcut. Daha önceki deneyimlerimden edindiğim tecrübeye göre öyle her okuduğunu özümseyip, kimseye sormadan etmeden uygulamaya çalışmak genellikle bir yerlerden hatalı başlatıyor insanı. İlle de istişare etmek, bilenlere sormak gerekiyor.
heh, işte ben de soruyorum.
Kıyıdan at-çek yapacağım. Arada bir yemli de yaparım. Şimdilik boğaza gideceğimi pek sanmıyorum daha ziyade Tuzla, Kartal, Pendik taraflarında olacağımı düşünüyorum. Önce bir deneyim kazanayım sonra artık boğaza mı giderim tekne bulur adaların açıklarına mı giderim hiç bir fikrim yok. Önce bir elimiz suya değsin de..
At-çek yapacağım, yemli yapacağım. istavrit, zargana, çinekop, lüfer ilerleteceğim bir şekilde nasipse. Buraya kadar sanırım Spin, Surf ikisini de yapacağım gibi geliyor. Nasıl oalcak bilmiyorum sanırım iki sete ihtiyacım olacak.
İlk başta 500-1000 lira vermek istemiyorum. Hani şöyle 200-250 lira bandında orta karar bir şeyler alsam yürüsem diye düşünüyorum. Tabii ki ne kadar para o kadar köfte ama, forumdan herkesin verdiği mercedes örneklerini kullanacak olursak, Albea da araba, Mercedes de araba. Maksat yol gitmekse ikisi de gidiyor. Maksat nasıl gittiğin ise iş değişiyor. Önce orta halli bir araçla yola bi çıkalım da bakalım gidişata ... Arabayı sürebiliyor muyuz acaba, o kısımdayız hala..
Belki sapı kısa gelecek belki kalın gelecek belki plastiğini belki rengini sevmeyeceğim. Herşeyi geçtim belki de çık, canım istemiyor bunu diyeceğim. Arızalı tipler var aramızda.
Genel bir değerlendirme yapmayı becerebilirsek, acemi birisi için orta karar, yemliye, spin'e, surf'e bir veya iki tane set tavsiyesi verme şansınız olur mu?
Shimano Catana
Okuma Salina Sea
Fladen Vantage / Heavy Action
Eurofish Full Spin / Eurofish Catana Surf Kamış
Okuma Compress cp65
Lineaffe Titanium Spire
Yazım her zamanki gibi uzun. Zamanı olmayanlar için en alt paragrafta tavsiye ihtiyacımı ve seçtiğim marka modelleri yazdım. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Bildiğiniz üzere yeni üye oldum, yıllarca tekneden çapari avcılığım var ama kamışla avcılık konusunda deneyimsizim hakikaten. Bu yaşıma geldim daha ömrümde ilk defa bu pazar günü bir kamışı bir makinayı inceleme, dokunma şansım oldu.
Forumdan okuduklarım kadarıyla pek çok makina, kamış, tavsiyeleri verilmiş. Ben de bunlardan bir şeyler çıkardım elbet kendimce, ve bunlar bana uygun diye düşündüğüm ürünler mevcut. Daha önceki deneyimlerimden edindiğim tecrübeye göre öyle her okuduğunu özümseyip, kimseye sormadan etmeden uygulamaya çalışmak genellikle bir yerlerden hatalı başlatıyor insanı. İlle de istişare etmek, bilenlere sormak gerekiyor.
heh, işte ben de soruyorum.
Kıyıdan at-çek yapacağım. Arada bir yemli de yaparım. Şimdilik boğaza gideceğimi pek sanmıyorum daha ziyade Tuzla, Kartal, Pendik taraflarında olacağımı düşünüyorum. Önce bir deneyim kazanayım sonra artık boğaza mı giderim tekne bulur adaların açıklarına mı giderim hiç bir fikrim yok. Önce bir elimiz suya değsin de..
At-çek yapacağım, yemli yapacağım. istavrit, zargana, çinekop, lüfer ilerleteceğim bir şekilde nasipse. Buraya kadar sanırım Spin, Surf ikisini de yapacağım gibi geliyor. Nasıl oalcak bilmiyorum sanırım iki sete ihtiyacım olacak.
İlk başta 500-1000 lira vermek istemiyorum. Hani şöyle 200-250 lira bandında orta karar bir şeyler alsam yürüsem diye düşünüyorum. Tabii ki ne kadar para o kadar köfte ama, forumdan herkesin verdiği mercedes örneklerini kullanacak olursak, Albea da araba, Mercedes de araba. Maksat yol gitmekse ikisi de gidiyor. Maksat nasıl gittiğin ise iş değişiyor. Önce orta halli bir araçla yola bi çıkalım da bakalım gidişata ... Arabayı sürebiliyor muyuz acaba, o kısımdayız hala..
Ben orta klasmanda diyeyim hepsini kullandım, Shimanonun verdiği rahatlığı hiçbiri vermiyor. Bu demek değildirki diğerleri kötü, sadece Shimanonun bir farkı olduğu diğerlerinden, ama Okumanın makineleride yıllardır işimi görmektedir. Bu fark Renault ve Mercedes farkı, tabiki Renault'lada yola çıkarsınız ve hedefe ulaşırsınız, Mercedes'le ama başka bir hissiyatla, konforla, güvenle yol alırsınız, ama bununda bir bedeli vardır, bu bedeli alırkende bakımındada tamirinde herşeyinde ödersiniz. Ama bizim yemli avımızda unutulmamalıdırki en önemli faktör avcının kendisidir.
İstersen Stelllaları diz arka arkaya avcı hakim değilse konuya sadece rastlantısal sonuca varabilme ihtimali vardır.
Bence almayın lrf kamış için bence boy çok kısa 210 veyahut 230 arası kamislara yönelin imkânınız var ise major craft ürünlerine bakmanizi öneririm okuma ile shimanoyu şöyle ozetliyim shimano Mercedes okuma murat131
Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sanırım iki tane set lazım, valla ne yapacağımı şaşırdım. İlla ki gidip bir yede denemeliyim, kamışı elime alıp okşamam oynamam lazım ki bakayım hoşuma gidecek mi, sevecek miyim. Bu da bi acayip cümle olduMercedes, BMW, RolceRoyce, Ferrari ve aklıma gelmeyen diğer tanınmış markalar.
Herkes araba seçerken bu markalardan birindeki xx bir özelliğe ve bütçesine uyacak olanı seçip alıyor.
Makinelerde de bence durum aynı. Biri diğerine üstün değil. Daiwa ya da Shimano için biri diğerinden üstündür demek mümkün değil bana göre..
Genel bir değerlendirme yapmayı becerebilirsek, acemi birisi için orta karar, yemliye, spin'e, surf'e bir veya iki tane set tavsiyesi verme şansınız olur mu?
Shimano Catana
Okuma Salina Sea
Fladen Vantage / Heavy Action
Eurofish Full Spin / Eurofish Catana Surf Kamış
Okuma Compress cp65
Lineaffe Titanium Spire
Son düzenleme: