Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kişiye özel..

suret

Aktif Üye
Adı
Burak N.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar.
Yazım her zamanki gibi uzun. Zamanı olmayanlar için en alt paragrafta tavsiye ihtiyacımı ve seçtiğim marka modelleri yazdım. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Bildiğiniz üzere yeni üye oldum, yıllarca tekneden çapari avcılığım var ama kamışla avcılık konusunda deneyimsizim hakikaten. Bu yaşıma geldim daha ömrümde ilk defa bu pazar günü bir kamışı bir makinayı inceleme, dokunma şansım oldu.

Forumdan okuduklarım kadarıyla pek çok makina, kamış, tavsiyeleri verilmiş. Ben de bunlardan bir şeyler çıkardım elbet kendimce, ve bunlar bana uygun diye düşündüğüm ürünler mevcut. Daha önceki deneyimlerimden edindiğim tecrübeye göre öyle her okuduğunu özümseyip, kimseye sormadan etmeden uygulamaya çalışmak genellikle bir yerlerden hatalı başlatıyor insanı. İlle de istişare etmek, bilenlere sormak gerekiyor.

heh, işte ben de soruyorum.

Kıyıdan at-çek yapacağım. Arada bir yemli de yaparım. Şimdilik boğaza gideceğimi pek sanmıyorum daha ziyade Tuzla, Kartal, Pendik taraflarında olacağımı düşünüyorum. Önce bir deneyim kazanayım sonra artık boğaza mı giderim tekne bulur adaların açıklarına mı giderim hiç bir fikrim yok. Önce bir elimiz suya değsin de..

At-çek yapacağım, yemli yapacağım. istavrit, zargana, çinekop, lüfer ilerleteceğim bir şekilde nasipse. Buraya kadar sanırım Spin, Surf ikisini de yapacağım gibi geliyor. Nasıl oalcak bilmiyorum sanırım iki sete ihtiyacım olacak.

İlk başta 500-1000 lira vermek istemiyorum. Hani şöyle 200-250 lira bandında orta karar bir şeyler alsam yürüsem diye düşünüyorum. Tabii ki ne kadar para o kadar köfte ama, forumdan herkesin verdiği mercedes örneklerini kullanacak olursak, Albea da araba, Mercedes de araba. Maksat yol gitmekse ikisi de gidiyor. Maksat nasıl gittiğin ise iş değişiyor. Önce orta halli bir araçla yola bi çıkalım da bakalım gidişata ... Arabayı sürebiliyor muyuz acaba, o kısımdayız hala..

Ben orta klasmanda diyeyim hepsini kullandım, Shimanonun verdiği rahatlığı hiçbiri vermiyor. Bu demek değildirki diğerleri kötü, sadece Shimanonun bir farkı olduğu diğerlerinden, ama Okumanın makineleride yıllardır işimi görmektedir. Bu fark Renault ve Mercedes farkı, tabiki Renault'lada yola çıkarsınız ve hedefe ulaşırsınız, Mercedes'le ama başka bir hissiyatla, konforla, güvenle yol alırsınız, ama bununda bir bedeli vardır, bu bedeli alırkende bakımındada tamirinde herşeyinde ödersiniz. Ama bizim yemli avımızda unutulmamalıdırki en önemli faktör avcının kendisidir.
İstersen Stelllaları diz arka arkaya avcı hakim değilse konuya sadece rastlantısal sonuca varabilme ihtimali vardır.
Bence almayın lrf kamış için bence boy çok kısa 210 veyahut 230 arası kamislara yönelin imkânınız var ise major craft ürünlerine bakmanizi öneririm okuma ile shimanoyu şöyle ozetliyim shimano Mercedes okuma murat131 :)

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mercedes, BMW, RolceRoyce, Ferrari ve aklıma gelmeyen diğer tanınmış markalar.
Herkes araba seçerken bu markalardan birindeki xx bir özelliğe ve bütçesine uyacak olanı seçip alıyor.
Makinelerde de bence durum aynı. Biri diğerine üstün değil. Daiwa ya da Shimano için biri diğerinden üstündür demek mümkün değil bana göre..
Sanırım iki tane set lazım, valla ne yapacağımı şaşırdım. İlla ki gidip bir yede denemeliyim, kamışı elime alıp okşamam oynamam lazım ki bakayım hoşuma gidecek mi, sevecek miyim. Bu da bi acayip cümle oldu :) Belki sapı kısa gelecek belki kalın gelecek belki plastiğini belki rengini sevmeyeceğim. Herşeyi geçtim belki de çık, canım istemiyor bunu diyeceğim. Arızalı tipler var aramızda.

Genel bir değerlendirme yapmayı becerebilirsek, acemi birisi için orta karar, yemliye, spin'e, surf'e bir veya iki tane set tavsiyesi verme şansınız olur mu?

Shimano Catana
Okuma Salina Sea
Fladen Vantage / Heavy Action
Eurofish Full Spin / Eurofish Catana Surf Kamış
Okuma Compress cp65
Lineaffe Titanium Spire

Son düzenleme:

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Burak hocam bende yıllarca tekneden av yaptım. bir ara balık işine uzak kaldım. artık kıyıdan avlanmam diyordum kendime, evde spin ve surf takımlarım mevcudtu, spin ile sadece tatlı su avına turnaya gidiyordum. surfu elime bile almıyordum, sahillerin kalabalığı kavgası gürültüsünden uzak duruyordum. sonrasında istanbulda da spin yapılabileceğini öğrenmemle bir kaç noktada avlar gerçekleştirdim. fena sayılmayacak balıkalr aldım.
bu arada LRF yöntemi yeni yeni çıkmıştı piyasaya, bende internetten ara ara video izleyip merak ediyordum, bu yöntem aşırı derecede ilgimi çekmeye başlamıştı ama bir türlü cesaret edip takım kuramadım. istanbulda bununla ne tutulur ki dedim kendimce iskorpit dışında. sonrasında malzeme ithalatı yapan bir abimin spine giderken yanına uğramıştım ki zorla elime lrf takımlarını sıkıştırdı bir de LRF dene dedi, bir kaç parça silikon ve jighead de aldıktan sonra spine gittim fakat aklım LRF de acaba iş yapar mı derken kendimi üsküdarda yemli av yapanların arasında LRF yaparken buldum.
arkadaşların tuaf bakışları ve gülüşleri arasında koca adam minicik bir kamışla başladım denizi dövmeye, arada alaycı konuşmalar kardeş onunla ne yakalayacaksın diye gelen sorular eşliğinde utana sıkıla çalışırken birden kamışın eğrildiğini ve inanılmaz kafa atışlarını ile heyecanlı bir şekilde iri bir istavriti kıyıya aldım. balık o kadar iri ki etraftakiler sarıkanat diye etrafıma toplandı şans dedim kendime herhalde yolunu şaşırmış. derken tekrar çalışmaya başladım ve tek tek hemen hemen her atışta iri istavrit alınca etraftakiler merakla başıma üşüştü, ne de olsa onlarda vuruş dahi yokken ben koca koca balıkları kovama indiriyordum. herkes soru yağmuruna başladı bu nasıl kamış bir de ben deneyeyim felanlar baktım insanlar bayağı ilgili, şimdi hemen hemen hepsi LRF ci oldu.
gittiğim çoğu yerde başlangıçta çekinerek gittim, insanlar tuaf tuaf baktılar ama sonunda herkesi şaşırtmayı başardım, yanıma kağıt kalem alıp gelenler bile oldu. LRF resmen bende bağımlılık yaptı tekne avlarına bile gitmez oldum. elimdeki surf ve spin takımları da elimden çıkarttım. bütün yatırım LRF ye gitti.
bu işi zevk alarak sakin kafayla özellikle gece yapmak istiyorsanız LRF olayını biraz kurcalayın derim. eskiden çoğu yerde tek başıma avlanırken şimdi LRF yapanları görünce seviniyorum.

suret

Aktif Üye
Adı
Burak N.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Burak hocam bende yıllarca tekneden av yaptım. bir ara balık işine uzak kaldım. artık kıyıdan avlanmam diyordum kendime, evde spin ve surf takımlarım mevcudtu, spin ile sadece tatlı su avına turnaya gidiyordum. surfu elime bile almıyordum, sahillerin kalabalığı kavgası gürültüsünden uzak duruyordum. sonrasında istanbulda da spin yapılabileceğini öğrenmemle bir kaç noktada avlar gerçekleştirdim. fena sayılmayacak balıkalr aldım.
bu arada LRF yöntemi yeni yeni çıkmıştı piyasaya, bende internetten ara ara video izleyip merak ediyordum, bu yöntem aşırı derecede ilgimi çekmeye başlamıştı ama bir türlü cesaret edip takım kuramadım. istanbulda bununla ne tutulur ki dedim kendimce iskorpit dışında. sonrasında malzeme ithalatı yapan bir abimin spine giderken yanına uğramıştım ki zorla elime lrf takımlarını sıkıştırdı bir de LRF dene dedi, bir kaç parça silikon ve jighead de aldıktan sonra spine gittim fakat aklım LRF de acaba iş yapar mı derken kendimi üsküdarda yemli av yapanların arasında LRF yaparken buldum.
arkadaşların tuaf bakışları ve gülüşleri arasında koca adam minicik bir kamışla başladım denizi dövmeye, arada alaycı konuşmalar kardeş onunla ne yakalayacaksın diye gelen sorular eşliğinde utana sıkıla çalışırken birden kamışın eğrildiğini ve inanılmaz kafa atışlarını ile heyecanlı bir şekilde iri bir istavriti kıyıya aldım. balık o kadar iri ki etraftakiler sarıkanat diye etrafıma toplandı şans dedim kendime herhalde yolunu şaşırmış. derken tekrar çalışmaya başladım ve tek tek hemen hemen her atışta iri istavrit alınca etraftakiler merakla başıma üşüştü, ne de olsa onlarda vuruş dahi yokken ben koca koca balıkları kovama indiriyordum. herkes soru yağmuruna başladı bu nasıl kamış bir de ben deneyeyim felanlar baktım insanlar bayağı ilgili, şimdi hemen hemen hepsi LRF ci oldu.
gittiğim çoğu yerde başlangıçta çekinerek gittim, insanlar tuaf tuaf baktılar ama sonunda herkesi şaşırtmayı başardım, yanıma kağıt kalem alıp gelenler bile oldu. LRF resmen bende bağımlılık yaptı tekne avlarına bile gitmez oldum. elimdeki surf ve spin takımları da elimden çıkarttım. bütün yatırım LRF ye gitti.
bu işi zevk alarak sakin kafayla özellikle gece yapmak istiyorsanız LRF olayını biraz kurcalayın derim. eskiden çoğu yerde tek başıma avlanırken şimdi LRF yapanları görünce seviniyorum.
Teşekkür ederim değerli paylaşımların için üstadım.
LRF'yi sevdim :)
Şu linkte bir arkadaşımız satıyor, gerçi böyle ortalık yerde yorum yapmak ne kadar sağlıklı olacaktır o da ayrı bir konu. Şöyle diyeyim, bana uyar mı ?
Satılık - Lrf set sifirdan farkisiz çok iyi fiyat
selamlar, sevgiler...

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Konu LRF'ye kaysa da, ben ilk mesajınızdaki surf-spin ifadesi üzerinden tavsiye vereyim.

İnternette rastladığım bir tabir vardı "p!ç kamış" diye.. Size şimdilik en uygunu o gibi görünüyor. :)
Tanımını yapmak gerekirse, yani dört dörtlük olmasa da her durumda idare eden kamış.. Ortalama bir şey..
Benim o tür bir kamışım var, ve inanın en çok onu kullanıyorum.
Üstünde atarı farklı yazsa da aslında 50-150 gram arası atıyor.
Onunla 40 gram jigleri ve kaşıkları da attım, 75 gramla istavrit de tuttum, 115 gramla palamut da tuttum, 140 gramla "kurşun arkası sahte" yaparak çinekop da çektim.
Ha tabi ki 40 gram jigi güzel atmadı, veya 140 gramla kurşun arkası yapmaya çalışırken umduğum kadar balık alamadım.
Ama o anda yanımda o kamış vardı ve işimi gördü. Her durumda iyi-kötü işe yaradığını kanıtladı.

Siz şimdilik boğaza girmeyeceğiniz için 150 gram atarlı herhangi bir kamış işinizi fazlasıyla görecektir.
Makine olarak da 50'lik veya 55'lik boy ortalama bir makine işinizi görür, markası modeli bütçenize kalmış.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Teşekkür ederim değerli paylaşımların için üstadım.
LRF'yi sevdim :)
Şu linkte bir arkadaşımız satıyor, gerçi böyle ortalık yerde yorum yapmak ne kadar sağlıklı olacaktır o da ayrı bir konu. Şöyle diyeyim, bana uyar mı ?
Satılık - Lrf set sifirdan farkisiz çok iyi fiyat
selamlar, sevgiler...
takım hakkında çok fikrim yok ama 2. el LRF ye bu kadar yatırım yapmanıza gerek yok. istanbulda avlanmayı düşünüyorsanız 300 - 350 tl bir takım işinizi görecektir.

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Yemli avlanacağınız takımda çok aşırıya kaçmanız gerekeceğini sanmıyorum, orta karar bir kamıs ve makina işinizi görecektir. zaten spine alıştığınız zaman pek yemli ava çıkacağınızı da sanmıyorum. Spinde de bence ilk takımınızda aşırıya kaçmayın. Kullandıkça tercihlerinizi kendiniz belirleyeceksiniz ve ileride en azından kamışı mutlaka değiştirmek isteyeceksiniz. Mesela 15-42 atar aralığında bir kamış alıp kullanmaya başladığınızda, ilginiz daha hafif 5-6 gr sahtelere kayabilir. O zaman daha hafif atarlı bir kamış ihtiyacınız doğabilir. Ya da çok esnek bir kamış almışsanız, daha sert bir kamışa ihtiyaç duyabilirsiniz. Taviyem ilk takımınızı sizi pek üzmeyecek kadar başlangıç seviyesinde oluşturup biraz kullanmanız.