runaway
Üye
- Adı
- basri özyurt
Aslında kamış boyu uzak atış için avantaj gibi görünmekle birlikte beraberinde avlağa göre bazı dezavantajları da olabiliyor. Şöyle ki eğer suni yemler ile uzak mesafelerde avlanma gibi bir zorunluluğunuz var ise kısa kamış, suni yeme daha fazla hakim olma şansı verebiliyor. Bununla birlikte mesafeniz kısalabilmekte. Sanırım bu tarz kamışlar rekor atışlar sağlamasa da mesafe konusunda avantaj sağlamakta ve suni yeminize hakimiyet şansını artırmakta ki bu kamışların surf sınıfında üretilmesinden bunu anlayabiliriz.Selamlar Basri bey,
Konuyu bu açıdan hiç düşünmemiştim açıkçası.G.Loomis'in 4 metreyi bulan kamışı olmadığını biliyordum fakat diğer markalardada aynı durum olduğunu şimdi fark ettim.Gerçi Lamigas 4,50 (jetty)üretim yapmış ancak tek örnek.
Ancak,elimizdeki somut sonuçlara baktığımızda turnuvalarda 250 metre üzeri atışların tamamına yakını ve 270 metreyi geçen atışların tamamı 4,20 metre üzeri ve 4,50 metre kamışlarla yapılmış.
Bazı yabancı forumlardaki tartışma konularından anladığım kadarıyla bahsettiğiniz lamigas, g loomis, st croix gibi markaların uzun mesafe iddialarından çok,ava yönelik ekipman üretimi yaptıkları ve bu nedenle Zziplex,century gibi yarışmalarda isim yapamadıklarıdır.Yarışma sonuçları ve ekipmanları incelendiğinde bu katagoride isme rastlamadım.
Buradan yola çıkarak, üreticinin tercihinin uzun mesafe atışdan ziyade ava hitab eden,kullanımda etkinlık amaçlanan üretime yöneldikleri sonucunu çıkarabiliriz diye düşünüyorum.
Tabi bu yazdıklarım benim düşüncelerim ve edindiğim kanaat ışığındaki yorumlarım.Farklı gerekçeler olması ihtimaldir.![]()
Özet olarak ava yönelik ekipmandan kasıt bu olsa gerek.