selimpasakanoav
Üye
- Adı
- Mustafa Metehan
- Kan Grubu
- AB Rh Pozitif
Şaka gibi olay. Avlağımız harap oldu. Bu gün gaza gelip herkese ihbar ettirdim bu durumdan müzdarip olanlara gerek telefonla gerek email yoluyla. Kayda aldık dediler ama inanmıyorum harekete geçileceğine. Dediğiniz gibi küçük bir tekne. Açığını bulmuşlar işin ve bizi yakıyorlar işin ucunda.Küçük teknelerde kıyıya mesafe, derinlik, şeref, onur, vicdan hiç bir şey yok.
Balıkların üreme alanlarına ağ atıp hem ne var ne yok topluyor, hem de deniz çayırlarını bozuyorlar.
Yaptıkları iş maalesef yasalara uygun.
Bir gün uzatma ağ atan bir balıkçıyı yanımdaki arkadaş sahil güvenliğe şikayet etti. Şikayetin gerekçesi kum plajda yüzüyoruz ve balıkçılar yüzme alanımıza ağ atıyordu. Sahil güvenlik arkadaşıma siz orda yüzemezsiniz yasak dedi. Belediye size şamandıra koymadığı yerlerde yüzemezsiniz demişti. Balıkçı ağ atması yasal dedi. Arkadaşa telefonu kapattırdım az kalsın cezayı bize yazacaklardı![]()
Bazen bizimle alay ediliyor gibime geliyor. Şuan bu tekneciler tarikat mı kurdu bilmiyorum ama bu günden itibaren sayıları 12ye yükseldi. 12 tane tekne 3 tane 150 metrelik ağ atarak merayı labirente çevirdiler. Haklı olduğum halde başka meraya gideyim dedim herhangi bir çevreye zarar vermeyen midye kırmayan ve iğne bağlamayan biri olmama rağmen bağıra çağıra kovuldum. Araba yok bir şey yok sabahın 06.00ında otobüse minibüse binip avlağa mı gideyim arkadaşım ne saçma olaydır bu. Evimin dibinde deniz var mutlu mutlu balık avı yapayım derken eğlencemden paramdan balığımdan oldum. Kamuoyu yaparak bu işe bir şey aktarmazsak bu insanlar bence daha çok amatör oltacıları hedef alarak hak kısıtlattıracaklar..Ben eskiden arayıp sahil güvenliğe şikayet etmiştim adam isterse kıyıya atar yapacak bir şey yok dediler, ticari tekneyse istediği gibi atabiliyomuş