Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kosgeb Desteği Ile Olta Ve Balık Avcılığı Malzemeleri Satış Işletmesi Açmak

küpesizdeli

Yeni Üye
Adı
YONCA AKIN
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Arkadaşlar merhaba ,KOSGEB adlı kuru hepiniz duymuşsunudur.
Ben bir ortağım İzmir Urla'da balık avı ve olta malzemeleri satış işletmesi açmak istiyoruz.Sizlerden KOSGEB'in Girişimci Desteğini alan var mı ? Nasıl bir yol izlememiz lazım.Bu konu hakkında bize bilgi ve tecrübelerinizi sunar iseniz çok seviniriz.Herkese sevgiler ve bol avlar.

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Beyfendi önce kursu alıp sonrasında şirket açmanız gerekiyor ortakların birinin kosgep girişimcilik kursunu tamamlamış olması yeterli ve o kişinin işletmede minimum %30 payı olması gerekiyor sonrasında kosgebe gidip işletmenizin ve siz ve ortaklarınızdan bir takım belgeler istiyorlar bu belgeleri hazirladiktan sonra bu arada birde oda kaydı gerekiyor bu belgeleri hazirladiktan sonra sizden internet sitesi üzerinde proje hazirlamanizi istiyorlar sonrasında siz projenizi gonderdikten sonra 2 ay ile 6 ay arası bir surede sizi kurula çağırıp kurulda sizin istekleriniz doğrultusunda size bazı sorular soruluyor bu kuruldan başarı ile geçilirse kurul onayladığı istekleriniz doğrultusunda desteği hak ediyor ve alıyorsunuz unutmamanız gereken şey şu kosgeb in verdifi destek sıfır sermaye ile bir işletme kurmanızı sağlamaz siz şirket actiktan sonra yaptiginiz harcamalarinin bir kismini size geri oder

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Girişimci desteği öncelikle üretim yapan ve istihdam sağlayacak projelere veriliyor. Ayrıca paranız yoksa hiç girmeyin bu işe! Desteği alsanız dahi önce siz banka yoluyla aldığınız ürün ve hizmetler için ödeme yapıyorsunuz daha sonra dekontla birlikte kosgebe gidiyorsunuz. Kosgeb gelip aldığınız irin veya hizmeti inceleyip dekontta yazan miktarı daha sonra size ödüyor! Tabi projeniz kabul edilip girisimci destegi almaya hak kazandıysanız!

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Oncelikle yukardaki bilgiler dogru. Yanliz 2018 de sistem degisti diye biliyorum.
2017 de sene sonuna kadar once is yeri acip sonra basvuru yapiliyordu.
2018 de once proje hazirlayip proje onaylanirsa is yerinizi aciyorsunuz.
2017 ye gore suan ne kadar bilmiyorum degismis olabilir.
50 tl evraklar ve acmak icin destek
100 tl alacaginiz urun ve eleman destegi seklinde idi. Yalniz kosgeb sadece her ihtimale karsi batma ihtimali yani. Size verdi ucretleri urunler icin veriyor. Sizin iceriye dekorasyon boya vs seylere ucret odemiyor. 50 tl ve 100 bin tl yi oranlarinda oynama yapilabiliyor. Ayrintilar cok. Ama oncelikle bir kurs almaniz gerekiyor.
İnanin kurs alanlari gorseniz dersiniz bu ne. Sozde sadece bu kurs uretim yapmak isteyenlere oncelik ama oyle bisi yok.
Bu arada destekler kadinlara %80 erkeklere %60 geri odeme.

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Oncelikle yukardaki bilgiler dogru. Yanliz 2018 de sistem degisti diye biliyorum.
2017 de sene sonuna kadar once is yeri acip sonra basvuru yapiliyordu.
2018 de once proje hazirlayip proje onaylanirsa is yerinizi aciyorsunuz.
2017 ye gore suan ne kadar bilmiyorum degismis olabilir.
50 tl evraklar ve acmak icin destek
100 tl alacaginiz urun ve eleman destegi seklinde idi. Yalniz kosgeb sadece her ihtimale karsi batma ihtimali yani. Size verdi ucretleri urunler icin veriyor. Sizin iceriye dekorasyon boya vs seylere ucret odemiyor. 50 tl ve 100 bin tl yi oranlarinda oynama yapilabiliyor. Ayrintilar cok. Ama oncelikle bir kurs almaniz gerekiyor.
İnanin kurs alanlari gorseniz dersiniz bu ne. Sozde sadece bu kurs uretim yapmak isteyenlere oncelik ama oyle bisi yok.
Bu arada destekler kadinlara %80 erkeklere %60 geri odeme.
Haklisiniz değişmisti ama.sonra tekrar değişti artik sadece once sirket acip sonra basvuru yapilacak ama 2017 yada 2018 ikisinden biri geçiş yili kabul edilip ikiside sayilacakti 2019 dan itibaren once sirket acilisi sonra kosgep olacagindan eminim :)

ioriapo

Aktif Üye
Adı
Abdullah Öztürk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yukarida bahsedilmiş, Kosgeb destek programlari sürekli değişiklik gösterebiliyor. En sağlıklısı gidip yüzyüze bilgi talep etmek olacaktır. Bu tarz destek programlarinda üretim/istihdam/ihracat/arge vs. her zaman ön plana çıkıyor.

Ayrica AB'nin fonladigi "kalkınma ajanslari" var. İzmirdeki "izka" onlardan da güncel destek programları hk. bilgi almaniz faydali olacaktir. Kalkinma ajanslarinin raporlari Kosgebe gore cok daha komplikedir fakat hibe oranlarida yuksektir.

Örneğin; Balik ciftligi kuracak olsaniz ve bolgedeki ev hanimlarina istihdam saglayacak olsaniz durum cok daha farkli olurdu.

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İzka son projesini 2014 temi ne verdi uzun süredir gayri faal

küpesizdeli

Yeni Üye
Adı
YONCA AKIN
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Cevaplar ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim ben bu hafta içinde KOSGEB'e gidip konu hakkında detaylı bilgi alacağım.Durumu sizlerlede paylaşacağım.Tekrar çok teşekkür ederim.