Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kudos Storm 229cm 2-8gr Lrf Kamışı

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Forumu araştırdım ama bulamadım, umarım var olan bir konuyu tekrar açmıyorumdur.
Konuyu açmamdaki sebep yeni aldığım ve lrf avında zevkle kullandığım kamış hakkında bir iki bilgi bırakmak, belki almak isteyenlere yardımım dokunur.
Öncelikle kamışın boyu 229cm, lrf avları için biraz uzun kalabilir zira 210 kamışları kullanıyoruz genelde ancak benim de boyum uzun olduğu için cuk oturdu.
Atarı 2-8 yazıyor ancak çok rahat 0.5gr ile çalışabilirsiniz. Daiwa Crossfire 2-8 lrf kamışının imitasyonu adeta kamış, hassaslığı da aynı şekilde 2-8 yazıyor ama 0gr bile atıyor.
Kamışın bir artısı da (aslında benim için bir artı sizin için eksi de olabilir) kamışın ucu solid uç, yani dolgu uç. Solid ucun benim için avantajı aksiyonu elimde değil de kamışın ucunda hissetmem. Bir de solid uçlu kamışlar kolay kolay kırılmaz, balık vurduğunda makinaya kadar esneyebilir. Konu solid uç vs tubular uç konusuna kaymadan ben konumuza devam edeyim.
Özetle Kudos Storm 229cm 2-8gr kamışı tubular kamışa solid uç. Maksimum hissiyat verilmeye çalışılmış. Ancak atış erimine gelecek olursak tabii ki de komple tubular kamış kadar uzağa atamasa da, komple solid kamış kadar da yakına atmıyor.
Avlandığım mera sığ (0-5m arası) olduğundan dolayı hafif gramajlı ve solid uçlu olması beni cezbetti. Eğer derin meralarda LRF yapıyorsanız size uygun bir kamış değil, almayın, lrf'den soğursunuz :)

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
@MehmetÇağan Kudosla imitasyonu dediğiniz Daiwa crossfire ile arasındaki farklar nedir peki? sadece 35-TL fiyat farkı için üstelik Kudos 9cm uzun ama 16gr daha hafifken Crossfire almayı anlamlı gösterecek bir fark var mı? Daiwa'nın kamış ve uç tipi yazmıyor hiçbir ilanda, ikisi de carbon-composite gövde deniyor ama daiwa solid uç mu tubular mı belli değil... Benim de boyum uzun; başka kayda değer fark yoksa sanki Kudos almak daha mı mantıklı ki?

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle kamışın boyu 229cm, lrf avları için biraz uzun kalabilir zira 210 kamışları kullanıyoruz genelde ancak benim de boyum uzun olduğu için cuk oturdu
Kamışın boyuyla kullanan kişinin boyunun orantılı olması diye bişey yok çok saçma kocakarı lafı resmen, birçok konuda yazılıyor bu yüzden balığa yeni başlayacak arkadaşlar yanlış yönlendiriliyorlar gidiyorlar boylarına göre kamış falan arıyorlar, kamışın boyu avlanacağın meraya, kullanacağın sahteye vermek istediğin aksiyona, atmak istediğin uzaklığa, av stiline göre seçilir, kendi boyunuza göre değil!

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamışın boyuyla kullanan kişinin boyunun orantılı olması diye bişey yok çok saçma kocakarı lafı resmen, birçok konuda yazılıyor bu yüzden balığa yeni başlayacak arkadaşlar yanlış yönlendiriliyorlar gidiyorlar boylarına göre kamış falan arıyorlar, kamışın boyu avlanacağın meraya, kullanacağın sahteye vermek istediğin aksiyona, atmak istediğin uzaklığa, av stiline göre seçilir, kendi boyunuza göre değil!
Tamam siz öyle seçersiniz

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@MehmetÇağan Kudosla imitasyonu dediğiniz Daiwa crossfire ile arasındaki farklar nedir peki? sadece 35-TL fiyat farkı için üstelik Kudos 9cm uzun ama 16gr daha hafifken Crossfire almayı anlamlı gösterecek bir fark var mı? Daiwa'nın kamış ve uç tipi yazmıyor hiçbir ilanda, ikisi de carbon-composite gövde deniyor ama daiwa solid uç mu tubular mı belli değil... Benim de boyum uzun; başka kayda değer fark yoksa sanki Kudos almak daha mı mantıklı ki?
Daiwa'nın da (yazmasa da) solid uç olduğunu düşünüyorum hassaslığından ötürü. Daiwa'da marka parası var, şimdi kabul edelim Daiwa da kaliteli mallar üretiyor haklı olarak ona para istiyor olabilir. Başka bir artısı yedek parça temini Daiwa'da daha kolay, herkesin kullandığı marka. Görünüşte ikisi de aynı dediğim gibi resmen imitasyon kamış (av bayiindeki adam da öyle söylüyor) ama kullandıkça anlaşılacak farklar olabilir. Ben açıkçası Kudos'un hiçbir eksisini görmedim hatta bu akşamüstü aldı mırmırını. Meranıza uygun bir kamışsa Kudos'u tavsiye ederim zaten gerek surf kamışları gerekse kudos light style kamışlarıyla kalitesini az çok göstermiş bir firma. Tavsiye ederim. Ben 200tlye almıştım şu an daha ucuz olabilir.

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
Ben 200tlye almıştım şu an daha ucuz olabilir.
Kudos'un kabul edilebilir satıcı puanı olan en düşük fiyatlısı 195-TL daiwa da aynı kriterle 237-TL... ne zaman aldınız bilmiyorum (mesaj salı günü ama) belki biraz beklesem kurdaki düşüş henüz yansımamış da olabilir...

Bir de 210cm shimano alivio dx var 2-10 veya 7-21 atarlı; o bunlardan sırasıyla 30-50TL daha ucuz... birini alacağım ama karar veremedim hala...

MehmetÇağan

Daimi Üye
Adı
Mehmet Çağan ÖZCAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kudos'un kabul edilebilir satıcı puanı olan en düşük fiyatlısı 195-TL daiwa da aynı kriterle 237-TL... ne zaman aldınız bilmiyorum (mesaj salı günü ama) belki biraz beklesem kurdaki düşüş henüz yansımamış da olabilir...

Bir de 210cm shimano alivio dx var 2-10 veya 7-21 atarlı; o bunlardan sırasıyla 30-50TL daha ucuz... birini alacağım ama karar veremedim hala...
Ben alalı yaklaşık 1 ay oluyor, buraya üye olmadan önce almıştım. Bahsettiğiniz alivio kamışın sadece spin için olanını kullandım biraz ağır ve sert geldi ama bana öyle gelmiş de olabilir oturup alıcı gözüyle incelemedim :) (bir arkadaşta var, ondan attığım kadarıyla işte) Bence en güzeli gidip kendi gözünüzle bakmanız olacak sanırım, ben Kudos'un hem light style'ını hem de bu storm modelini öneririm ikisi de hassas ve solid kamışlar. Bir de genel olarak kullanacağınız ağırlık ve meranın derinliği çok önemli. Kendimden örnek vereyim 0-5 metre derinlik var, istavrite 0.8 veya 0.5gr atıyorum, mırmıra vs dip balıklarına ise max 2.5gr atıyorum: Kudos Storm da Light style da mis gibi oluyor.

Dip not: Ama şu da bir gerçek (oturup alıcı gözüyle dükkanda fazlaca inceledim) para olsa da Rapture Vivid alsak :D Eğer bu oltaysa biz olta değil resmen taş atıyoruz :D

• Beğen
Tepkiler: H2O

yk71

Aktif Üye
Adı
Yüksel

Alivionun halkaları dar ve kalitesiz. Misinayı iyi boşaltamıyor... Ben hiç beğenemedim.