Odundan surf kamışı ve ağaç kabuğundan örgü misina videosu da gelince ava hazırım
İzlemesi zevkli bir videoydu. Tekniğinize birkaç ufak eleştirim olacak. Deldiğimiz o uzun deliğin en dibindeki reçineye UV ulaşmadığı için yeterince sertleşmeyebilir gibi geldi. Bir de boyuna delmek yerine enine tamamen delip armut kurşun şeklinde bağlarsak yapıştırıcı ve telle uğraşmadan sonuca daha kolay ulaşabiliriz diye düşünüyorum. Son olarak, belki taş arama ve delme uğraşı yerine alçı kullanmak daha kolay olabilir, sıvıyken teli direk yerleştirebiliriz. Hem böylece hurda olta kurşunlarımızı da alçıya karıştırarak değerlendirme şansımız olur.
Kurşun yerine taş kullanmanın atış mesafesi, akıntıya dayanıksızlık, aynı ağırlıktaki kurşuna göre daha yavaş batma gibi dezavantajlarını da hatırlatmak gerek. Öte yandan yavaş batmayı istediğimiz durumlar da olabilir, takılmanın çok olduğu meralarda tüp kurşuna alternatif olarak düşünülebilir.
Ben de kurşuna alternatiflere bir ara bakmıştım ama hem hammadde olarak ucuz ve kolay şekil verilebilir olup hem de yeterince özkütleye sahip bir madde yok. Kurşunun özkütlesi 11.348 g/cm3 iken inşaat demirinin özkütlesi 8 g/cm3'ü geçmiyor. Bulabildiğimiz en ağır taşın özkütlesi de inşaat demirine yaklaşmıyor bile. Ayrıca çeliği ve taşı işlemek çok zor. Tungsten ise 19.3 g/cm3 özkütlesiyle objektif olarak kurşundan çok daha iyi bir seçenek, bunu olta kurşunu olarak kullananlar da var ama maalesef çok pahalı.