Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lateo ve Stradic kombini ?

ahmtr

Yeni Üye
Adı
ahmet meydanoğlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar

Stradic C3000 FL ve
Lateo R 86 ml 2.59 m 7-35
kombin yapmak istiyorum fikirlerinizi öğrenebilirmiyim ?

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

2 seneden biraz fazla zamandır Lateo R 90 ml 7*35 ile Ultegra 3000c kullanıyorum. Ultegra 3000 ile stradic 3000in devir, tur başına sarım uzunluğu, max drag gibi bir çok özelliği birebir aynı. Bilindik olarak stradic daha Alüminyum malzemeye sahipken Ultegra Xt-7 ci+4 malzemeye sahip. Yani biri metal biri plastik diyebiliriz. Bir de fazla rulmanı var. Her ikisi de 225 gram ağırlığa sahip olduğu için mukayese etmekte sakınca görmüyorum.

Genel olarak takımdan çok ama çok memnunum. Stradic ultegraya göre bir klasman üstte olduğundan kesinlikle memnun edecektir.

Oguzhan_T

Üye
Adı
Oğuzhan
Merhabalar

Stradic C3000 FL ve
Stradic güzel bir makine ama shimano'nun üst düzey makinesi değil. Burada bütçenizi iyi değerlendirmenizi ve kamışa çok para yatırmadan alabildiğiniz en üst düzey makineyi almanızı tavsiye ederim. düşünürseniz aşağıda kendi kullandığım ve referans olabileceğim ekipmanlarla size bir kombinasyon oluşturdum. Fiyat olarak sizin takımınız ile hemen hemen aynı fiyat bareminde.

Shimano Vanquish FC C3000 MHG -- Okuma Helios 2.47m 15-45gr

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Stradic güzel bir makine ama shimano'nun üst düzey makinesi değil. Burada bütçenizi iyi değerlendirmenizi ve kamışa çok para yatırmadan alabildiğiniz en üst düzey makineyi almanızı tavsiye ederim. düşünürseniz aşağıda kendi kullandığım ve referans olabileceğim ekipmanlarla size bir kombinasyon oluşturdum. Fiyat olarak sizin takımınız ile hemen hemen aynı fiyat bareminde.

Shimano Vanquish FC C3000 MHG -- Okuma Helios 2.47m 15-45gr
Tamamen karşıt görüşteyim. Özellikle istanbul'da spin avı yapıyorsanız önce makine değil kamış gelmeli, spin disiplini ile İstanbul'da ne avlanabilir ki stradic makineyi zorlasın?

Kamışınız iyi olursa, hafif olursa uzun saatler av yapabilirsiniz. Son olarak kişisel fikrimi de söylemek isterim Shimano vanquish gibi gerçekten üst segment bir makineyi okuma bir kamışa takacağımı asla sanmıyorum. Takım biraz denk olmalı.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Lateo badi kamışı ara ara alıp atıp çekiyoruz sevdiğim güzel bir kamış büyük ihtimal elimdeki 7-35 kamışın başına bir iş gelirse de yerine gelecek kamış o , stradic konusunda gelince çok da bişey söylemeye gerek yok Shimano nun sevdiğim bir makinesi imzadan da belli oluyordur sanırım :D vanquis evet güzel makine bütçe yetiyorsa lateo vanquis kombini de çok güzel olur fakat İstanbul için özellikle spin için başka yerlere gidilip balık kovalanmayacakda bence çok fazla bir makine bende vanquis alacağım yolun ucu oraya gidiyor ama spine değil lrf ye çünkü spin avını 12 ayın toplasan 3 ayında en fazla 20 22 av yapıyorsam LRF de av sayısı spinin en az 3 4 katı..

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar

Stradic C3000 FL ve
Lateo R86 ML için Stradic C3000 FL yi değil kesinlikle Stradic 2500 FM yi tercih et.
İllaki 3000 Compact istersen de AERO XR C 3000 tavsiye ederim.
İstanbul Anadolu yakasındaysan ikisini de gelip test edebilirsin .
Hangi makinayı tercih edersen et bayide denemeden alma. Üretim standardında büyük fark var.
R 86 ML ye alternatif aynı atar aralığında alt veya üst segment seçeneklerini de değerlendir.

Oguzhan_T

Üye
Adı
Oğuzhan
Tamamen karşıt görüşteyim. Özellikle istanbul'da spin avı yapıyorsanız önce makine değil kamış gelmeli, spin disiplini ile İstanbul'da ne avlanabilir ki stradic makineyi zorlasın?

Kamışınız iyi olursa, hafif olursa uzun saatler av yapabilirsiniz. Son olarak kişisel fikrimi de söylemek isterim Shimano vanquish gibi gerçekten üst segment bir makineyi okuma bir kamışa takacağımı asla sanmıyorum. Takım biraz denk olmalı.
Burada makinenin dişlilerini sıyırma meselesi değil. İstanbulda çıkan balığa shimanonun kıytırık makineleride dayanıyo fx alsın diyecek halimiz de yok, günün sonunda makine de bir konfor, segment arttıkça kuşgözü oluşmaması, daha da ileri atış için sarım teknolojilerinin değişmesi de bir konfor. Vanquish ve stradic arasında bu tarz farklarda var.

Okuma helios 145gr bir kamış en hafifi değil ama ağır bir kamış kesinlikle değil, ayrıca dengeli ve halkaları paslanmayan iyi bir kamış, kullanmadan önyargılı olmamak gerek. Sadece istanbulda avlanıcam derse 7-35 bir seçenek ama sarozda light shore jigging de yaparım diyorsa helios 40gr jig'i gayat rahat atıp yüzdüryo, lateoda bunu denersen patlatırsın kamışı. Suyun içinde levrek acı yapacaksa WTD yaparken helios ile çok daha rahat aksiyon vericektir ve daha az yorulacaktır.

Helios'un lateoya göre negatifi silikon ile lrf tarzı avlarda sert bir kamış olduğu için lateo ile aksiyonu daha rahat verirsiniz.

Arkadaşın bütçesi varsa kamış'a tabii ki para yatırılabilir ama bütçe sınırsız değilse makineyi yıllarca kullanabilirsiniz ama kamış elbet birgün biryerde kırılacak. Makinede tamir imkanı var, kamışta tamir imkanı var mı, patladığı yere göre değişir o sebeple makineye para yatırmak mı kamışa para yatırmak mı tericihi yapılacaksa bence makine 1. sıra olmalı.

He ben ille de stradic alıcam diyorsa arkadaş yeni Vanford istanbula daha uygun. Bir tık daha hafif

Son düzenleme:

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bunlar biraz kişisel zevkler ve renkler ancak daha önce belirttiğim gibi okuma heliosa vanquish takacağıma deveye hendek atlatırım daha iyi. Bu arada kullanmadan ön yargı yaptığımı nerden biliyorsunuz? Bilemeyeceğinize göre siz benim hakkımda ön yargılı davranıyorsunuz. Forumdan tanıyan arkadaşlar iyi bilirler tecrübe etmediğim ekipman hakkında bilgim yok derim fikir yürütmem. Lateo levrek kamışı lüfere falan gelmeyebilir deseniz daha iyi anlayabilirdim ama helios ile lateo dan kolay wtd aksiyonu verilip daha az yoracağı yorumunuza da kesinlikle katılmıyorum. Bu durum size özel şekilde böyle gelişiyor olabilir ama bunu genele yaymak doğrudur diye birşey yok. Her şeyden önce lateo kutusu üzerinde bir seabass ibaresi vardır.
Finale gelmek gerekirse herkes düşüncesini söyleyecek arkadaşta kendine göre bunları değerlendirip yolunu bulacak.
Stradic seçimi yaparken illa ki işin içinde bütçesi de vardır. Sizin vanquish öneriniz jetta bakıyorum diyen adama boşver al bi c63 amg gibi olmuş.

ahmtr

Yeni Üye
Adı
ahmet meydanoğlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet arkadaşlar yorumları okudum ve hala karar veremedim :)
Bilmediğimden soryorum, Lateo levrek için uygun fakat lüfer için uygun olmayan bir kamış mı ? yani ben Levrek avı yapmayan sadece İstanbul meralarında lüfer familyası peşinde koşan biriyim,

Belirttiğim kombin dışında sizlerin bana önerisi ne olurdu ?