Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Şemsiyesi (Alabama/Umbrella rig)

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
harcanmıç emek için derleme için açıklamalar için ayrı ayrı teşekkür ederim abi çok faydalı bir başlık olmuş umarım sonuçta da faydalı olur

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Yaşasın öğrenmek.:)
Yaşasın öğretmek.:)
Yaşasın levrek sevdası.:)

Okuyan,okuyacak tüm arkadaşlara kaynaklık edecek çok güzel bir çalışma.

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Şu Amerika da tuttukları koca ağızlı levrek avlarında iş görürde bizim buraların levrekleri pek itibar etmez diye düşünüyorum...
Ama denemekte faide var tabiii...
Sevgili Uluç,
Benimde bazı çekincelerim yok değil. Ama denemeden bilemeyeceğim için, denemek istedim.;) Kendi koşullarında(uygun hava,su vs şartlarda) levrek yakalayabileceğimi düşünüyorum.
Sevgi ve selamlarımla...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Emeğine sağlık Bahadır abi, araştırmış ve derleyip toparlamışsın. :harika:
Denemekte fayda var. Levrek hareket eden herşeye saldıran bir balık. İş yapmaması için hiç bir neden göremiyorum. Sadece kullanılan klipsler biraz daha küçültülebilir bence...
Sevgili Oktay,
Beğenmene sevindim. Umarım ilgilenen tüm amatör dostlara faydalı bir çalışma olmuştur. Klipslerin küçültülmesini değerlendireceğim. Ayrıca bu haftaki denememde ağılıkların da küçültülmesine karar verdim. Çok fazla batıyor. Özellikle hızı azalttığımda. Kullanımda gördüğüm eksiklikler zamanla düzelecek ve kendi koşullarında av verecek;)
Tekrar teşekkür eder, sizlere de rastgelmesini dilerim.
Sevgi ve selamlar...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hayırlı olsun Bahadır, güzel bir anlatım olmuş. Şimdi merakla denemelerinin sonuçlarını bekliyoruz :)
Sevgili Hamdi,
Teşekkür ederim. Bundan sonra av zamanı. Hm levrek süpürgesi, hem levrek şemsiyesi ile bol bol av yapacağım inşallah. Sizleri de İzmir'e bekliyorum. Sonuçlarından haberdar ederim.
Sevgi ve selamlarımla....

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Levrek balığının hareket eden her şeye saldırdığı şeklinde ki düşüncenize katılmıyorum. Hatta bazen sadece tek bir imitasyon yiyor başka hangi imitasyonu atarsanız atın balık alma şansınız olmuyor. Bulanık sularda ve yem çılgınlığına düştüğü vakit ne atarsanız atın yediği durumlar oluyor tabii, ama ender olarak karşılaşıyoruz bu durumlarla. Bu arada rüzgarlı havalarda bu levrek şemsiyesi nasıl atılır erimi kaç m olur ayrı bir soru işareti.
Sevgili Uluç,
At-çek avında denemediğim için bir şey söyleyemeceğim. Denediğimde bilgi veririm. Selamlarımla...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Amerikalılar boşa kürek çekmezler vardır bir bildikleri bunu seri uretime gecirdiklerine göre..Bence sonuçları verımli olacak..Merakla bekleyeceğiz.Emeginize saglık..
Sevgili Tahir,
Umarım haklı çıkarsınız. Ben de sizinkiyle aynı olmasa da, benzer düşüncelerle yola çıktım. Onlar tatlı suda, farklı balıklarda kullanıyor olsalar da, temel düşüncem; "neden olmasın" dı. Sahada deneyerek öğrenmek istedim.;)
Sizlere de rastgele.
Sevgi ve selamlar...

forkill96

Daimi Üye
Adı
Burak özdayı
çok güzel anlatmışsın Bahadır abi tebrik ediyorum abi bir sorum olacaktı acaba bu levrek şemsiyesini hazır olarak yurt içinden nereden bulabilirim? hayırlı akşamlar diliyorum

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Eline sağlık Bahadır
Emek harcayıp çok güzel bir konu hazırlamışsın.
Ben de bu takımı birkaç defa satın al yapıp sonradan nedense hep vazgeçtim. Sanırım en çnemli etken de balık kaynaklarına nispeten uzak olmam.
Şimdi merakla senden gelecek raporları bekliyor olacağım.
Rastgelsin
Sevgili Şeref,
Teşekkür ederim. Umarım ilgilenen tüm amatör dostlara faydalı bir konu olur.
Bence artık satın al butonuna basmalısın.;) Ne kadar çok dost deneyip paylaşırsa o kadar deneyim sahibi oluruz. Faydalı olur.
Senin de katılacağını düşündüğüm fikrim; bu oyuncaklar sende olmalı. :p:D
Sevgi ve selamlarımla...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aklın yolu benzer. Eskilerde kullandığımız kırlangıç oltasından esinlenip,
ben de yaptım ve bi kez kullandım, sonra dipte bir halata taktırıp kestim.
Yaza kadar kalırsa üzerindeki silikonlar ve bir adet sahte için çıkaracağım.
Kolların kapanmamaları için merkezde + şeklinde 2 plastik boru kullandım.
Tekneden çektim.
Ben 4 lü yapmıştım ve her kolda farklı yem. Dediğin gibi ne zaman ilgisini ne çekecek belli olmadığından 3 kola farklı silikon birine sert sahte kullandım. Hangisini beğenirse.

Hepsine aynı silikonu takmak sürü görünümü verebileceğinden bunu da deneyeceğim.

Bahadır Bey,
Oltanın adını çok beğendim. Ve bu isim nedeniyle kafamda başka çözümler oluştu.
Yalnız yağmursuz havada kullanırsak görenler umarım bize gülmez. :D
Sevgili Bülent,
Beğenmenize sevindim. Kırlangıç oltası dediğiniz nasıl bie şey? Fotoğrafı var mı? Merak ettim. Paylaşırsanız sevinirim.
Türkçe isim vermek bence çok hoş ve önemli. Mesleğimde de dikkat ederim. Üniversitede çok sevdiğim bir hocam, teknik konularda türkçe kullanmanın önemini ve değerini iyi öğretmişti.
Bakalım siz nasıl bir çözümler getireceksiniz.:);)
Sevgi ve selamlarımla...