Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek ve Lüfer avlarında kullanılan kaşıklar

Latif Uğurluçimen

Aktif Üye
Katılım
9 Haz 2011
Mesajlar
359
Tepkime puanı
12
Puanları
18
Adı
Latif UĞURLUÇİMEN
Benim şansızlığımdan mıdır? kaşıkla hiç balık yakalayamadım. Her boyda her renkte ve hemen hemen her markanın kaşığını aldım. Yok, yok hatırlıyorum bir defa toby kaşıkla sarıkuyruk yakalamıştım ama sürütme ile. Bu kaşıklara lüfer kaşığı bile denilmiştir ama ben 2011 senesinde en az 60 tane lüfer yakalamama rağmen hiç kaşıkla yakalamadım.
Kısmet, Belki bir gün yakalarım.
 

Dartagnan

Yeni Üye
Katılım
8 Ağu 2012
Mesajlar
23
Tepkime puanı
3
Puanları
1
Yaş
44
Konum
İstanbul
Şimdiye kadar çapari ve yemli dışında takım kullanmamış birisi olarak vediğiniz bilgileri çok değerli buluyorum.Bunları değerlendirerek biraz alışveriş yaptım ve en kısa zamanda denemelerimi paylaşacağım.Saygılar rastgele herkese...
 

rapalacikral

Daimi Üye
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
509
Tepkime puanı
17
Puanları
18
Konum
İstanbul
Adı
ali
Güzel bilgilendirme yazınız için teşekkürler Cahit abi...Malumunuz olta balıkçılığı konusunda araştırma heveslisi olan bizler için her cevap yeni bir soru doğuruyor.Konu kaşık avcılığı olduğunda da aklıma gelen ilk soruyu hem kendi açımdan hem de merak eden arkadaşlarım adına sormak isterim.
Biz amatörler hedef balığımız levrek olduğunda hangi durumlarda kaşıkla avlanmayı tercih etmeliyiz?Kaşıkla levrek avcılığının bölgesel açıdan sağladığı avantajlar hususunda ne düşünürsünüz?
çok rüzgar varken rapalayı atamayız.
o zaman kaşık kullanıyorum ben.
hafif olanları spinle- ağır olanları gerekirse surf kamışa bağlayıp.
temel kural şu: gelen ana kırılmış dalganın tam arkasına oturturup dalgayla beraber çekicen kaşığı.
o zaman levrek varsa alırsın.
bu da güzel bir tüyodur kendimce;)

kaşığı çok severim.
hem balık alır hem ucuz.
takılsa da sorun olmaz.
hala iş yapıyor.
yapmaz diyen yanlış der.
 
Katılım
20 Tem 2015
Mesajlar
52
Tepkime puanı
17
Puanları
8
Yaş
39
Adı
Erdal erdogan
Paylasimlariniz icin tesekkurler. Bu kasiklarin gram olarak hangisi makbuldur. Şile de levrek avi icin dusunuyorum yardimci olursaniz sevinirim saygilar.
 

Zafkon

Aktif Üye
Katılım
30 Eyl 2018
Mesajlar
166
Tepkime puanı
354
Puanları
63
Konum
Giresun
Adı
Zafer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
2018 senesi kasım ayında karadeniz bölgesinde geçen bir paylaşımda bulunacağım. Akşam kararmaya yakın 5 kişilik grup sürekli suyu dövüyoruz. Spin kamışlar 3000-4000lik makineler. Kullanılan kaşıklar 28gram fladen mavi noktalı, fladen metalik hologramlı, hansen 22gram sırtı mavi,. Hansenin hiç boşu yok sarıkanat lüfer atçek, yarıyolda zıplayıp kaçanların haddi hesabı yok kayalık alan çıkarılmıyor. 28gram fladen maviye arka arkaya levrekler binmeye başladı o karmaşada ne ettiysek çıkaramadık yüzeye kalama yanıyor bastıkça basıyor dibe en son kayalara sürterek kopardı götürdü kaşıkları. Hava kararınca sadece fladen gümüş hologramllı iş yaptı. Halen düşünürüz youtubedede videoları ispanyollar ve ingilizler kaşıklara 3lü iğne değilde iri tüylü jig iğne takıyorlar. İp misina yerine misina kullansak kıyılatabilirmiydik.