Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lowrance Elite 5 Hdi Derinlik Ve Bağlantı Sorunu

seedii

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Lowrance balık bulucum mevcut. Forumda bir çok bağlantı şekli anlatılmış ama yine de çok açıklayıcı bilgi bulamadığım ve hayatımda ilk defa balık bulucu kullandığım için bir kaç yardım talebim olacaktı.

İlk olarak 4,50 fiber teknem var. Aşağıdaki şekilde yer alan Merdiven altına transducer' i "L" açısı ile bağladım. Fakat kafamda soru işaretleri oldu, hareket halinde iken parazitlenme oluyor. Sıra numarası ile belirttiğim numaralardan hangisine bağlanması gerekli acaba. Ben 5 Numaraya bağladım.

Dün tekneyi sudan çıkartırken biri 3 numaraya bağlamıştı ondada Lowrance gen 7 vardı. sorun olmadığını söyledi.

Teknenin hızlanma anında burnunun havaya kalkması ve arkanın batması açıyı değiştiriyor peki bu sonar görüntüsüne etki ediyor mu?

Asıl sorunum ise dün balık avında iken derinliği hatalı göstermeye başladı. Yaklaşık olarak 6-7 saat çalıştırırken birden 22 mt olan derinliği 1 mt, 5 mt, 0,60 mt gibi göstermeye başladı. Derinlik yanlış olunca sonar da görüntü vermemeye başladı.

cihazı bir kaç defa kapatıp açtım, konumunuz saptandı dedikten sonra bu hatayı vermeye devam etti ve sudan çıktım. Daha öncede bir kaç defa bu sorunu yapmıştı ama akü bitiyor diye yaptığını sandım, fakat şimdi direk ana aküye bağlıydı, akü bitiyor olsa motor çalışmazdı. Bu şekilde hata alan oldu mu acaba?

Sonar ve transducer portatif olduğu için söküp yanıma getirdim. Tekrar suya sokmadan deneme şansımız var mı acaba?

Birde derinliği transducer ölçmüyor mu acaba? transducer sudan dışarıdayken de 5 mt , 3 mt gibi saçma sonuçlar yazıyor.

Adsız.jpg

Son düzenleme:

Marmarasinariti

Aktif Üye
Adı
Tuncay Kuşcu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
3 numara doğru yer fakat motorla şu anki 3 numaranın olduğu kenar arasına ortalarsanın daha doğru olur. Aynanın alt tabanı teknenin altından yarım santim altında olsun. Portatif adaptörleri tavsiye etmiyorum, çok derinde olup o şeilde hızlı gidersenin kablosunun bozulma titresimden kopma ihtimali var ce tamiri mümkün değil. Bu arada tekneyle giderken önünün kalması aman aman görüntüye etki etmez.