Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF avı bilgi paylaşımı.

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Herkese merhaba arkadaşlar.
Ben Birkan. Kocaeli Darıca'da oturuyorum.
balık maceram 2015 yılında şamandıralı izmarit avı ile başladı. sonrasında kaptırdık kendimizi.
Balık avına bi 3 yıl kadar ara verdim. Eski gruplar vs oralardaki tatsızlıklar buna sebep oldu diyebilirim. Açıkçası balığa küstüm diyebilirim.
bu yıl 1 ay kadar önce tekrar bi gideyimçapari atayım kafa dağıtayım dedim, zehri tekrar aldık damardan.. Oğlum ile şamandıralı istavriy vs takılırken eski takımları karıştırdım.LRF kamışlarımıiSpin kamışlarımı,sahte maket silikonlarımı vs buldum. bi çıkarıp temizledim vs..Şimdide yeni silikonlar ekledim takımların arasına.

Oğluma da spin takım ile kurşun arkasını öğreteceğim Allah izin verirse.

Gelelim asıl konuya.

Aksiyon teknikleri,silikonlar,jigler,sahteler vs komple bir konu altında toplayıp bilgi paylaşımı yapsak nasıl olur ?

Marmara bölgesinde ki avlak yerler,o avlaklarda ki etkili aksiyonlar,sahteler vs hepsinin içinde olduğu av raporlarının paylaşıldığı bir konu oluştursak hem forum kültürünü canlandırmaya yönelik iyi olur gibi geliyor bana.
bölge bölge buluşmalar,birlikte avlar yapsaktanışma kaynaşma aile ortamı gibi olur.. Ha çok muhabbet tez ayrılık getirir bunun farkındayım fakat saygı sevgi çerçevesinde bunuda aşabiliriz.

Herkese hayırlı günler. Kalamanız yansın :)

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Merhabalar tekrardan hoşgeldin, ilk ben başlayayım o zaman.

Japanese Baby Worm Kokulu yeşil
İzmit sahilinde askeriyenin o taraftaki yerde istavrit ve mırmır var. Mırmır az ama istavrit var. Bununla çok istavrit tuttum.
Fujin Worm Kokulu uv fire tiger
Görüp görebileceğin en iyi silikondur, mırmır ispari hani iskorpit istavrit karagöz hatta varsa levrek bile çekebilir. Tuttuğum çoğu balık buna geldi ve kesin olarak söyleyebilirim ki izmitten karamürsele kadar olan bölgede bu silikon %100 iş yapıyor.

Bir diğeri ise canlı yem boru kurdu veya çin kurdu. Ucundan kesip silikon yem boyutunda iğneye takıyorsun ve aynı aksiyonu veriyorsun. Tık tık. Merada balık var ise her şeyi bırakıp senin oltana gelir.

Ve tabiki hala daha şamandıralı çapari ile deli gibi balık tutuluyor hala daha ,özellikle değirmendere tarafında. Eğer aksiyonu olsun, zevkli olsun tuttuğum balığın önemi yok diyorsan kesinlikler lrf ile avlanmalısın.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
'' Görüp görebileceğin en iyi silikondur ''Biraz iddialı olmuş.

amusaballi

Yeni Üye
Adı
Aydın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar; benimde bir sorum olacak: Slikon kullanımında renk tercihini neye göre yapmak lazım. Misal gündüz gece, berrak ya da bulanık suya göre nasıl tercihleri belirlemeliyiz?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Herkese merhaba arkadaşlar.
Ben Birkan. Kocaeli Darıca'da oturuyorum.
balık maceram 2015 yılında şamandıralı izmarit avı ile başladı. sonrasında kaptırdık kendimizi.
Balık avına bi 3 yıl kadar ara verdim. Eski gruplar vs oralardaki tatsızlıklar buna sebep oldu diyebilirim. Açıkçası balığa küstüm diyebilirim.
bu yıl 1 ay kadar önce tekrar bi gideyimçapari atayım kafa dağıtayım dedim, zehri tekrar aldık damardan.. Oğlum ile şamandıralı istavriy vs takılırken eski takımları karıştırdım.LRF kamışlarımıiSpin kamışlarımı,sahte maket silikonlarımı vs buldum. bi çıkarıp temizledim vs..Şimdide yeni silikonlar ekledim takımların arasına.

Oğluma da spin takım ile kurşun arkasını öğreteceğim Allah izin verirse.

Gelelim asıl konuya.

Aksiyon teknikleri,silikonlar,jigler,sahteler vs komple bir konu altında toplayıp bilgi paylaşımı yapsak nasıl olur ?

Marmara bölgesinde ki avlak yerler,o avlaklarda ki etkili aksiyonlar,sahteler vs hepsinin içinde olduğu av raporlarının paylaşıldığı bir konu oluştursak hem forum kültürünü canlandırmaya yönelik iyi olur gibi geliyor bana.
bölge bölge buluşmalar,birlikte avlar yapsaktanışma kaynaşma aile ortamı gibi olur.. Ha çok muhabbet tez ayrılık getirir bunun farkındayım fakat saygı sevgi çerçevesinde bunuda aşabiliriz.

Herkese hayırlı günler. Kalamanız yansın :)
Merhaba hoş geldiniz..
Lrf ile avlanan balıkların atıldığı çok da rağbet görmeyen bir konu başlığımız hali hazırda var
Avlak yerleri noktasında zaten meralar sır gibi saklanır bununda çok gerekli ve geçerli sebepleri var daha önce bahsedilmişti tekrar uzun uzun yazmanın bir anlamı yok :)
Aksiyon teknikleri noktasında kapsamlı bir yazı yazılabilir faydalı da olabilir.
Sahteler ve silikonlar işin içine girdiği zaman ise ya reklam olarak algılanıyor yada biri çıkıyor bir silikonu söylüyor öbürü çıkıyor ona o para verilmez diyor tatsız işler oluyor :)

Aramanın gücüne inanın emin olun bu forumda olmayan denenmemiş ve bahsedilmemiş alan çok az :)

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar; benimde bir sorum olacak: Slikon kullanımında renk tercihini neye göre yapmak lazım. Misal gündüz gece, berrak ya da bulanık suya göre nasıl tercihleri belirlemeliyiz?
Genel Kanı Gündüz veya berrak suda koyu renk, gece bulanık suda açık renk kullanılması gerektiği yönünde. Silikon için geçerli midir bilmiyorum fakat @Umut19 spin sahteleri konusunda böyle bir araştırma yapıp aslında geceleri koyu renk sahte kullanılması gerektiğine dair yazılar ve incelemeler paylaşmıştı. Savundukları şey ise karanlıkta koyu rengin daha bir silüet gibi duracağı ve avcının huylanmayacağı vb.

Lrf de şüphesiz en çok kullanılan renk pembe ''bana göre'' kalanı sıralayacak olursak beyaz, kırmızı, sarı, kahverengi diye gidiyor liste. Gece kartaldan simsiyah silikon ile bile balık aldım meraktan denemiştim. Asıl araştırma konusu ise bence aynı merada, aynı boy ve atara sahip kamış, makine, ip kombinasyonu ile tek aksiyon kullanılarak av yapılması. Bence silikonların a'dan z'ye hepsi balık alıyor. Biri diğerinden fazla mı onu keşfetmek lazım.

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
'' Görüp görebileceğin en iyi silikondur ''Biraz iddialı olmuş.
Bu bölgeye gelip 100 kişiye sorsan lrf ile hangi silikon daha çok iş yapıyor diye 100 ünden 80 i bu silikonu veya bu silikonun renklerinde bir şey önerir o yüzden bence iddialı değil çünkü birçok silikon kullanıyorum ve en çok iş yapan buydu." bu bölgede "

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu bölgeye gelip 100 kişiye sorsan lrf ile hangi silikon daha çok iş yapıyor diye 100 ünden 80 i bu silikonu veya bu silikonun renklerinde bir şey önerir o yüzden bence iddialı değil çünkü birçok silikon kullanıyorum ve en çok iş yapan buydu." bu bölgede "
Hocam renk başka, marka model başka. Fujin baby worm berkley baby sardine'in kötü bir taklidi bence. Benim kullanıcı tecrübem bu şekilde. Aşırı jelibonumsu ve yumuşak yapısı sayesinde kuyruk atışta gövdeye yapışır aksiyon bozar vesaire. Kocaeli/izmit tarafında da bir sürü arkadaşımız ya da takip ettiğimiz hobidaşımız var, ecogearlar, isomeler, berkleyler havada uçuşuyor ben Fujin kullanan nerdeyse hiç görmedim duymadım. Belki de sizin meranıza özel bir durumu vardır. Uzaktan atıp tutmak istemem tabi ki yine de belirtilen silikon görüp görebileceğinin en iyisi olmayı bırakın ilk 10 içine zor girer ''bana göre''.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Burada asıl mesele uygun fiyatlı olduğu için suda kaldığı süre diğer silikonlara göre çok daha fazla olması suda kaldığı süreden kastım kullanıcısının çok fazla olması LRF ye yeni başlayan istisnasız herkesin çantasına mutlaka bir paketi girmiştir çünkü yeni başladığın bir hobide 200 tl bir silikona verirken çekinmezsin ama 700 800 lira verirken insanların çekingen durması da çok normal övünme yada bilmişlik olarak algılamazsanız genelde av yaptığımız merada balık seyrek ise yani 20 25 kişi av yapıyorsa ve çıkan balık sayısı 3 4 ise emin olun o balık bizim ekipten çıkmış oluyor ben bunu kullandığımız silikonlara ve sonrasında ekipman kalitesi ile aksiyonu suya iyi yansıttığımıza bağlıyorum balığın bol olduğu anda ise suya ne atarsanız atın yiyor zaten bunun en güzel örneği de yine bu forumda olan bir hocamız BİM poşeti ile istavrit alarak göstermiştir :)

Adı
Birkan Ataseven
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Avlak yerleri noktasında zaten meralar sır gibi saklanır bununda çok gerekli ve geçerli sebepleri var daha önce bahsedilmişti tekrar uzun uzun yazmanın bir anlamı yok :)
Önceden bizim grupta saklardı. Özellikle levrek meralarını.. Levrek,lüfer,palamut meraları sır gibi saklanırdı. Hatta bir gün palamut zamanı bizim merayı biri ifşa etmişti ve adamlar düzce,bolu,sakarya dan kalkıp gelmiş,merada atış yapacak yer bulamamıştık ve kavga çıkmıştı. Mera bilgisi paylaşılmamasını anlayabilirim fakat çokta takılmamak gerektiğini geçmiş yıllarda öğrenmiş oldum. Nasip kimin kısmeti ise onun oltasına balık biner..

sahte silikon olayında ise tabiki marka reklamı vs yapılsın demek istemedim fakat herkesin bir favori sahtesi,silikonu vs vardır mutlaka her avda takıp keyifle balık tuttuğu güvendiği bir silikon veya sahte. ben bu tecrübelerin birleştirilip yeni başlayanların paralarının boşa iş yapmayan malzemelere gitmemesi ve keyifle av yapıp vakit geçirmeleri için tecrübelerden yararlanılması amacı ile yazdım.

Bir de şu rağbet görmeyen konu başlığını bi canlandıralım ozaman :)
Cevabınız için teşekkürler.