Önceden bizim grupta saklardı. Özellikle levrek meralarını.. Levrek,lüfer,palamut meraları sır gibi saklanırdı. Hatta bir gün palamut zamanı bizim merayı biri ifşa etmişti ve adamlar düzce,bolu,sakarya dan kalkıp gelmiş,merada atış yapacak yer bulamamıştık ve kavga çıkmıştı. Mera bilgisi paylaşılmamasını anlayabilirim fakat çokta takılmamak gerektiğini geçmiş yıllarda öğrenmiş oldum. Nasip kimin kısmeti ise onun oltasına balık biner..
sahte silikon olayında ise tabiki marka reklamı vs yapılsın demek istemedim fakat herkesin bir favori sahtesi,silikonu vs vardır mutlaka her avda takıp keyifle balık tuttuğu güvendiği bir silikon veya sahte. ben bu tecrübelerin birleştirilip yeni başlayanların paralarının boşa iş yapmayan malzemelere gitmemesi ve keyifle av yapıp vakit geçirmeleri için tecrübelerden yararlanılması amacı ile yazdım.
Bir de şu rağbet görmeyen konu başlığını bi canlandıralım ozaman

Cevabınız için teşekkürler.
Aslında şöyle lüfer ve palamut merası saklanmaz çünkü nokta atışı yerlerdir gidersin o gün balık oraya kıyılamayı tercih ederse balığını alır gidersin

ama diğer meraların saklanması bence doğru özellikle kıyıya ağ atılabilen yerlerde balıkçının çok olması benim için sorun değil asıl sorun buralarda gezen ağcıların sosyal medyada gezen ağcıların gelip ayağının dibini ağ ile kapatması o zaman bildiğim kadarı ile genel çerçevede aklıma gelen meraları buraya paylaşayım
Çubuklu feribot iskelesi yanı ( yakın zamanda tekne tonozu attılar av yapmadım ama eskiden yokladığım meralardan biriydi )
Çakalburnu ( Lüfer zamanında balık buraya kıyılar , ayrıca eşkina ve iskorpit avı için de denenebilir bir yerdir )
Ajia otel yanı ( yine istavrit için arada denediğim meralardan biri , iskorpit döneminde çok bol iskorpit çıkar )
Kandilli parkı sol taraf ( bazı dönemlerde carolina ile eşşek istavriti yapar , bu sene lrf ile de dişli avı yapıldı )
Kandilli iskelesi sol taraf ( Sürpriz avlara açık bir mera ara ara yoklamak gerekir )
Kandilli yalı önü ( müthiş akıntılı bir meradır dişli zamanı kavgası kıyameti bol olur yılın çok kısa bir dönemi kamış kanırtan istolar çıkar )
Vaniköy parkı ( Meşhur bir meradır anlatmaya gerek yok )
Kuleli kayalar dan başlayarak camiye kadar olan kısım ( Meşhur meralardan biri yine anlatmaya gerek yok )
Beylerbeyi camiönü ve iskele yanı ( dişli döneminde dişli , bazı dönemler de istavrit yapar )
Paşalimanı ( genelde mera değişirken bir uğrayıp olta attığım bir yer zaman zaman güzel istavrit avları yapmışlığımız var )
Üsküdar burası birkaç başlık altında değerlendirilmesi gereken bir yer ;
Turyol iskelesi gemi araları ( burda gemi park etmeden boşluk bulunursa güzel avlar yapılıyor
Deniz taksi ( sürpriz avlara açık bir mera dönem ve zamana göre balık hedefi değişir )
Kuş konmaz cami önü ( sürpriz avlara açık bir yer daha )
İstanbul yazısının önü ( deniz taksi ile Cami arası ) sürpriz avlara açık denene bilir yerler
Kız kulesi karşısı ( yol inşaatından kaynaklı bir süredir av yapamıyoruz balık da tam oturmadı oturursa eski günlerine döner diye ümid ediyoruz
Kız kulesi sonrası kayalar(sürpriz avlara açık denenebilir yerler )
Kadıköy hattının cahiliyim av yapmadım keşif yapmadım gezmek lazım araç ile giriş çıkış zor olduğundan bizim için hala kapalı kutu
Maltepe cevahir otel önü ve civarı ( sürpriz avlara açık birçok noktasında kumluk taşlık alanlar olan yerler ara ara deneriz )
Kartal (koçtaş önü ve civarı ) yine bilinen bir mera sürpriz avlara açık :
Pendik monica cafe ve civarı ( sürpriz avlara açık denenebilir yerler )
12 ay boyunca denediğimiz yokladığımız lokasyonlar bunlar deneyenlere şimdiden rastgelsin