Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Başlangıç

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sevgili forum üyeleri,
Herkese iyi akşamlar...
Şimdi hali hazirda guzel bi spin setim ve artamaya devam eden rapalalarim var ancak ege sularında olduğu gibi avcı balık maalesef burada fazla yok veya ben dogru merayı bulamıyorum neyse:)
Bende diyorum ki madem spin işi sezonluk oluyor,sezonu gelene kadar lrf ile eğlenceye kaldığı yerden devam edeyim sezon gelince spine devam edeyim. Hal böyle olunca da tabiki bir spin set dizmek düşüyor banada.

Kafamda konu hakkında birkaç soru işareti var;

1. Makinama elimde kalan 0.22 örgü sarıp ucuna 2
metre civarında bir leader yapsam olur mu ? Örneğin 0.12 veya 0.16.

2. Alacağım kamisin atar aralığı sizce ne olmalı?

3. Makina olarak shimano sienna düşündüm oda
aklima ilk gelen o oldugu için önerilere açığım.

4. Başlangıç olarak hangi jigheadleri,hangi
silikonları,hangi sahteleri alayım şimdiden duyar gibiyim duo tetra works dediginizi :D

5.Aynı zamanda elimde heveslenip aldığım kendonun baby jigleri var yanina yenilerini ekleyeyim mi yoksa baska marka jigler ile yoluma devam mı edeyim?

6. Sen spine devam et LRF hiç başlama mı diyorsunuz yoksa :D

Teşekkürler,
Saygılar...

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Makinadaki 0,22 ip lrf icin cok kalin 0,08 civarlarini tavsiye ederim lrf icin leader yapacaksanda max 50-60 cm olmali leader dugumu kamisin son halkasinin disinda kalmali lrf kamislarinin halkalari dardir atis esnasinda takilir cunku
Bence baslangic icin 210 cm 1-10 civarlarinda bir kamis yeterli olur
Makina icin 1000 lik iyidir dusuk devirli ve hafif bir makina tercih edersen daha iyi olur
Jighead tavsiye yazmak istemiyorum baslangicta takilma kopma cok olur markali urunler alirsan cok kayip verebilirsin ben genelde dip yapisini bilmedigim yerde ucuz jigheadler ile baslayip sonra kalitelileri kullanmaya basliyorum
Baby jigleri kullan derim bana gore basarililar yine markali jigleri elin teknige alisinca kullanirsin ozelikle en cok takilma minijiglerde olur genelde
Lrf ye basla derim cok keyifli bir stil insani yormuyor ama bastan soyleyim herturlu balik yakalama ihtimalin olsada bu teknige cok balik yakalamak degilde keyif almak icin baslarsan kesinlikle daha fazla keyif alirsin

B

BS Okuru

Misafir
Kamış olarak Kudos light style lrf kamışlarına bakabilirsin 2.25 cm 3-10 veya 2-8 atarli fiyatıda gayet uygun makine olarak Okuma Ceymar Cxt 10 luk çift kafa geliyor.. Elnizdeki ip çok kalın lrf ye uymaz.. Ama Ceymarin yedek kafasının birisine sarıp light spin tarzı avlarda kullanabilirsiniz.. Sahte konusu tamamen deneyimle mera yapısı ile alakali araştırmak gerek..

Sarozorfoz

Aktif Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sevgili forum üyeleri,
Herkese iyi akşamlar...
Şimdi hali hazirda guzel bi spin setim ve artamaya devam eden rapalalarim var ancak ege sularında olduğu gibi avcı balık maalesef burada fazla yok veya ben dogru merayı bulamıyorum neyse:)
Bende diyorum ki madem spin işi sezonluk oluyor,sezonu gelene kadar lrf ile eğlenceye kaldığı yerden devam edeyim sezon gelince spine devam edeyim. Hal böyle olunca da tabiki bir spin set dizmek düşüyor banada.
Oğuzhan kardeşim soru sayısı biraz fazla olmuş ;) ama bilgim dahilinde birkaçını cevaplıyayım sana faydası olması dileği ile...
1-LRF de kullanacağın örgü misina kalınlığı 0.8 olmalı 0.22 spin için bile kalın lrf de hiç olmaz. leader boyu genelde 70-80 cm kullanılıyor surf kamışlarda uzak mesafelere ağır kurşunları göndermek için şok leader kullananlar 2 kamış boyu tercih ediyor. 0.22 beden bir örgü misinaya 0.12 ya da 0.16 örgü misinadan leader yapmak çok anlamsız olur.
2- kamış 0.5 - 10 ya da 1-10 uygundur bence
3- Makina da model marka önermiyeyim ama tercihin 1000 lik en fazla 2000 lik makina olmalı kesene göre marka model sen seç.
4-5-6 sorularına gelince başlangıç aşamasında çok pahalı ürünlere para verme derim, bu benim görüşüm, acemiliğini attığında en iyilerini alırsın zevkine ve parana göre, elindekilerle idare et bir süre, başlamaya karar verdiysen devam et, sana iyi avlar diliyorum...

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Makinadaki 0,22 ip lrf icin cok kalin 0,08 civarlarini tavsiye ederim lrf icin leader yapacaksanda max 50-60 cm olmali leader dugumu kamisin son halkasinin disinda kalmali lrf kamislarinin halkalari dardir atis esnasinda takilir cunku
Bence baslangic icin 210 cm 1-10 civarlarinda bir kamis yeterli olur
Makina icin 1000 lik iyidir dusuk devirli ve hafif bir makina tercih edersen daha iyi olur
Jighead tavsiye yazmak istemiyorum baslangicta takilma kopma cok olur markali urunler alirsan cok kayip verebilirsin ben genelde dip yapisini bilmedigim yerde ucuz jigheadler ile baslayip sonra kalitelileri kullanmaya basliyorum
Baby jigleri kullan derim bana gore basarililar yine markali jigleri elin teknige alisinca kullanirsin ozelikle en cok takilma minijiglerde olur genelde
Lrf ye basla derim cok keyifli bir stil insani yormuyor ama bastan soyleyim herturlu balik yakalama ihtimalin olsada bu teknige cok balik yakalamak degilde keyif almak icin baslarsan kesinlikle daha fazla keyif alirsin
Zaten spine sirf bu yuzden keyif almak icin gectim simdi dahada inceltiyorum keyif artsin diye :)Bir kac adet jighead almistim tanesi 50 krs civarinda birde mebaru silikonlarim var gezer kursunlar biseyler denedim ama nafile:D
Teşekkür ederim...

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamış olarak Kudos light style lrf kamışlarına bakabilirsin 2.25 cm 3-10 veya 2-8 atarli fiyatıda gayet uygun makine olarak Okuma Ceymar Cxt 10 luk çift kafa geliyor.. Elnizdeki ip çok kalın lrf ye uymaz.. Ama Ceymarin yedek kafasının birisine sarıp light spin tarzı avlarda kullanabilirsiniz.. Sahte konusu tamamen deneyimle mera yapısı ile alakali araştırmak gerek..
Araştırmasını yapacağım tesekkur ederim :)

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Oğuzhan kardeşim soru sayısı biraz fazla olmuş ;) ama bilgim dahilinde birkaçını cevaplıyayım sana faydası olması dileği ile...
1-LRF de kullanacağın örgü misina kalınlığı 0.8 olmalı 0.22 spin için bile kalın lrf de hiç olmaz. leader boyu genelde 70-80 cm kullanılıyor surf kamışlarda uzak mesafelere ağır kurşunları göndermek için şok leader kullananlar 2 kamış boyu tercih ediyor. 0.22 beden bir örgü misinaya 0.12 ya da 0.16 örgü misinadan leader yapmak çok anlamsız olur.
2- kamış 0.5 - 10 ya da 1-10 uygundur bence
3- Makina da model marka önermiyeyim ama tercihin 1000 lik en fazla 2000 lik makina olmalı kesene göre marka model sen seç.
4-5-6 sorularına gelince başlangıç aşamasında çok pahalı ürünlere para verme derim, bu benim görüşüm, acemiliğini attığında en iyilerini alırsın zevkine ve parana göre, elindekilerle idare et bir süre, başlamaya karar verdiysen devam et, sana iyi avlar diliyorum...
Biraz oyle oldu kusura bakmayin:)
Neyseki karacahil degilim balıkçılık konusunda cok cok ekmem yemem lazim ama siz buyuklerimden tecrubelilerden oneri almak benim icin büyük lütuf :)
Başlıyorum kararlıyım havalar ısınsın insallah güzel avlarda rapor paylasirim. Ogrenci oldugumdan cok bütçem yok malesef emin olmak icin boyle sorular sormak durumunda kaliyorum :D

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Merhaba , benim tanıdığım bir çok arkadaş spinden LRF ye döndü diyebilirim. nedeni tamamen süprizli ve spinden daha fazla balık alma ihtimali olmasıdır. LRF takım yapacaksanız eğer bence kendiniz gidip alın derim. tavsiye üzerine alınan malzemeler sonradan pişmanlık yaratabilir. bana çok iyi gelen bir kamış size uygun olmayabilir mesela.
kamış boyu 210 - 230 arası idealdir. atar aralığı 0,5 - 10 arası ideal. silikon ağırlıklı çalışacaksanız ki genelde en çok silikon kullanılıyor solid uçlu kamışları tercih edin derim.
ip konusuna gelince kimisi mono misinadan yada kimisi ip daha iyi diyor. ipin avantajı erim mesafesi %30 kadar artıyor ve yem daha hızlı dibe iniyor. balık vuruşlarını daha çabuk algılıyorsunuz. ip kullanacaksanız önüne leader yapmanız şart. kamış ve makineye uygun ip seçimi yapmak lazım. genelde 0,06 - 0,10 arası ip kullanılıyor.
monu kullanacaksanız 0,14 - 0,18 arası ideal.

yem konusuna gelicek isek başlangıçta çok fazla malzeme almaya gerek yok berkley ve isome mutlaka çantada olsun. jighead olarak istavrit için 6 ve 8 no iğneli, diğer taş balıkları için 4 no ya kadar çıkılabilir. gramaj olarak ise avlandığınız bölgeye göre değişiklik gösterir. ortalama 2 gr jigheadler idealdir ama akıntısız bir bölgede iseniz 1 gr jig head işinizi görür.