Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF de hafif silikonu uzağa atma...

croser

Yeni Üye
Adı
Enes
Merhaba LRF disiplinine yeni adapte olmaya çalışıyorum. 2-15 atarlı extrafast action kamışım var, 10 gr ve üstü ağılıkları 20-25 mt atabilirken, 3.5 gr lık jighead i hiç atamıyorum direk önüme düşüyor, hatta neden kaynaklandı bilmiyorum ip dolandı bir kere. Aynı jigi 2-8 atarlı esnek M action kamışla da atamıyorum önüme düşüyor. Buradaki sorun benden mi kaynaklanıyor, yoksa kamışa çok mu hafif geliyor merak ediyorum..

Ekli dosyalar

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba LRF disiplinine yeni adapte olmaya çalışıyorum. 2-15 atarlı extrafast action kamışım var, 10 gr ve üstü ağılıkları 20-25 mt atabilirken, 3.5 gr lık jighead i hiç atamıyorum direk önüme düşüyor, hatta neden kaynaklandı bilmiyorum ip dolandı bir kere. Aynı jigi 2-8 atarlı esnek M action kamışla da atamıyorum önüme düşüyor. Buradaki sorun benden mi kaynaklanıyor, yoksa kamışa çok mu hafif geliyor merak ediyorum..
2-15 kamışla 3.5 gramlar güzel mesafeye atılmalı. Kullandığınız ip marka ve kalınlığı nedir? 10 gram için de 20-25 metre çok düşük bir erim.

croser

Yeni Üye
Adı
Enes
Ryuji Infinity2.30m 1-15gr, Okuma Revenger RV-25 FD, Ryujı Wınx X8 0.08 mm, 0.18 mono lider
bunlar var üstünde hocam

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Atış yaparken lider düğümünü ilk yüzük dışında bırakıyorsunuz değil mi? Eğer bunun cevabı evet ise;

1- ipiniz yeterince kaliteli değil ve mm değeri gerçeği yansıtmıyor.
2-Revenger jig makinesi gibi derin kafalı bir makine ipiniz makineden çıkarken fazla sürtünmeden dolayı yavaşlıyor olabilir.
3- ip makineye az sarılmış olabilir.

bunların kontrol edilmesi gerekli.

croser

Yeni Üye
Adı
Enes
Yaklaşık 1.5 mt lider yaptığım için (nette 1-2 kulaç olsun demişler diye) lider düğümü makinaya yakın olacak şekilde duruyor , ilk yüzüğün dışında olacaksa 30-40cm lider yeterli mi? Belki de o yüzden problem yaşıyorum. İpin altında dolgu var, dolu makine. Extra Fast action kamışta da kamçılama yapılabilir mi, sert bir şekilde savuramıyorum.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Yaklaşık 1.5 mt lider yaptığım için (nette 1-2 kulaç olsun demişler diye) lider düğümü makinaya yakın olacak şekilde duruyor , ilk yüzüğün dışında olacaksa 30-40cm lider yeterli mi? Belki de o yüzden problem yaşıyorum. İpin altında dolgu var, dolu makine. Extra Fast action kamışta da kamçılama yapılabilir mi, sert bir şekilde savuramıyorum.
Lideri çok uzun tutmuşsun. 30-40cm lider ideal

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
30-40 cm lider lrf için yeterlidir. Hatta uç düğümü değişe değişe benim zamanla 10 cm ye kadar düştüğüm bile oluyor. Sonra extra avlar haricinde lider kullanmayı bıraktım sadece takılma riski olan meralarda ipim kopmasın lider kopsun diye lider kullanıyorum.

Sizin yaşadığınız sorun %99 lider düğümünün yüzüklere sürtünmesi kaynaklı, lideri kısaltarak düğümü ilk yüzük dışında bırakın ve atış deneyin. Sorun çözülecektir. Kamçı atışın kamış aksiyonu ile alakası var mı bilmiyorum inanın ama sorun olacağını sanmam. Kamışınızı deneyin hem kamçı hem normal atış performansı olarak. Bazı kamışlarda kamçılama ile yapılan atış ile normal yapılan atış arasında hiç erim farkı olmuyor.

croser

Yeni Üye
Adı
Enes
Tamamdır çok teşekkür ederim, lideri bende kullanmak istemiyorum da görünürlüğe etkisine çok vurguladıkları için bağladım bende :)