Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF Kamış İçin Yardımınıza İhtiyacım Var.

RIPJoey

Yeni Üye
Adı
Joey
Kan Grubu
O Rh Negatif
Merhaba,
Öncelikle İstanbul'da yaşıyorum.
LRF'ye başlamak istiyorum.
İnternette, Youtube'de iyi insanların olduğu kadar, bir o kadar art niyetli kişiler mevcut.
Kendileri "Balıkçılık" hobisini maalesef "Pazarlamacılık, Reklamcılık" olarak evrimleştirmişler. Belki beş para etmeyecek ürünleri ballandıra ballandıra anlatıyorlar.
İş böyle olunca, benim gibi bilgisiz kişilerin manipüle edilmesi çok kolay oluyor.

Asla boğaza gitme gibi bir amacım yok.
İnsanların iç içe balık tuttuğu, oltaların birbirine girdiği yerlere asla gitmeyeceğim.
Kendi halimde, kafa dağıtmak için.
Genel olarak sabah suyu diye tabir ettiğimiz saatler. (Gece balık tutma şansım maalesef yok)
İstanbul moda sahil, Kalamış sahil,kadıköy iskele. Temel olarak balık tutmak istiyorum.
Belki çok nadiren Caddebostan civarlarına gidebilirim.
Bölgeleri yazma sebebim, Hedef balıkları ve mera balık çeşitliliği hakkında pek bilgimin olmaması.

İstavrit,Zargana ve İskorpit-Eşkina turmak istiyorum. (Kısacası Kefal hariç,meradan çıkabilecek tüm balıkları hedef almak istiyorum.)
Sadece 1 olta takımım olacak.
Hangi gramajlara ihtiyacım olduğunu bilmediğim için, doğal olarak hangi atarlarda ve hangi uzunluktaki kamışları tercih etmem gerektiğini bilmiyorum.
Sanırım istavrit için 04-05-06 jighead+silikon worm kullanıyorlar genelde.

Bilgili Arkadaşlarımızdan/Abilerimizden benimle bilgilerini paylaşmalarını isteyeceğim.
Bütçem ne yazık ki kısıtlı,
Kamış ve makine hariç kalan şeyleri Temu'dan satın alacağım.

Kamışlarda çok fazla kırılma durumlarını okudum. Satın alıp daha ilk günlerde bunu yaşamak istemiyorum. Çünkü 2. Kamış alma şansım maalesef ki yok.

Yazdıklarıma göre, Kullanım amacıma uyacak kamış, makine,ip,lider,klips. Belki aklıma gelmeyen ürün önerisi yaparsanız gerçekten çok memnun olurum.
Kamış için bütçem en fazla 2 civarları.
Makine için, Temu'dan öneri de yapabilirsiniz. Hatta kamışı bile belki oradan önerebilirsiniz.
Şimdiden vaktinizi ayırıp bilgi paylaştığınız için teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.

Düzenleme;
Ryuji Voltage 0-5 190cm Satın aldım.
Değerli vakitlerini ayıran kardeşlerime/Abilerime teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Öncelikle hoşgeldin. Kamış konusu ve makine konusu ucu açık bi derya. ama mademki temu dedin. Temudan alabileceğin (kalite olarak çok iyi ve bizim ülkemizdede getirtilip satılan) yegane makine 1000 lik teben polar night olur. hem 110 gr gibi enteresan bir hafifliğe sahip oluşu hemde malzeme kalitesinin çok çok iyi oluşuyla seni uzun süre idare edecektir mutlaka . linkini sıkıştırdım aşağıya.

(800 lük olanıda var ama sen yinede 1000 lik olanı al derim)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhaba ;
LRF disiplini diğer balıkçılık disiplinlerine göre biraz daha elit sayılabilcek kişiler tarafından yapılan bir disiplin Boğaza gittiğinizde bazı meralar hariç öyle alt alta üst üste av yapmazsınız kibardırlar genelde size belli bir mesafede tezgah açarlar muhabbet etmezseniz de etmezler bence gitmeyeceğim diye kesip atmayın keyiflidir :)
Bir diğer konu seçtiğiniz meralar size yakın meralar ise zaten balığın kıt gittiği sezonda daha da kıt olan meralar bence Maltepe - Kartal tarafına doğru gitmek çok daha mantıklı olacaktır.
Ayrıca 3 4 yıllık tecrübeme dayanarak zargana harici bahsettiğiniz zaman aralığında lrf ile sadece suyu döver ve kayabalığı - hamos - iskorpit gibi kıymetsiz türleri avlarsınız lrf'nin en verimli olduğu saatler günü gününü tutmasada akşam hava karardıktan sabah gün açana kadardır gece çok hızlı başlayan aralıksız devam eden istavrit avının sabah suyunda bıçak gibi kestiğine çokça şahit olmuşumdur.
Mera konusu çözülür de saat konusu değişmeyecekse bence kısıtlı bütçenizi farklı hobilerde veya balıkçılığın farklı disiplinlerinde değerlendirmenizi tavsiye ederim..
Yok ben suyu da döverim keyif alayım balık almak çok da mesele değil diyorsanız illaki tavsiyede bulunacak arkadaşlar çıkacaktır..

RIPJoey

Yeni Üye
Adı
Joey
Kan Grubu
O Rh Negatif
Öncelikle hoşgeldin. Kamış konusu ve makine konusu ucu açık bi derya. ama mademki temu dedin. Temudan alabileceğin (kalite olarak çok iyi ve bizim ülkemizdede getirtilip satılan) yegane makine 1000 lik teben polar night olur. hem 110 gr gibi enteresan bir hafifliğe sahip oluşu hemde malzeme kalitesinin çok çok iyi oluşuyla seni uzun süre idare edecektir mutlaka . linkini sıkıştırdım aşağıya.

(800 lük olanıda var ama sen yinede 1000 lik olanı al derim)

Öneriniz için teşekkürler. Biraz daha uygun bildiğiniz makine var mı acaba?

RIPJoey

Yeni Üye
Adı
Joey
Kan Grubu
O Rh Negatif
0.5-5 aralığı sizce atacağım ağırlıklara uygun mu? Veya tutacağım balıklarda?
(Uygun değilse hangi atar aralığına bakmalıyım)
Atar azaldıkça sanıyorum ki kamış bir o kadar inceliyor. Ama tam tersini yaparsamda bu sefer hassasiyet azalıyor sanırım. Amatör bir balıkçı olduğum için ve lrf ye yeni başlayacağım için, başlangıçta illa ki bir çok hata yapacağım. Yapacağım en ufak hatada kamışın ucunun kopup denize uçmasını istemem. Yapacağım hataları kısmen bir çerçeve altında tolere edebilen bir kamış isterdim. Tabi bu bütçede olabilecek en iyisi.

Son düzenleme:

secolanga

Aktif Üye
Adı
Sercan
Kullandığınız kamış nedir?
Hangi gramla, hangi balıkları hedefliyorsunuz?
Slash Silent Vision SV-552ST 165cm 0.5-5gr ile istavrit, mırmır ve eşkina avlarında kullanıyorum. Makine gayet iş görür özellikle fiyatına göre en son böyle bir arkadaşı kıyılamıştım bu takımla
mm.jpg

Dryygt

Yeni Üye
Adı
Yigit
Kan Grubu
A Rh Negatif
Merhaba,
Öncelikle İstanbul'da yaşıyorum.
LRF'ye başlamak istiyorum.
İnternette, Youtube'de iyi insanların olduğu kadar, bir o kadar art niyetli kişiler mevcut.
Kendileri "Balıkçılık" hobisini maalesef "Pazarlamacılık, Reklamcılık" olarak evrimleştirmişler. Belki beş para etmeyecek ürünleri ballandıra ballandıra anlatıyorlar.
İş böyle olunca, benim gibi bilgisiz kişilerin manipüle edilmesi çok kolay oluyor.

Asla boğaza gitme gibi bir amacım yok.
İnsanların iç içe balık tuttuğu, oltaların birbirine girdiği yerlere asla gitmeyeceğim.
Kendi halimde, kafa dağıtmak için.
Genel olarak sabah suyu diye tabir ettiğimiz saatler. (Gece balık tutma şansım maalesef yok)
İstanbul moda sahil, Kalamış sahil,kadıköy iskele. Temel olarak balık tutmak istiyorum.
Belki çok nadiren Caddebostan civarlarına gidebilirim.
Bölgeleri yazma sebebim, Hedef balıkları ve mera balık çeşitliliği hakkında pek bilgimin olmaması.

İstavrit,Zargana ve İskorpit-Eşkina turmak istiyorum. (Kısacası Kefal hariç,meradan çıkabilecek tüm balıkları hedef almak istiyorum.)
Sadece 1 olta takımım olacak.
Hangi gramajlara ihtiyacım olduğunu bilmediğim için, doğal olarak hangi atarlarda ve hangi uzunluktaki kamışları tercih etmem gerektiğini bilmiyorum.
Sanırım istavrit için 04-05-06 jighead+silikon worm kullanıyorlar genelde.

Bilgili Arkadaşlarımızdan/Abilerimizden benimle bilgilerini paylaşmalarını isteyeceğim.
Bütçem ne yazık ki kısıtlı,
Kamış ve makine hariç kalan şeyleri Temu'dan satın alacağım.

Kamışlarda çok fazla kırılma durumlarını okudum. Satın alıp daha ilk günlerde bunu yaşamak istemiyorum. Çünkü 2. Kamış alma şansım maalesef ki yok.

Yazdıklarıma göre, Kullanım amacıma uyacak kamış, makine,ip,lider,klips. Belki aklıma gelmeyen ürün önerisi yaparsanız gerçekten çok memnun olurum.
Kamış için bütçem en fazla 2 civarları.
Makine için, Temu'dan öneri de yapabilirsiniz. Hatta kamışı bile belki oradan önerebilirsiniz.
Şimdiden vaktinizi ayırıp bilgi paylaştığınız için teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar.
İstavrit için ryuji volgate 0-5 gr bakabilirsin.yeni aldım bende fena değil bend e0,5 gr da ayıorum 1,5-2 de .ama genelde 1 gr işimi görüyor.boğaza gitmaem demişsin zaten lrf için rüzgarsız ve akıntının az oldugu yerlere gitmen gerekiyor. 0,5 -1 gr atacaksın en ufak rüzgar ve akıntı bozar

RIPJoey

Yeni Üye
Adı
Joey
Kan Grubu
O Rh Negatif