Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf takım tavsiyesi lazım

ozttila

Yeni Üye
Adı
İsmail
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kamış ve makine icin 1500 tl civari bir bütçem var. Hic lrf yapmadım spin yaptım biraz. Ama lrf disiplinini arastirip videolar izliyorum merak uyandirdi ve bir takım toplama kararı verdim. Samsunda avlanacağım ve genel olarak silikon kullanmayı düşünüyorum ŞUANLIK :) rapala vs de deneyebilirim. tecrübe kazanmak ama bu sürecte de çok kalitesiz ya da çok kaliteli ürün almak istemiyorum. Giriş orta seviyesi arası bir seyler olabilir. İstavrit, eşkina, karagöz, sargoz, isparoz, mırmır tarzı düşünüyorum. Suanlık levrek vs gibi hayallerim yok bütcem de tecrübemde elvermez zaten. Hobi amaçlı ne çok iç yakan fiyatlar ne de boşa atılacak para harcaması olmasın istiyorum. Aklımda makine olarak ceymar cxt10 var ama başlangıç için makineyi daha düşük tutabilirsin kamışa biraz daha ağırlık ver derseniz abilerimin tavsiyelerini dinlemek isterim. Alaris20, shimano fx20 (bu arada spinde fx4000 tecrübe ettim sıkıntı yasamadım o da mantıklı geliyor) gibi o fiyat skalasında tutup 1000tl -900tl civari kamislara da bakabilirim. Kafamda Ceymar cxt10 kudos 225 3-10 atarlı kamışı ile kombinlesem mi düşüncesi var. Ya da biraz daha ekle ceymar cxt10 ile kudos 230 1-14 atarlısını al gibi bir düşünce de var. Tabi benim bilgim olmadığı için yanlış hata yapmak istemiyorum. Atar aralığı seçerken nelere dikkat etmeliyim ve aklımdaki kombinler nasıl iş yapar mı ya da önerileriniz nelerdir bu konuda yardımlarınızı bekliyorum, bilgi paylaştıkça güzeldir bilgi ve tecrübelerinizi esirgemeyin benden :)

Sekko

Üye
Adı
Sercan Yıldırım
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu konuya istinaden
Kudos rock fish 1-14
Savage gear sg2 1000fd ile kombinledim .

Kudos rock fish 1-14
Shimano sienna 1000 ile de kombin yapılabilir.

Erdem82

Aktif Üye
Adı
ERDEM
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu konuya istinaden
Kudos rock fish 1-14
Savage gear sg2 1000fd ile kombinledim .

Kudos rock fish 1-14
Shimano sienna 1000 ile de kombin yapılabilir.
Kudos rock fish çok iyi bir seçim. O kadar daiwa ve shimano kamışım var Kudos ile avladığım balığı hiç biriyle avlayamadım. Makine olarak yeni
Sienna 1000 Fe öneririm. Savagear test etme imkanım oldu Shimano da ki konforu bulamadım. Ve makineden acayip sesler geliyodu sarım sırasında.

Sekko

Üye
Adı
Sercan Yıldırım
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kudos rock fish çok iyi bir seçim. O kadar daiwa ve shimano kamışım var Kudos ile avladığım balığı hiç biriyle avlayamadım. Makine olarak yeni
Sienna 1000 Fe öneririm. Savagear test etme imkanım oldu Shimano da ki konforu bulamadım. Ve makineden acayip sesler geliyodu sarım sırasında.
Siennanin iki katı fiyatlı yeni Shimano nexave kol kısmından su aldığı için o da ses yapıyordu. O makinenin içine de su girmiş olabilir. Ben henüz sg2yi avda kullanma fırsatı bulamadım ama boşta çevirdiğimde çok güzel ve pürüzsüz sarımı var . Biraz güç verip çevirdiğimde 8 tur atıyor ve çok akışkan. Tabi kalitesini kullandıkça göreceğiz

roxy

Aktif Üye
Adı
Batuhan Candan
Savage Gear SG2 yerine Shimano Siena olabilir yada SG4.SG2’yi sevemedim, ama 4 ve 6’yı kullanıyorum.

Erdem82

Aktif Üye
Adı
ERDEM
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Siennanin iki katı fiyatlı yeni Shimano nexave kol kısmından su aldığı için o da ses yapıyordu. O makinenin içine de su girmiş olabilir. Ben henüz sg2yi avda kullanma fırsatı bulamadım ama boşta çevirdiğimde çok güzel ve pürüzsüz sarımı var . Biraz güç verip çevirdiğimde 8 tur atıyor ve çok akışkan. Tabi kalitesini kullandıkça göreceğiz
Su girme sesi değildi çok farklı bir ses. Hışırtılı sürtünme sesi gibi. Neyse tercih senin. Bi yerde yılların Shimanosu diğer tarafta makine üretimine yeni başlamış önünde uzun bir yolu olan Savagear.

Sekko

Üye
Adı
Sercan Yıldırım
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Su girme sesi değildi çok farklı bir ses. Hışırtılı sürtünme sesi gibi. Neyse tercih senin. Bi yerde yılların Shimanosu diğer tarafta makine üretimine yeni başlamış önünde uzun bir yolu olan Savagear.

Erdem82

Aktif Üye
Adı
ERDEM
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Anlatmak istediğim böyle bir ses değil. Resmen hışırtılı bir sesten bahsetmiştim. Senin gönderdiğin videoda ki ses her makinede görülen dişlilerin kaliteli bir gres ile yağlanmasının ardından düzelen bir ses. Sebebini de söyleyeyim bazı kullanıcılar bakım yaparken wd40 ile yağlıyolar, kimisi şaft milinin makineden çıkan kısmına 1 damla ince makine yağı damlatıyo. Bu makine yağı makinenin içine girip gresi çözüyo ve dişliler birbirine sürtüyo. Bakım yaparken sadece kılavuz telinin yüzük rulmanına 1 damla yağ damlatmak dışında başka bir yerinin yağlanmaması.

ozttila

Yeni Üye
Adı
İsmail
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam bir de sormak istediğim şey ben kudos rock fish 1-14 ile sienna 1000 almayı düşünüyorum şimdi ben bu kamış ile hem istavrit ve hem de karagöz vs gibi balıkları uygun jighead silikon gramaj uyumu ile alabilir miyim bir de. İstavrite sanirim 20mm lik silikonlar kullaniliyormus genellikle ben bu istavrite kaç gramlik jighead ve kaç mm lik silikon ile kullanmaliyim. Yine mirmira kaç gramlik jighead ve kaç mmlik silikon kullanmalıyım bu gramaj olayını neye göre ayarlayacağım. Sadece akıntı ve atış erimi mi. Bu konuda çok açıklayıcı yazıya denk gelemedim. Önerileriniz nelerdir silikon jighead vs konusunda yardiminizi bekliyorum

10ur16

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben istavritte en verimli avlarımı 5 cm lik fujin baby worm silikonu ucundan ve başından 0.5 cm civarı keserek yaptım. Kendi meranizda deneye deneye bulmanız bütün tavsiyelerden daha değerlidir bence