Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf ve spin

AtesOzgur

Yeni Üye
Merhaba, 13 yaşındayım ve uzun süredir balık tutmakla ilgileniyorum. Tatilde çeşmeye gidiyorum ama istanbulda yaşıyorum. Hep yemli tutuyordum ama sahte ile daha iyi olacağını düşündüm ve lrf ve spin takımı aldım ama 2 haftadır denememe rağmen hiç birşey tutamadım. Yardım edebilecek var mı?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Sahte ile kim daha iyi balık tutulduğunu söylediyse sana pek doğru söylememiş. Şöyle sıralayacak olursak av verimi olarak ilk sırada yemli av, ikinci sırada LRF, son sırada spin avcılığı gelir. LRF yaz gecelerinde taze yem ile uğraşmak istemeyenler için sürekli mera gezenler için ideal disiplindir. Spin disiplini yıllın belli aylarında kısa süreli yapılan yine mobiliteyi önemseyenler için "merada balık varsa" iyi bir seçenek olur. Ama yemli av yılın her mevsiminde, her gününde, gündüz gece fark etmeksizin yapılabilir. Sadece balıkların mevsimine göre ne tür canlılarla beslendiğini bilip ona göre yem atmak gerekir. Zaten balık popilasyonu azaldı. Mevcut balıkların beslendiği bir sürü taze yemlik canlılar varken bizim attığımız plastik sahtelere silikonlara atlaması hele ki bu mevsimde biraz zor.

AtesOzgur

Yeni Üye
Sahte ile kim daha iyi balık tutulduğunu söylediyse sana pek doğru söylememiş. Şöyle sıralayacak olursak av verimi olarak ilk sırada yemli av, ikinci sırada LRF, son sırada spin avcılığı gelir. LRF yaz gecelerinde taze yem ile uğraşmak istemeyenler için sürekli mera gezenler için ideal disiplindir. Spin disiplini yıllın belli aylarında kısa süreli yapılan yine mobiliteyi önemseyenler için "merada balık varsa" iyi bir seçenek olur. Ama yemli av yılın her mevsiminde, her gününde, gündüz gece fark etmeksizin yapılabilir. Sadece balıkların mevsimine göre ne tür canlılarla beslendiğini bilip ona göre yem atmak gerekir. Zaten balık popilasyonu azaldı. Mevcut balıkların beslendiği bir sürü taze yemlik canlılar varken bizim attığımız plastik sahtelere silikonlara atlaması hele ki bu mevsimde biraz zor.
Çok teşekkürler, peki lrf ve spin hangi aylar yapılır, ve mera nasıl bulunur?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Çok teşekkürler, peki lrf ve spin hangi aylar yapılır, ve mera nasıl bulunur?

Spin avı Eylül-Kasım arası Nisan-Mayıs arası Mera olarak İstanbul' da (Üsküdar, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Çubuklu sosyal tesis, Haliç, Emirgan, Akıntıburnu, Tarabya, Sarıyer, Şile, Avcılar Ambarlı sahil, Büyükçekmece ve sonrası )

LRF Mayıs-Eylül Arası Mera olarak yine İstanbul'da (Üsküdar, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Çubuklu sosyal tesis, İstinye, Poyrazköy, Anadolukavağı) akıntı olmayan her yer.

AtesOzgur

Yeni Üye

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Peki kışın ve sonbahar bunların uygun zamanı değilken ne yapmalıyım?

Surf takımın varsa yemli atacaksın. Kışın balıklar açıkta ve derine metabolik faliyetlerini azaltmak için çekilirler. Bu dönemde yemi çok uzağa ve derine ulaştırabilmen gerekir. Sonbahar da ise hem yemli hem de kurşun arkası disiplini ile İstanbul' da çinekop lüfer avları yapılabilir, bazen palamut bile denk geldiği olur.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhaba, 13 yaşındayım ve uzun süredir balık tutmakla ilgileniyorum. Tatilde çeşmeye gidiyorum ama istanbulda yaşıyorum. Hep yemli tutuyordum ama sahte ile daha iyi olacağını düşündüm ve lrf ve spin takımı aldım ama 2 haftadır denememe rağmen hiç birşey tutamadım. Yardım edebilecek var mı?
Güzel bir hobi edinmişsin kardeşim aramıza hoş geldin ..
Evet balıkların dönemleri var fakat bu dönemler bol balık olduğu dönemler onun dışında lrf için istavrit havanın ve suyun müsait olduğu ( akıntı ve rüzgar olmadığı ) birçok dönemde av verir hatta bazen akıntıya bırakıp süzülmek de avcılığını arttıran yöntemlerden biridir.
Ağustos sonuna kadar tekne araları liman içleri gibi yerlerde kokulu silikonlar ile denemeler yapabilir biraz derine inerseniz de bu dönem banko iskorpit balığı bulabilirsin..