Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF ye çok hevesliyim ama olmuyor

Medupa

Yeni Üye
Adı
mert
Kan Grubu
O Rh Negatif
Merhaba balık tutmak konusunda pek deneyimli değilim bodrumda bulduğum Effe 180 cm 3-12lrf shot kamışı ile resimdeki albastar ne olduğunu bilmediğim makinayı birleştirdim. misinanın da hangi marka olduğunu bilmiyorum bu şekilde 2-3 kez balık avlamaya gittim ancak hevesle aldığım savage gear 4 gr vibrasyon yemi 1 metre ileriye bile atamadım. zaten buluduğum bölgede karides ve kurtcuk sahteleriyle av yapıyorlarmış insanlar sanırım.Bu kamışla lrf avı yapmak istiyorum yeni makine mi almalıyım misinayı mı değiştirmeliyim yoksa başka bişey mi yapmalıyım önerilerinizi bekliyorumWhatsApp Görsel 2025-09-10 saat 16.37.56_74638ce7.jpgWhatsApp Görsel 2025-09-10 saat 16.16.46_25df4484.jpg

Ekli dosyalar

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Merhaba,

Makinen 6000'lik görünüyor, yani o kamış için aşırı fazla büyük ve ağır. Youtube'dan atış tekniklerine de bir bakmanı öneririm. Muhtemelen 7-8 gramlık bir yem kullanırsan daha iyi atarsın, misinan da kalın ama 1 metre bile gitmiyorsa nedenleri bu son ikisi değildir diye düşünüyorum.

Kamışı kullanmak istiyorsan muhtemelen yeni makine alman gerek. 1000-2000 kafa hafif makineler işini görür. Youtube'dan atış tekniklerine iyice bakıp, yem atmadan boş kurşunla at-çek yaparak talim yapmalısın. Daha ince bir misina sarmak mantıklı olur, daha ağır yemler kullanmak mantıklı olur.

Medupa

Yeni Üye
Adı
mert
Kan Grubu
O Rh Negatif
Merhaba,

Makinen 6000'lik görünüyor, yani o kamış için aşırı fazla büyük ve ağır. Youtube'dan atış tekniklerine de bir bakmanı öneririm. Muhtemelen 7-8 gramlık bir yem kullanırsan daha iyi atarsın, misinan da kalın ama 1 metre bile gitmiyorsa nedenleri bu son ikisi değildir diye düşünüyorum.

Kamışı kullanmak istiyorsan muhtemelen yeni makine alman gerek. 1000-2000 kafa hafif makineler işini görür. Youtube'dan atış tekniklerine iyice bakıp, yem atmadan boş kurşunla at-çek yaparak talim yapmalısın. Daha ince bir misina sarmak mantıklı olur, daha ağır yemler kullanmak mantıklı olur.
Söylediklerinizi dikkate alarak bir araştırma yaptım ve aklıma bazı şeyler takıldı. Öğrenciyim ve fiyat performas olarak önerebilceğiniz bir makine var mı dediğiniz türden ? Ayrıca misinayı hangi kalınlıkta ve hangi türden almalıyım? Bİr de bunları yaptıktan sonra alacağım sahte karides veya kurtun ağırlığı hafif gelebilir mi yine ileri atmak için kaç gr oluyor onlar biliyor musunuz ?

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Söylediklerinizi dikkate alarak bir araştırma yaptım ve aklıma bazı şeyler takıldı. Öğrenciyim ve fiyat performas olarak önerebilceğiniz bir makine var mı dediğiniz türden ? Ayrıca misinayı hangi kalınlıkta ve hangi türden almalıyım? Bİr de bunları yaptıktan sonra alacağım sahte karides veya kurtun ağırlığı hafif gelebilir mi yine ileri atmak için kaç gr oluyor onlar biliyor musunuz ?
Kendim denemek isteyip zamanında stokta bulamadığım, gürkan hocamın makine test konularında övdüğü şöyle bir 1000'lik makine var, bunu değerlendirebilirsiniz: https://www.hepsiburada.com/captain-hacker-1000-6-1bb-makine-p-HBCV00009QQ4B6?magaza=Asyada Av Doğa Outdoor&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.md:pricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.76.1

İlerde balıkçılık işi iyice kafanıza yatar ve yeni, daha kaliteli bir lrf kamışı almak isterseniz bu makineyi yine kullanmaya devam edebilirsiniz.

Misina konusuna gelince. Bütçeniz yetiyorsa makineye az bir dolgu misinası sarıp sonra da 100 metre ip misina eklemeniz iyi olur. Bu herhalde en az 350'ye patlar. Bu mümkün değilse 100 metrelik bir orta yollu 0,18 mm monofilament misina sarın, acemiliğinizi atana ve ip alabilene kadar, kuş gözü düğümü gibi sorunlar yaşamadan kullanırsınız. Daha sonra bu misina yeterince azalınca üzerine 100 metre ip misina eklersiniz.

Medupa

Yeni Üye
Adı
mert
Kan Grubu
O Rh Negatif
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.En kısa sürede dediklerinizi uygulayacağım

E

Erden Eren

Misafir

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Konuyu dağıtmak istemem ancak Temu alışverişinde ciddi vergi yükleri var di mi hala? Durum böyle olunca kısıtlı bütçeye daha da fazla yük binmiş olmaz mı?
740 tl lik makineyi bu sabah vergiler ve kargo dahil 1390 tl ye sipariş verdim.

E

Erden Eren

Misafir
Gürkan hocam yine de hesaplı mı geldi demek istiyorsun yani? Ben bir hayli bilgisizim çünkü yurtdışı alışverişlerinde. Özellikle vergi-gümrük muhabbeti sonrası başlamadan bitti benim adıma Temu vesaire gibi siteler.