Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lüfer Sarıkanat Çinekop Avda Sürekli Düşüyor Neden Bilen Varmı ?

Adı
Denizlerin Dalgasıyım
Bahsettiğiniz senaryo ilgimi çekti gelişme olursa öğrenmek isterim zira Duo sahtelere karşı özel bir sempatim var ve oldukça da duo sahte sahibiyim. Bugüne kadar kurtulma- düşürme hiç yaşamadım.
Dostların önerine göre çözümler deneyeceğim sonucu mutlaka yazarım perşembe gece düşünüyorum yine kısmetse

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Öncelikle güzel yazın ve emeğin için teşekkür ederim kardeşim dediklerini dikkate alacağım 2 li iğnelerde 1.yerede 2 halka takıp denerim ama sol el baş parmağı diye belirtmende özel bir durum varmı diğer el yada parmaklar fark mı ediyor ?
Şey ben her ne kadar genç göstersem de 60 yaşındayım
Tırnak işinde en kolayıma gelen oydu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Eyvallah boşluk durumu yok ama balık biraz açıkta biniyor 30 35 mtlerde makina caldla 77 sarım sar sar bitmiyor yavaş sarım çok güzel balık alıyor ama açıktan alınca sarınım sarım hızından olabilir benimde aklıma çok birşey gelmedi neredeyse en çok akanda bendim 16 tane sudan çıkartabildim
İşte bu sebepten bu sivri zekalı kardeşiniz sağlam bir balık kaçtıktan sonra gaza gelip 4000 xg makine ile meraya iner :D yanındaki arkadaşları ölü sarımda 40 parça balık almışken ben kan ter içinde ölü sardırmak için makineyi yavaşlatmaya çalışarak 20 parçada kaldım :D evet balık bindiğinde müthiş bir konforla balığı kıyıya getirdim ama bindirmek zulüm oldu ve o maceradan da vazgeçtim :)
Dün akşam 12 parça balık aldım sanırım 3 tane düşürdüm ama düşenler de gerçekten yaprak dı ve düşmesi iyi oldu balık sabah ve akşam suyu saatlerinde gözü dönmüş bir şekilde saldırıyor ve çoğu zaman ya üst yada alt çenesi kopmadan iğne ağzından çıkmıyordu dün gece 23:00-03:00 arasında yaptığım avda çoğu balık dudağının ucunda geldi hatta bir çoğu kıyıya kaldırır kaldırmaz iğneden düştü :) Balığın çok nazlı ve iştahsız saldırdığı bir döneme denk gelmiş olabilirsiniz..

Oguzhan_T

Üye
Adı
Oğuzhan
Kamış crosscast kalama kapalı ama çok değil çünkü merada levrekte geziyor iğneler tam oturmuyor olabilir ama en kaliteli iğneler neredeyse
Ben 14-42 corsscast kullanıyorum sert kamış, 7-28 falansa sizinki bir ihtimal bu sebeptendir. Owner veya ryuji st46 iğneden başka iğne kullanmıyorum, yine aynı şekilde 2. ve 3. iğnelere halka eklemesi yapıyorum. Tuhaf geldi açıkçası bu şekilde bir sıkıntı yaşamanız.

Merada levrek varsa yapılacak çokta bişey yok ya sahteden olucaksınız yada lüferden. Japon sahtenin 1000 lira olduğu piyasada risk almaya ne kadar değer tercih sizin.

Adı
Denizlerin Dalgasıyım
İşte bu sebepten bu sivri zekalı kardeşiniz sağlam bir balık kaçtıktan sonra gaza gelip 4000 xg makine ile meraya iner :D yanındaki arkadaşları ölü sarımda 40 parça balık almışken ben kan ter içinde ölü sardırmak için makineyi yavaşlatmaya çalışarak 20 parçada kaldım :D evet balık bindiğinde müthiş bir konforla balığı kıyıya getirdim ama bindirmek zulüm oldu ve o maceradan da vazgeçtim :)
Dün akşam 12 parça balık aldım sanırım 3 tane düşürdüm ama düşenler de gerçekten yaprak dı ve düşmesi iyi oldu balık sabah ve akşam suyu saatlerinde gözü dönmüş bir şekilde saldırıyor ve çoğu zaman ya üst yada alt çenesi kopmadan iğne ağzından çıkmıyordu dün gece 23:00-03:00 arasında yaptığım avda çoğu balık dudağının ucunda geldi hatta bir çoğu kıyıya kaldırır kaldırmaz iğneden düştü :) Balığın çok nazlı ve iştahsız saldırdığı bir döneme denk gelmiş olabilirsiniz..
Eyvallah üstad bende stradic bakıyorum 88 sarımda iyi ne hızlı ne yavaş daha iyi olabilir gibime geliyor

Adı
Denizlerin Dalgasıyım
Ben 14-42 corsscast kullanıyorum sert kamış, 7-28 falansa sizinki bir ihtimal bu sebeptendir. Owner veya ryuji st46 iğneden başka iğne kullanmıyorum, yine aynı şekilde 2. ve 3. iğnelere halka eklemesi yapıyorum. Tuhaf geldi açıkçası bu şekilde bir sıkıntı yaşamanız.

Merada levrek varsa yapılacak çokta bişey yok ya sahteden olucaksınız yada lüferden. Japon sahtenin 1000 lira olduğu piyasada risk almaya ne kadar değer tercih sizin.
Bendeki de 2.74 14 42 .😊

Adı
Denizlerin Dalgasıyım
İki iğneli sahtelerin her ikisine birden ikinci halkaları takmalısın
Üç iğneli sahtelerin ise orta ve arka iğneye ilave halka takmalısın
Balığın dökülmesi çok azalacaktır
İki iğneli sahtelerde ön iğne, üç iğneli sahtelerde orta iğne balığı ağzından yakalar
Arka iğneler ise balık çırpınınca dışarıdan rast gele saplanır böylece balığı iki noktadan iğnelemiş olursun ve sahteden kurtulması imkansız hale gelir
Lüfergiller hangi boyda olursa olsun daima yemi sidiklik hizasından ısırır
İğnelerinin keskinliğini de kontrol etmelisin
En iyi yöntem ise sol elinin baş parmak tırnağına iğnenin ucunu bastırmadan hafifçe uca doğru kaydırma hareketi yapmaktır
Kayarsa iğne körleşmiştir, kaymaz ve tırnağınatakılıp kalırsa keskindir.
Birde tasma atmana gerek yok, tasma balığın ağzını yırtar, balık vurduğunda iğnenin saplanması için yeterli basıncı zaten kendisi oluşturur,çırpındığında ise arka iğne dışarıdan saplanır
Tuttuklarının hepsinin kovana girmesi dileği ile rast gelsin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dün akşam ki avda denerim 5 balıkta 4 kıyılarım bit tane kurtuldu en arkaya takıyordum ortadaki kancaya baktım onada takılmış balıklar teşekkür ederim 1 vuruş kaçtı .😊