Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Made in Japan SAHTE ÜRETİMİ

Horozbina

Daimi Üye
Katılım
18 Ocak 2012
Mesajlar
2,270
Tepkime puanı
3,796
Puanları
113
Konum
Tekirdağ / İstanbul / Ören
Adı
Bülent
Her ne kadar alıntı olsa da bazı eklemelerim oldu.

Japon ürünlerinin niçin pahalı olduğunu böylece anlayabileceksiniz. Tasarım, geliştirme maliyetleri ucuz değildir. Üretimde kullanılan teknoloji gelişmiş de olsa, bunların yatırım maliyetleri nedeniyle amortisman ürün başına payı yüksektir. Ayrıca elleme işlemleri de oldukça fazla ve gelir düzeyi yüksek ülkede, insan emeğinin maliyete katkısı satış fiyatlarını yüksetmekte.
Bu nedenle tanınmış firmalar da uzak doğuda, işçilik maliyetini düşürmek için diğer ülkelerde kurdukları teknolojilerini taşıdıkları yerlerde kendi kontrolleri altında üretim yapmakta. Aynı zamanda kendi ülkelerinde de daha yüksek kalite ürünlerini üretmeyi sürdürmekteler.

1- Tasarım

CAD yani bilgisayar desteği ile dizayn işin başı. Yeni modellerin özel programlarla üç boyutlu tasarımı bilgisayarda yapılmakta. Daha farklı programlarda bunların gerilim analizleri dayanıklarıları ve akışkan içinde hareketleri kontrol edilerek tasarımda gerekli düzeltmeler yapılır.



2- Prototip kalıbının imali

CAM ismi verilen (bilgisayar destekli üretim) program ile CNC makinelerin çalışacağı program elde edilerek bu makinelerde denemeleri yapılacak modellerin kalıbı üretilir. Bu iş bir günü alır.
Bilgisayarda tasarlanan form katı olarak ilk burada görülür.



3-Prototipin yapımı

İlk geçici kalıp kullanılarak plastik kabuklar üretilir. Bu tek bir tip olmayıp farklı dudak açıları, farklı ağırlıklar ve ağırlık konumları olmak üzere onlarca model monte edilir.



4- Testler

İlk numulerin tanklarda nasıl yüzdüğü gözlenir. Temel fonksiyonlar, istenilenleri sağlamayıp örnekler bu aşamayı geçemezse tasarımda gerekli değişiklikler yapılıp yeniden kalıp ve ve prototip üretilir. Gözlemlerin olumlu olduğu durumda atış özellikleri kontrol edilir. Ve en son avcılık özelliği testten geçer. Tüm bu sınavlardan geçebilen tasarımlar üretim programına alınır. Olumsuzluk durumunda hep başa yani tasarıma geri dönülüp düzeltmeler yapılır.





5- Kalıp Üretimi

Tüm sınavlardan geçip her türlü onayı almış modelin plastik kalıpları yine CAM ile CNC tezgahlarda üretilir. Bu kalıplar artık yüz binlerce adetlik seri üretimi gerçekleştirecek dayanımdadır. .





6- Montaj
Sahtenin iç elemanları yerlerinde yerleştirildikten sonra kapatma işlemi süpersonik dalga teknolojisi kullanan kaynak makinelerinde yapılır. Yapıştırma tekniğine göre sızdırmazlık, birleşim hattının kusursuzluğu mükemmeldir. İşçiliğin ucuz olduğu ülkelerdeki taklitçiler, bu yatırımın maliyeti yüksek olduğundan plastiği eriten kanserojen solventlerle yapıştırma işlemini yaparlar. Solventle yapıştırılan ürünlerin bazıları başlangıçta sızdırıp su alır, gerisi de kısa sürede bozulur.


7- Boyama

Her bir sahte teker teker bu işte uzmanlaşmış elemanlar tarafından boyanır. Proseste maliyetin yüksek olduğu işlemler boyama, iç elemanların montajı, iğnelerin takılmasıdır.





8- Kaplama

Bazı karmaşık boyama işlemleri de robotla yapılır. Boya koruyucu kaplama ise tamamen robotun işidir.

9-Son Kontrol

Halkaların ve iğnelerin montajı ile ürünlerin tamamı son kontrol işlemine sokulur.




10- Son AŞAMA

Satıcılara sevk, ve bu sahtelerin satılması yani önce bizi kandırmaları ile sona erer.

Daha sonra iş bizim balıkları kandırabilmemize bağlı.
 

Horozbina

Daimi Üye
Katılım
18 Ocak 2012
Mesajlar
2,270
Tepkime puanı
3,796
Puanları
113
Konum
Tekirdağ / İstanbul / Ören
Adı
Bülent
11. Aşama

Piyasada tutulup satış rekorları kıranların, Çinliler tarafından çakmaları daha düşük teknoloji ile üretilir. Burada tasarım, geliştirme ileri imalat teknikleri olmadığı gibi, malzemeleri yeterli dayanımda değildir, kırılır, paslanır, boya yerine matbaadan çıkma yapıştırma işlemi uygulanabilir iç elemanların bazıları konmaz, ya da kolay olan yol seçilerek orijinal mekanizma benzeri yoktur. Dış görünüşün benzemesi pazara sürülmek için yeterlidir. İşçilik de ucuz olduğundan satış fiyatları diğerleri ile kıyaslanamaz.

İşe yaramazlar mı, yararlar, ama verim kesinlikle düşüktür. Bunun da balık nüfusunun kıtlaştığı ülkede önemi azdır. Buyurun Çin malı alın, kopup denize ulaştığında gitti param demezsiniz.

Ya da zaten balık az bunca zaman harcıyoruz, ya da balık avına gitmek için fazla zamanımız olmuyor, tek hobimiz bu, kumar oynamıyoruz, bizim kumarımız bu, gibi avuntularla;
şansınızı yükseltmek için kaliteli ürün alabilirsiniz.


Peki hangi markayı, hangi markanın hangi modelini, hangü modelin hangi rengini alacağım derseniz ayvayı çekirdeği, dalı budağı yaprağı ile yediniz demektir. :D:D
 

yekadam

Aktif Üye
Katılım
26 Eyl 2014
Mesajlar
218
Tepkime puanı
156
Puanları
43
Konum
BURSA
Adı
Mert
eline emeğine sağlık bülent abi :D nedemişler ucuz mal kullanıcak kadar zengin deyiliz az olsun öz olsun iyisi olsun :)
 

senihcan

Daimi Üye
Katılım
13 Nis 2013
Mesajlar
1,684
Tepkime puanı
2,097
Puanları
113
Konum
İstanbul
Adı
Senih Can Kardeş
Bülent abicim yine dökürmüşsün ellerine sağlık ellerin dert görmesin :harika:
 

Berke Öztürkmen

Daimi Üye
Katılım
20 May 2014
Mesajlar
733
Tepkime puanı
604
Puanları
93
Konum
İZMİR
Adı
BERKE ÖZTÜRKMEN
Bülent Abi dikkat çekilmesi gereken bir konuda emek harcamışsın. Ellerine sağlık. Bu tabi ucuz malı tercih edenlerin fikirlerini değiştirmeyecek ama japon mallarının neden pahalı ve daha verimli olduğunu anlamamız için gayet güzel bir çalışma olmuş.
 

forkill96

Daimi Üye
Katılım
9 Şub 2012
Mesajlar
793
Tepkime puanı
188
Puanları
43
Yaş
27
Konum
istanbul
Adı
Burak özdayı
Teşekkürler Bülent abi birde kamışlar nasıl üretilir çok merak ediyorum bulamadımda


Bu makınelerın daha hassasını biz kuyumculuk sektorunde kullanıyoruz

Projet 3000 modelleme makınası belki bende birgün bir rapala çizerim üstünede değerli adını yazarım :)