Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makina önerisi

sr41

Yeni Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kocaeli-Yalova bölgesi 430 100-250 atarlı surf kamış kombini için ( atar aralıgı bölge genelinde 75-150 gr ) yemli, çapari

baktıgım makinalar aşağıda

-Shimano Socorro 6000sw

-Daiwa Crosscast S22 35 SWC 5000 QD TYPE

-Bauer Baviera 5000

-Daiwa Windcast Br 5000 Lda 4+1 Bb

-Daiwa Emblem 35 SCW QD Spod

-Shimano Aerlex 10000 XSB

-Daiwa Emblem 45 5000 SCW QD

kullanıcı yorumları veya tavsiyelerinizi bekliyorum

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Atar aralığı 75-150 gram demeseydiniz daha ağır işçilik gerekli olsaydı Socorro, belirttiğiniz atar aralığından dolayı surf kafa olması dolayısı ile daha iyi mesafelere ulaşacağına inandığım Emblem alırdım ben olsam.

Engin MA

Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okuma Flite 1500 AY Gunsmoke. 2 tane aldım. İlk avı da yaptı makineler. Çok memnun kaldım. 2 adet de yedek kafası var.

Tavsiye ederim.

sr41

Yeni Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okuma Flite 1500 AY Gunsmoke. 2 tane aldım. İlk avı da yaptı makineler. Çok memnun kaldım. 2 adet de yedek kafası var.

Tavsiye ederim.
fligen ile kıyasladıkları bir f/p videosu görmüştüm onun dışında hakkında pek bilgide bulamamıştım. Direk av bilgisi verdiğinizden teşekkürler listeme bu makinayıda yazdım

Engin MA

Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
fligen ile kıyasladıkları bir f/p videosu görmüştüm onun dışında hakkında pek bilgide bulamamıştım. Direk av bilgisi verdiğinizden teşekkürler listeme bu makinayıda yazdım
İlave bilgi 1: 1500 lük kafa 150 metre 0.12 ipi güzel sardı. Ne az ne çok. Dolguya vs gerek kalmadı. Benim ortalama atış mesafem 90-120 arası olduğu için benim için ideal oldu. Misina fiyatları da göz önünde tutulduğunda çok büyük avantaj. Ben 300 metre 2 yeni ip almıştım şu anda bunlardan biri yedek oldu. Ya da 8000 lik kafaya soracağım.

İlave bilgi 2: Sizler için ne kadar önemli bilmiyorum ancak ben ilk kez karşılaştım. Ve hoşuma gitti. Makinenin kafasında ipi ilk sararken düğüm yapmanıza gerek kalmıyor. Makine kafasındaki küçük bir delikten iç tarafa ipi geçirip düğüm yapıyorsunuz. Üstte herhangi bir düğüm olmuyor.

İsmail Öz

Daimi Üye
Adı
İsmail Ö.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Direkt socorro alırdım çok yönlü kuvvetli bir makine

kml7

Aktif Üye
Adı
Kemal

Tavsiye ederim.
Merhaba. Ne tür avlarda kullandınız? Ben de almayı düşünüyorum, nedir izlenimleriniz, paylaşır mısınız?

Engin MA

Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba. Ne tür avlarda kullandınız? Ben de almayı düşünüyorum, nedir izlenimleriniz, paylaşır mısınız?
Canlı yem ile surf avı yapıyorum İzmir ve çevresinde. 3 av yaptım bu makinelerle. Her kafayı da test ettim. (Kutudan 3 adet kafa çıkıyor) Ne kadar disiplin gereği at çek yapmasam da hafifliği hoşuma gitti. Biraz atış mesafem de arttı. 10-20 metre arası. Bundan önceki makinelerim (Bauer Furia ve Ryuji Marvel 8000) ve kamışlarımla (Daiwa Crosscast 420 100-225 ve Daiwa New Shorecast 420 100-225) ortalama 90m zorlarsam 110 metre gibiydi atış mesafem. Bundan önceki makinelerim 650 ve 600 gr idi. Okuma Flite ise 472 gr. Tam olarak nedeni nedir bilmiyorum atış mesafemdeki bu farkın. Belki biraz daha hafiflediği için kamış makine kombinasyonum atış sırasında daha çok kamçılama yapabiliyorumdur bilemiyorum daha. Daha güzel bir balık da almadım. Sadece isparoz ve lidaki alabildim bu avlarda. Umarım güzel bir balık ile de test ederim sonraki avlarımda. Sonuç olarak ben memnunum makinelerden.

Ekli dosyalar

• 47.4 KB Görüntüleme: 7

kml7

Aktif Üye
Adı
Kemal
Canlı yem ile surf avı yapıyorum İzmir ve çevresinde. 3 av yaptım bu makinelerle. Her kafayı da test ettim. (Kutudan 3 adet kafa çıkıyor) Ne kadar disiplin gereği at çek yapmasam da hafifliği hoşuma gitti. Biraz atış mesafem de arttı. 10-20 metre arası. Bundan önceki makinelerim (Bauer Furia ve Ryuji Marvel 8000) ve kamışlarımla (Daiwa Crosscast 420 100-225 ve Daiwa New Shorecast 420 100-225) ortalama 90m zorlarsam 110 metre gibiydi atış mesafem. Bundan önceki makinelerim 650 ve 600 gr idi. Okuma Flite ise 472 gr. Tam olarak nedeni nedir bilmiyorum atış mesafemdeki bu farkın. Belki biraz daha hafiflediği için kamış makine kombinasyonum atış sırasında daha çok kamçılama yapabiliyorumdur bilemiyorum daha. Daha güzel bir balık da almadım. Sadece isparoz ve lidaki alabildim bu avlarda. Umarım güzel bir balık ile de test ederim sonraki avlarımda. Sonuç olarak ben memnunum makinelerden.
Öncelikle detaylı bilgi için teşekkür ederim. Biz de İstanbul boğazında kurşun arkası at çek yapacağımız için hafif olması ve mesafe olarak da olumlu etki etmesi güzel olur. Son olarak test ettiğiniz kafalara ne kadar misina/ip sardınız? Mesela sığ olan kafaya 0.14 yada 0.12 bir ipten 250m sarabilir miyim acaba?

Engin MA

Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle detaylı bilgi için teşekkür ederim. Biz de İstanbul boğazında kurşun arkası at çek yapacağımız için hafif olması ve mesafe olarak da olumlu etki etmesi güzel olur. Son olarak test ettiğiniz kafalara ne kadar misina/ip sardınız? Mesela sığ olan kafaya 0.14 yada 0.12 bir ipten 250m sarabilir miyim acaba?
En sığ kafaya 0.12 150 metre, kırmızı olana 0.12 300 metre, 8000'lik kafaya da 0.21 ip altına 200-250 metre kadar normal misina sardım.
Not: En sığ kafaya 250 çok olur bence. Fotoğrafları ekliyorum. Siz daha iyi anlayabilirsiniz belki. Kırmızı olana ben 0.12 300 metre sardım. İdeal oldu. Bence 0.14 250 metre bu kafaya uygun olur.

Ekli dosyalar