Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makine ve kamış tavsiye..

leventos

Yeni Üye
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Adı
Levent Özönder
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese selamlar,
Hayatımın büyük bir kısmı denizde geçmesine rağmen amatör balıkçılık konusunda oldukça deneyimsiz ve muhtemelen içinizdeki en acemi kişiyim. İstanbul'da yaşıyorum ama Kuşadası'na sık sık gidiyorum ve tekneleri ile düzenli olarak balığa çıkan arkadaşlarım var. Kısaca temel hedef mercan ve sinarit türleri.. Aynı makine ile belki farklı yerlerde trança / akya denemeleri de yapmak isteyebilirim. Klasik makinelere çok alışamadım o yüzden üstten sargılı makine almak istiyorum. Derinlik 30 ile 110 metreler olacak ve bölgede genel olarak 0,30/0,35 lik ip misina ve 100/150 gr armut kurşun tercih ediliyor.
İnternetten bilgi toplamaya çalışıyorum son birkaç gündür. Tür olarak bailcasting dedikleri makineler benim için uygun olur mu? Çıkrık makinaya göre hangisi avantajlı olur? Veya Jigg dedikleri? Bu konudaki fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. (Belirli bir bütçe düşünmedim ancak makine için ortalama 1000 tl harcayabilirim.)