Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

MAKİNEDEN GELEN SES

btynsnm

Yeni Üye
Adı
Batuhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abiler selamın aleyküm izmirde yaşıyorum kıyıdan av yapıyorum surf için ryuji momentum 10000 makine aldım 1 ay önce karan balıkçılıktan 8-9 kex kullanmışımdır hiçbir sorun yoktu gayet memnundum fakat şu son 2 avdır makineden bir ses gelmeye başladı şöyle anlatıyım makine hiçbişeye bağlı değil boştayken hiçbir ses yok, kamışa takıp kurşunla atış yaptığımda boşluk alırken kıyıya sararken ses yok, kursun kıyıya yaklaştığında makineden yüksek sesli bir ses gelmeye başlıyor

7 Aralık 2025

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Fabrika çıkışı makineler yeterince yağlanmıyor bu nedenle kuvvetle muhtemel makinenizin yağa ihtiyacı var
Aldığınız yere götürün teknik servisi varsa onlar gönderir yok ise bedelsiz bir şekilde sorunu çözmeleri için destek isteyin kabul etmezler ise dışarıdan bir ustaya bakım ve yağlama için bedelini kendiniz vererek mutlaka yaptırın. O şekilde kolu bir tur bile çevirmeyin rulman ve dişlileri bozarsınız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

btynsnm

Yeni Üye
Adı
Batuhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Fabrika çıkışı makineler yeterince yağlanmıyor bu nedenle kuvvetle muhtemel makinenizin yağa ihtiyacı var
Aldığınız yere götürün teknik servisi varsa onlar gönderir yok ise bedelsiz bir şekilde sorunu çözmeleri için destek isteyin kabul etmezler ise dışarıdan bir ustaya bakım ve yağlama için bedelini kendiniz vererek mutlaka yaptırın. O şekilde kolu bir tur bile çevirmeyin rulman ve dişlileri bozarsınız

Merhaba aldığım yere yarın götürücem gerekirse iade talep edicem çünkü 17 gün olmuş daha

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Merhaba aldığım yere yarın götürücem gerekirse iade talep edicem çünkü 17 gün olmuş daha
İadeye gerek yok ki makine yeni bir sıkıntısı yoktur sadece yağ ve grese ihtiyacı var. Değişim yapsalar bile gelen makine de aynı şekilde yağ ve gres ister
Sadece üst düzey makinelerin yağ ve gresleri tam olur. Eğer rafta uzun süre bekledi ise onlarında yağ ve greslerinin güncellenmesi şarttır .

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ryuji makinalarda genel olarak bu sorun var.. buyuk ihtimalle sizin makinanin kilavuz rulmani problemlidir, aldiginiz yere gotururseniz yaparlar ancak tekrardan olacaktir..

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kardeşim her şey olabilir bu ses, açıp bakmadan, incelemeden bir şey söylemek belki de küçücük bir sorunun büyütülmesine de neden olabilir. Bu nedenle sen aldığın yere götür, çözsünler. Zaten yeni almışsın.

btynsnm

Yeni Üye
Adı
Batuhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ryuji makinalarda genel olarak bu sorun var.. buyuk ihtimalle sizin makinanin kilavuz rulmani problemlidir, aldiginiz yere gotururseniz yaparlar ancak tekrardan olacaktir..
E yeniden olursa napmam lazım bunun sebebi neidrki daha 5 kullanımda oldu ve bu makineyi kullanan 4-5 kişiylefe görüştüm kimsede böle bi sorun olmamış

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
E yeniden olursa napmam lazım bunun sebebi neidrki daha 5 kullanımda oldu ve bu makineyi kullanan 4-5 kişiylefe görüştüm kimsede böle bi sorun olmamış
Başka kimsede olmamışsa elindeki makinede bir problem vardır ve çözüldükten sonra tekrar etmez diye düşünüyorum. Nasıl kullandığın da önemli elbette, örneğin atıştan önce kafayı aşağı çekmiyorsan mil yamulur. Kum kaçırıyorsan zarar verir, avdan sonra tuzlu kalıyorsa karıncalanır. Her şeyi doğru yapıyorsan ve bu başına gelmişse münferit olaydır diyebiliriz bence. Sen bir götür de, incelenince en doğru yorum ortaya çıkacaktır. Tekrar edeceğini sanmıyorum.

btynsnm

Yeni Üye
Adı
Batuhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Başka kimsede olmamışsa elindeki makinede bir problem vardır ve çözüldükten sonra tekrar etmez diye düşünüyorum. Nasıl kullandığın da önemli elbette, örneğin atıştan önce kafayı aşağı çekmiyorsan mil yamulur. Kum kaçırıyorsan zarar verir, avdan sonra tuzlu kalıyorsa karıncalanır. Her şeyi doğru yapıyorsan ve bu başına gelmişse münferit olaydır diyebiliriz bence. Sen bir götür de, incelenince en doğru yorum ortaya çıkacaktır. Tekrar edeceğini sanmıyorum.
Dediğiniz herşeyi temizleyip dikkat ediyorum, karan balıkçılığa gönderdim firmaya yolladılar incelenicek bakalım.