Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla, Suadiye, Kadıköy Balık Avı Durumu

shelcuk

Üye
Adı
Selçuk Y.
Maşallah 🧿

Erden bey, kaçırdıysam kusura bakmayın eşkina avlarınızla ilgili paylaşımınız var mıydı? Ben istanbula geldikten sonra spin ile av verimsiz olunca LRF takımı kurup Kartal sahilde ilk denememde ilk balığı Eşkina tutunca şok olmuştum. İncecik LRF takımını bir sağa bir sola götüren balık çok mutlu etmişti beni. Benim ilk ve son eşkina balığımdı bu, bildiğim kadarıyla (yanlış biliyor olabilirim) kışın av vermiyor diyeydi ama siz yemli mi avlanıyorsunuz? LRF'de mi kışın av vermiyor yoksa?

Bu soruna dilersen birçok farklı takvimden, birçok farklı video ile de cevap verebilirim. Öncelikle bunu belirteyim ve akabinde yazılı olarak cevap vermeye başlıyayım. :)

Benim eşkina konusunda sabit 3 meram var. Bunlardan Tuzla'da ışık kesintisi hiçbir zaman yaşamadım.

Mahallemde, evime yakın olan Maltepe meramda ise senin serzenişinin tam aksine, en büyük problemim kış aylarında belediyenin ışıkları ve hatta bahçe ışıklarını dahi kesiyor olması. Maltepe Dolgu Alanı'ndan bahsediyorum ve bu alandaki kaç bin araçlık İspark'a her sene deli gibi zam yapmayı maarifet zanneden İBB, konu ışıklara gelince pek bir cimri davranıyor! Haliyle düzenli küfürü de yiyor. Birçok videomda hem balıkları gösteriyor hem de İBB'ye galiz cümleler sarf etmekten kaçınmıyorum açıkçası. :)
Yani demem o ki, Maltepe özelinde ışık değil ışıksızlık ana problem oluyor bana ve senelerdir benimle avlanan ekibe.

Suadiye civarında ise bazen özellikle sonbahar aylarında ışıklar olmayabiliyor ama oralar Maltepe kadar zifiri karanlık olmadığından, bir şekilde yol ve şehirin ışıkları ulaştığından, en önemlisi Maltepe gibi riskli kayalıklardan oluşmadığından ışıksızlık sorun teşkil etmiyor.

Şimdi diyeceksin ki, "Ben ışık sorun oluyor mu dedim, adama bak ışıksızlıktan yakınıyor." ama işte durumlar bundan ibaret. :)

Bir de dip not; dün gece hava tahmin programlarının çok üzerinde lodos olduğundan şamandıralı avımı yapamadan evime geri dönmek zorunda kaldım.

ErdenEren

Daimi Üye
Adı
Erden
Maşallah 🧿

Erden bey, kaçırdıysam kusura bakmayın eşkina avlarınızla ilgili paylaşımınız var mıydı? Ben istanbula geldikten sonra spin ile av verimsiz olunca LRF takımı kurup Kartal sahilde ilk denememde ilk balığı Eşkina tutunca şok olmuştum. İncecik LRF takımını bir sağa bir sola götüren balık çok mutlu etmişti beni. Benim ilk ve son eşkina balığımdı bu, bildiğim kadarıyla (yanlış biliyor olabilirim) kışın av vermiyor diyeydi ama siz yemli mi avlanıyorsunuz? LRF'de mi kışın av vermiyor yoksa?

Selçuk Bey selamlar.
Eski mesajlarıma göz atacak olursanız son senelerdeki eşkina avlarıma dair birçok video ve fotoğraf bulabilirsiniz.
Ben kendi deneyimlediğim, senelerimi verdiğim mera adına konuşacak olursam, Tuzla-Kadıköy hattında asıl kışları müthiş boylarda eşkina avı yapılmaktadır. Yazları hem balığnı boyu çok ufalmakta, kovaya atmak yerine incitmeden suya iade gerekmekte hem de istavrite yoğun bir talep olduğundan farklı sıkıntılar yaşanabilmekte. Malum şamandıralı avda ve hatta dip atsak bile sabit duracağımız için akıntının yönüne doğru kayan istavrit şamandıraları bizi ve avımızı fazlasıyla bozmaktadır.

Selamlar, iyi akşamlar.

ErdenEren

Daimi Üye
Adı
Erden
| RAPOR |

Dün gece yemlerim canlı, her şey aynı ve iğnem elbette Owner olmasına rağmen SIFIR ADET eşkina avladım.
Üstelik gece 4'e dek sabretmeme rağmen maalesef eşkina alamadım.
Ben de Santos'u bolca istavrit ile besleyerek, hiç değilse yediğim soğuğa değsin, bir canlı mutlu olsun dedim.

Oltası suda olanlara, sabrendelere, emek sarf edenlere rastgelsin, bereketli avlar olsun.

Lafalisokalemabuno

Yeni Üye
Adı
Samet
Kan Grubu
O Rh Negatif
Selçuk Bey selamlar.
Eski mesajlarıma göz atacak olursanız son senelerdeki eşkina avlarıma dair birçok video ve fotoğraf bulabilirsiniz.
Ben kendi deneyimlediğim, senelerimi verdiğim mera adına konuşacak olursam, Tuzla-Kadıköy hattında asıl kışları müthiş boylarda eşkina avı yapılmaktadır. Yazları hem balığnı boyu çok ufalmakta, kovaya atmak yerine incitmeden suya iade gerekmekte hem de istavrite yoğun bir talep olduğundan farklı sıkıntılar yaşanabilmekte. Malum şamandıralı avda ve hatta dip atsak bile sabit duracağımız için akıntının yönüne doğru kayan istavrit şamandıraları bizi ve avımızı fazlasıyla bozmaktadır.

Selamlar, iyi akşamlar.
Selamlar hocam. Ben de gelecek hafta bostancı iskelesi civarlarında ilk defa eşkinaya girişmek istiyordum. Siz de benzer yerlerde eşkinayla baya uğraşmış göründüğünüzden size danışmak istedim: Bu mevsimde yem olarak ne kullanıyorsunuz, yemi nasıl çıkarıyorsunuz veya nereden satın alıyorsunuz? Anladığım kadarıyla midye pek tercih edilmiyor. Boru kurdu ve teke önerildiğini gördüm. Boru kurdunu ancak salamura alabiliyorum, o da pek ideal gözükmüyor. Buralarda da teke var mı hiç bilmiyorum.

Lafalisokalemabuno

Yeni Üye
Adı
Samet
Kan Grubu
O Rh Negatif
Dün bostancı sahilinde öğlenden geceye kadar dip/yüzey ekmek sarmasıyla ve midyeli üçlü dip takımıyla denemeler yaptık. Ufacık kaya balıkları dışında sonuç 0 :) Umarım yakında balık sezonu başlayacak.

sozendro

Yeni Üye
Adı
sezer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Forumda ilk konu cevabım 🙌 olsun pendik-kartal arası çapari ile kovaları doluyor tabi kıraçadan hallice biraz daha vakit tanımak gerekli gibi...