Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mamun üretimi (karada-çiftlik)

Sizce suni bir çiftlikte üretebilir miyiz?

  • Evet

    Kullanılan: 73 86.9%
  • Hayır

    Kullanılan: 11 13.1%

  • Kullanılan toplam oy
    84

angvil

Daimi Üye
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
748
Tepkime puanı
1,157
Puanları
93
Yaş
38
Konum
İzmir
Adı
ibrahim üzül

Hoper

Aktif Üye
Katılım
10 Ocak 2016
Mesajlar
286
Tepkime puanı
503
Puanları
93
Yaş
47
Konum
İzmir
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
merhaba,

açıkçası yeni girişimler hep ilgimi çekmiştir ve bu konuyu da hararetle takip ediyorum. bu konu altında senih can isimli arkadaşımız çıkarılması ile ilgili kısıtlamalar getirildiğini veya getirilmek istendiğini yazınca malzeme ve yem satan bir iki arkadaşıma sordum. zaman zaman tedarik konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirttiler, hatta bir arkadaşım geçen hafta sonu için hiç mamun bulamadıklarını söyledi. demek ki artık ticari üretime geçmenin zamanı geliyor :)

eğer sizin içinde uygunsa detaylı bilgi vermeye devam edebilirseniz sevinirim. hatta 2 yıl içinde emekli olma durumu beliren ben bu işi ciddi ciddi düşünebilirim :)
 

Spin on the beach

Daimi Üye
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
597
Tepkime puanı
1,437
Puanları
93
Yaş
47
Konum
Balıkesir / Burhaniye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öneri olarak Ziraat fakültelerinden gerekli yardım alınabilir. İnternet üzeinden çok fazla araştırma yaptım bu konu hakkında fakat yeterli bilgiye bende ulaşamadım.
 
B

BS Okuru

Misafir
Sayın Umut Bey, aynı şeyi düşünüyoruz. Ben de bir Izmirli olarak ama gurbette (türkiye'de herhangi bir yerde) olan biri olarak bu konuda ciddiyim. Buradan paylaşmaya devam edecegımde. Ama bazı şeyler ticari olduğu ıcin herseyi paylasmak sizinde malum olduğunuz gibi çok uygun olmayabilir. Ama üretim neden olmasın?
 
B

BS Okuru

Misafir
Sizin yorumunuza gelince Sayın Cihan Bey, çok araştırma yaptım bilimsel ve pratik konularla ilgili, su ürünlerinden ilgili şahıslarla da görüştüm. Malesef bu konuda Türkiye çok geride. Ancak bir veya birden fazla girışimci, mantıkli ve akıllıca adım atarsa bu iş olur.
 
B

BS Okuru

Misafir
Zaten bu mamun istihsal kafasıyla gidersek, 3-5 seneye kalmaz mamun biter. Bitmekten kastım, bulamayabiliriz. Ki mamunun bitmesi hem ekolojiye hemde amatör (sportif) balıkçılığa çok büyük darbe vurur. Aynı üretim problemi ki uygulanabilir, boru kurdu içinde tatbik edilebilir. Aşama aşama problemleri çözerek, kanunlardan sapmadan, sağlıkli ve maliyet etkin bir sekilde yapılması, diger ürunlerin de önünü açacaktır.