advedanta
Üye
- Adı
- CİHAN DEMİREL
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Merhaba Tuncer Bey,Merhaba Cihan Bey ,
Bu cihazla ben de ilgileniyorum. Tam kararlı değilim ama alma ihtimalim var. Benim zaten bir balık bulucum var ama onda GPS yok ve sığ suda biraz problemli.
Bundan dolayı ikinci bir balık bulucu almayı düşünüyorum.
Amacım sığ suda biraz daha fazla alanı görebilmek ve GPS kullanmak.
Dragonfly c-map ile navionics silver veya gold arasında nasıl bir fark var ?
Yer noktalamak kolay mı ve ne kadar way point yapabiliyorsunuz ?
Siz genel olarak GPS özelliğinden memnun musunuz ? "Şu noktaya beni götür" dediğinizde yapıyor mu ?
Ayna frekansları ve konileri hakkında bilgi verir misiniz ?
Ayna yapı olarak azcık yüksek süratleri kaldıra bilir mi ?(20 mil-25 mil)
Down vision özelliğinin işe yarayan bir tarafı var mı ?
Teşekkürler,
Harita olarak ben navionics silver harita kullaniyorum. Silver harita 10mt derinliğe kadar, gold harita ise tüm derinlikleri harita uzerinde gosteriyor. Ben silver haritadan memnunum.
Yer noktalamak cok basit. Sadece sadece joistigin uzerine basiyorsunuz. 50 noktalama yapiyorsunuz. Ben Gps ozelliginden memnunum.Beni bu noktaya gotur diyemiyorsunuz. Sadece ayarladiginiz noktaya geldiginizde sonar ekraninda o noktanin cizgisi çıkıyor. Zaten harita uzerinde o noktayi carpi olarak goroyorsun ve o noktaya doru gidiyorsun.
Cihazda dahili gps, dahili 2 kanalli CHIRP sonar modulu, merkezlenmis 200 KHz sonar, merkezlenmis 350 KHz downvision modulu, 25/60° parabolik sonar huzmesi, downvision ise 1,4° onden arkaya, 60° yandan yana huzme kapasama alani mevcuttur.
Benim teknem 17 mil yapiyor ve bu hizda bir sorun yasamiyorum.
downvision da dip detaylarini daha iyi gorebiliyorsunuz. Hatt dipte bulunan balikci agini bile gorebiliyorsunuz. Hatta ekran görüntüsünün bile fotografini cekebiliyorsun.Hafiza kartinda da bilgisayara yukleyebiliyorsun.
Saygilar