Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Misina klips düğümünü sağlam atmak?

@immortal

Aktif Üye
Adı
Kemal G.
Arkadaşlar merhaba,

Forumu uzun süredir takip ediyordum ama aranıza yeni katıldım. İp kullansak da klipse fc misina, diğer durumda mono misina bağlıyoruz. Klipse baplantı noktası en zayıf halka oluyor ve biraz zorlandığında kopmanın gerçekleştiği yer oluyor. Ben klipse bağlantıda mukavemeti az da olsa arttırabileceğini düşünerek, misinayı iki tur klipsten geçirip bağlama işlemini yapıyorum. Bu yaptığım iş doğru mudur ya da mukavemeti arttıracak bir bağlantı şekli var mıdır?

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba,

Forumu uzun süredir takip ediyordum ama aranıza yeni katıldım. İp kullansak da klipse fc misina, diğer durumda mono misina bağlıyoruz. Klipse baplantı noktası en zayıf halka oluyor ve biraz zorlandığında kopmanın gerçekleştiği yer oluyor. Ben klipse bağlantıda mukavemeti az da olsa arttırabileceğini düşünerek, misinayı iki tur klipsten geçirip bağlama işlemini yapıyorum. Bu yaptığım iş doğru mudur ya da mukavemeti arttıracak bir bağlantı şekli var mıdır?
Aynı yöntemi ben kullanıyorum 5 kg balığa kadar sıkıntı yaşamadım. Daha üstü henüz oltama nasip olmadı :)

@immortal

Aktif Üye
Adı
Kemal G.
Aynı yöntemi ben kullanıyorum 5 kg balığa kadar sıkıntı yaşamadım. Daha üstü henüz oltama nasip olmadı :)
O zaman bu uygulamaya devam ediyorum. 5kg lık başlığı kaç mm lik misina ile çektiğinizi sorabilir miyim?

Bir de klipsten geçirdikten sonra misinayı 6 tur çevirip aradan geçiriyorum. Bu tur sayısı uygun mudur?

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
2 tur geçirdikten sonra ilk çeçirdiğiniz misinada bir miktar boşluk bırakıyorusunuz. Bu boşluğu üzerine aşağıdan yukarıya yaklaşık 5-6 tur attırıp sondaki boşluktan bir sefer daha geçiriyorsunuz. Sonra iki taraftan misinayı ezmeden çekiyorsunuz. KUllandığım misinalardan biri 0.17 ip misina 5 kg balık çekti. 0,28 mono misina 4 kg balık çekti. Sorun olmadı.

@immortal

Aktif Üye
Adı
Kemal G.
Esref bey merhaba. bu degerli bilgi icin tesekkur ederim. klasik baglamaya gore bence cok daha pratik bir baglama sekli ve %95 verimlilige cikabilmis. ilk avimda deniyorum. lrf misina kalinliklari icin de ayni performansi veriyordur umarim. iyi gunler

@immortal

Aktif Üye
Adı
Kemal G.
bir de guclendirilmis palomar dugumu varmis, ince misinalar icin daha uygun olabilir.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Denemedim bilemiyeciğim.Bir den fazla düğüm,burgu vs.
Patlamaya sebeb oluyor,tecrübeyle sabit.

Camşişe

Üye
Adı
Oğuz
Çok yararlı paylaşımlar. Bu düğümü yeni öğrendim, herhalde artık ana düğümüm olur.