Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Misina pürüzü

_halill11

Yeni Üye
Adı
Halil
Merhaba olta ip misinasında bazı yerlerde pürüz var sardığımda kendiliğinden içe katlanıyor ve ipin kimi kısımlarında rulmandan ses çıkarıyor . Aydınlatan olursa mutlu olurum

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhaba olta ip misinasında bazı yerlerde pürüz var sardığımda kendiliğinden içe katlanıyor ve ipin kimi kısımlarında rulmandan ses çıkarıyor . Aydınlatan olursa mutlu olurum
İpiniz eskimiş hocam markası nedir ve ne kadar süredir kullanıyorsunuz ayrıca dalgalı denizde ipi suya yatırmış ve taşla yıpratmış olabilirsiniz..

_halill11

Yeni Üye
Adı
Halil
İpiniz eskimiş hocam markası nedir ve ne kadar süredir kullanıyorsunuz ayrıca dalgalı denizde ipi suya yatırmış ve taşla yıpratmış olabilirsiniz..
hocam bir tanıdığım verdi. Shimano kairiki 0.19olduğunu söyledi. Dediğiniz gibi eski olduğunu düşündüm kalama kontrol ettiğimde çok gıcık bir ses çıkarıyor . İpin değişme zamanı mı acaba üzecekse ona göre bi önlem alalım.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Birçok sebep olabilir ben aklıma gelenleri söyleyeyim pürüz var dediğiniz için eskimiş olabilir dedim diğer bir sebep bazı meralarda su kirli oluyor yağlı gibi özellikle İstanbul kulelide bazen av yapınca makine ip rulmanı dan ses gelmeye başlıyor bazen ip kaynaklı kamış dan değişik bir ses geliyor sürtünme ile alakalı ama kalama kontrolü yaparken ses gelmesi kısmını daha önce yaşamadım