Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Misina seçimi

Dogaan

Yeni Üye
Merhabalar. Örgü misina seçiminde kararsız kaldım yardımcı olursanız sevirim. İlk makinem 4000 lik canlı yem ve yemli avlanıyorum. İkinci makinem de 3000 lik onu da at çek ve yemli avlarda kullanıyorum.

Araştımama göre bunlar iyimiş

Daiwa tournament
Varivas jigging 10x10 x9
Sunline
Seaugar
Hercules

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhabalar. Örgü misina seçiminde kararsız kaldım yardımcı olursanız sevirim. İlk makinem 4000 lik canlı yem ve yemli avlanıyorum. İkinci makinem de 3000 lik onu da at çek ve yemli avlarda kullanıyorum.

Araştımama göre bunlar iyimiş

Daiwa tournament
Varivas jigging 10x10 x9
Sunline
Seaugar
Hercules
Canlı yem ve yemli avlarda bu güne kadar örgü misina kullanmış biri olarak bu sezon için değişikliğe giderek misina kullanmayı düşünüyorum bundaki temel sebep dalgalı ve patlak havalarda denizin içindeki ip taşlara ve kayalara sürtünmesi sonucu zarar görüyor ve balık bindiği zaman patlıyor bunun önüne bir nebze geçmek için örgüden vazgeçerek misina kullanmayı düşünüyorum.

At-çek avı için yukarda bahsettiğiniz iplerden Hercules harici diğerlerini duydum çok fazla da kullanıcısı olan ipler herhangi birini alsanız sıkıntı yaşamazsınız ama diğer av disiplini için ipten canı yanmış biri olarak tavsiyede bulunamayacağım..

Dogaan

Yeni Üye
Canlı yem ve yemli avlarda bu güne kadar örgü misina kullanmış biri olarak bu sezon için değişikliğe giderek misina kullanmayı düşünüyorum bundaki temel sebep dalgalı ve patlak havalarda denizin içindeki ip taşlara ve kayalara sürtünmesi sonucu zarar görüyor ve balık bindiği zaman patlıyor bunun önüne bir nebze geçmek için örgüden vazgeçerek misina kullanmayı düşünüyorum.

At-çek avı için yukarda bahsettiğiniz iplerden Hercules harici diğerlerini duydum çok fazla da kullanıcısı olan ipler herhangi birini alsanız sıkıntı yaşamazsınız ama diğer av disiplini için ipten canı yanmış biri olarak tavsiyede bulunamayacağım..
Bende kairiki var düğüm yerinden patlıyor. O kadar çok balık kaçırdım ki işimi sağlama almak isityorum

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bende kairiki var düğüm yerinden patlıyor. O kadar çok balık kaçırdım ki işimi sağlama almak isityorum
Nerde av yaptığınızı bilmiyorum bundan sebep hedef balıklarınızı ebatlarını kullandığınız lideri ve lider düğümünü de bilmiyorum , kairiki var ve düğüm yerinden patlıyor söyleminiz de havada kalıyor bu sebeple , bende balık kaçırmamak için işini sağlama alanlardanım :D Gosen answer jigging 5 pe , 120 lb fırdöndü , 100 lb momoi shock lider 8000 makine ile yaptığım kombinde çıt dedi ipten koptu hatta bulabilirsem videosunu da eklerim buraya :)
sonuç itibari ile kopma sebebi ne ipin markası idi ne de çeker değerinden çok yüksek balık gelmesi idi tek sebep 1 gün önce dalgalı havada yaptığım avda ipin taşlarda zedelenmesi idi :)
ipi ters düz yapıp dalgada yatırmamaya özen gösterdikten sonra başarılı avlar yapmaya da devam ettim..

Bu sebepten misina tavsiye ettim büyük ihtimal çok kaliteli ip de kullansanız ki Gosen bahsettiğiniz ipler kadar kalitelidir aynı sorunu yaşıyorsak bu yaşamaya devam edeceğiniz anlamına gelir..

Ekde ki videoda ipe makineye ve sete güvenerek gel bakayım diyip kalamayı da sıkarak mücadeleye başlıyorum ve hüsran ile sonuçlanıyor :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Dogaan

Yeni Üye
Biraz açıklıyım. Hatay’da avlanıyorum canlı yemde liman içinde avlanıyorum çoğu zaman kumluk sahilde. Aslında ipi zedelicek yerlerde atmıyorum. Hedef balık granyöz lüfer levrek. Bu arada kötü kaçmış. Benim kaçırdım 4-5 kiloluk granyözdü limanda ayaklarıma kadar getirdim kepçe olmadığı için elimle alıyım dedim tam uzandım bi çırpındı halat misinayı kopardı gitti

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Biraz açıklıyım. Hatay’da avlanıyorum canlı yemde liman içinde avlanıyorum çoğu zaman kumluk sahilde. Aslında ipi zedelicek yerlerde atmıyorum. Hedef balık granyöz lüfer levrek. Bu arada kötü kaçmış. Benim kaçırdım 4-5 kiloluk granyözdü limanda ayaklarıma kadar getirdim kepçe olmadığı için elimle alıyım dedim tam uzandım bi çırpındı halat misinayı kopardı gitti
Aynı sular sayılır bu kaçan da 3 4 kiloluk kofanaydı büyük ihtimal :) ben seti 20 kilo civarı kuzuya göre ayarlamaya çalıştım ama daha denk gelip de ne yaşatacağını görmedik :)

İpin zedelenme ihtimali yoksa o yazdığınız ipler işinizi görecektir problem yaşayacağınızı pek zannetmiyorum , balığı kaldırma konusunda ise malesef bişey diyemiyorum çünkü o anda balığın yaptığı kafa vuruşu tüm denklemleri alt üst edebiliyor :) sırtımızda kepçe ile gezmek komik gözükse de nerde ne zaman lazım olacağı belli olmuyor :)

Dogaan

Yeni Üye
Aynı sular sayılır bu kaçan da 3 4 kiloluk kofanaydı büyük ihtimal :) ben seti 20 kilo civarı kuzuya göre ayarlamaya çalıştım ama daha denk gelip de ne yaşatacağını görmedik :)

İpin zedelenme ihtimali yoksa o yazdığınız ipler işinizi görecektir problem yaşayacağınızı pek zannetmiyorum , balığı kaldırma konusunda ise malesef bişey diyemiyorum çünkü o anda balığın yaptığı kafa vuruşu tüm denklemleri alt üst edebiliyor :) sırtımızda kepçe ile gezmek komik gözükse de nerde ne zaman lazım olacağı belli olmuyor :)
Bundan sonra kesinlikle kepçesiz olmaz😄 Bu arada çelik halat mı kullandın normal misina mı

Dogaan

Yeni Üye
Bide karadan avlananlar genelde jigging misina kullanıyor casting olması gerekmiyor mu

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Jigging ipler sürtünmeye karşı daha dayanıklı, düşük esneme, ağır yükler için uygun ve büyük balık avı için daha ideal bir seçim gibi duruyor.
Casting ipler uzun mesafeli atış için uygun genelde kalınlıklarına göre çeker değerleri düşük oluyor.

Ayrıca Shorejig seti olarak yapılan set ile hem shorejig avı hemde canlı ve yemli avda kullanma avantajı sağlıyor yani 2 iş bir arada gibi oluyor bir nevi.

Dogaan

Yeni Üye
Kamış için de yardımcı olmuştun. Çok teşekkür ederim