Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mono Lider

Çaça

Aktif Üye
Adı
Cihan
Lider olarak uzun zamandır fluorocarbon kullanıyorum ancak bazı sahte denemelerimde mono kullanmak ve farkı görmek istiyorum.

Önerebileceğiniz, özellikle gam yapmayan ve kayaya veya herhangi bir objeye sürtmeye dayanıklı (abrasion resistance) kullandığınız ve memnun kaldığınız mono markası var mı?

Şimdiden teşekkürler.

OmerAydın

Aktif Üye
Adı
Ömer Aydın
Takip :)

cancebeci

Aktif Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Vito Tek geçerim
Lider olarak uzun zamandır fluorocarbon kullanıyorum ancak bazı sahte denemelerimde mono kullanmak ve farkı görmek istiyorum.

Önerebileceğiniz, özellikle gam yapmayan ve kayaya veya herhangi bir objeye sürtmeye dayanıklı (abrasion resistance) kullandığınız ve memnun kaldığınız mono markası var mı?

Şimdiden teşekkürler.
Beklentilerinizi karşılarmı bilemiyorum ben uzun süre Vito kullandım 0.35 makinaya sarıp ön tarafa 1m.kadar 0.45 -0.50 lider yapıp Fırat turnasi avlarinda sorunsuz kullandım. Bu balik kemikli sert dudaklara sahiptir (büyükleri )ve genellikle sahtenin hemen bir karış dibinden ipi keser. Bunu eklediğimiz lider boyundan tesbit edebiliyoruz. Denemenizi tavsiye ederim. Rastgelsin.

Çaça

Aktif Üye
Adı
Cihan
İşin içine girdikçe "mono lider" konusunun öyle kolay bir olay olmadığını gördüm ki burada da ya deneyim azlığından ya da zannedersem "fluorocarbon dururken neden mono" gibi düşüncelerden dolayı pek cevap alamadım. Can beyin önerdiği Alman Vito marka gerçekten sağlam bir misina ancak sanki daha çok tatlı su avları için kullanılan bir misina gibi geldi bana, belki de yanılıyorumdur.

Forumlardan, arkadaşlardan (ki hepsi fluorocarbon varken neden mono diyorlar :)), kullanıcı deneyimlerini irdeleyerek yaptığım araştırmalar sonucu birkaç markada karar kılıp, aldım. Şu anda kimseyi yanıltmamak için markaları belirtmiyorum.

Seçim kriterlerim; özellikle gam yapmaması, aşınmaya direnç, su tutma oranının az olmasıydı. Tabi maliyet konusu da var,

Henüz denemedim, denedikten sonra burada deneyimlerimi fluorocarbon ile de karşılaştırarak yazarım artık.

Erdem82

Aktif Üye
Adı
ERDEM
Ben FC kaplama misina kullanıyorum. O kadar memnunum ki elimde bi sürü zamanında aldığım Daiwa ve Vega Fc misina var kullanma gereği bile duymuyorum. Lineaeffe Akashi ve Nippon Ghost gayet yeterli. Youtube ta biri çıkıp diyo FC kullanın çok avcı diye bi kaç balık tutuyo gösteriyo. Millet te fareli köyün kavalcısı gibi adam ne derse aynısından alıp yapmaya çalışıyo. Çoğu youtuber zaten av bayileriyle anlaşmalı herif bayiden sakalını hediyeliklerini alıyo. Kazığı tuzu kapıp koşan millete giriyo. FC misina levrekte eyvallah, 0.35mm üzeri misina kullanacaksan FC kullan ama Boğazda ki avlarda kullanmakta ne bilim yani paran çoksa birşey diyemem.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Yıllardır mono lider kullanıyorum bir dönem fc da kullandım ikisi arasında avcılığa müspet bir fark göremedim bu yüzden mono ile devam ettim
Mono misinada dikkat ettiğim özelliklerin başında tazeliği ve düğüm tutması geliyor
Renkli misina kullanmıyorum saydam kristal hep tercihim
Av sonunda iyi bir mücadele veya adetli bir av yapmışsam tüm misinalar kırışıyor ve lideri yeniliyorum
Balık yoksa kırışmada yok bu seferde elimle lideri sıyırıyorum bir pürüz veya hasar var ise lideri yeniliyorum. Bunlar olana kadar da lideri kullanmaya devam ediyorum
İki kulaça yakın lider bağlıyorum bir kulacı kamışın içinde bir kulacı kamışın dışında kalıyor kusursuz bir düğüm yaratmışsam bu şekilde kullanırım, kusur var ise atışta sürtme sesi örneğin, liderin bir kulacını keser düğümü kamış dışına taşırım. Ölçüm yeri kamışın iki parçasının birleşme yeridir içten ve dıştan kamışın ek yerini geçirmem
Dışta kalan uzunluk muhakkak kamışın ek yerine kadar sarkmalıdır. Kamışı kamçılamadan tam güçle kurulmasını sağlar
Misina EFFTDA (doğru yazdığımdan emin değilim) ONAYLI ise markasına bakmaya gerek yok gözü kapalı alın
300 m misina bana iki yıl yetiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi