Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

NEOPREN TULUM..

seikott

Üye
Adı
MEHMET KALE
Şeref bey bu yer tuzlada.Daha incesi kaç mm onu bilemiyorum.Ama bu düşüncenizde güzel.
Aslında benim asıl amacım soğuktan korunmak , çünkü katkat giymektense, içine güzel bir içlik ,giyiuorum üstüne sağlam bir mont tamam:)
Ama bahsettiğim yerde istediğiniz gibi yaparlar galiba.
selamlar..

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Şeref bey bu yer tuzlada.Daha incesi kaç mm onu bilemiyorum.Ama bu düşüncenizde güzel.
Aslında benim asıl amacım soğuktan korunmak , çünkü katkat giymektense, içine güzel bir içlik ,giyiuorum üstüne sağlam bir mont tamam:)
Ama bahsettiğim yerde istediğiniz gibi yaparlar galiba.
selamlar..
Ben zaten bir neopren tuluma sahibim ve konforu tartışılmaz.
Bu kadar konfora karşın küçük bir de sorunu var. Kurutma..
Araçta bırakamıyorsun, mümkün değil kurumaz. Üstelik tuzdan da arındırmak gerek. Eve alıp duşa sokup arındırıyorum ve bir köşeye atıyorum ama bu işe müsait yeriniz yoksa evde sıkıntı oluyor. Eşim herne kadar laf etmese de ben rahatsız oluyorum.
Sadece bu nedenle zihni sinir projeler üretmeye çalışıyorum. :)
Bir ara adres ve telefon bilgilerini pm atarsanız müsait bir zamanda da gider ne var ne yok bakarız. :)

seikott

Üye
Adı
MEHMET KALE
Şeref bey haklısınız ,avdan sonrası dert :) Askılığa asıyorum zaten 10 günde bir gidiyorum balık avına o süre yetiyor.Elbette bilgilerini paylaşıtım sizinle.Haber verin yeter..

Adı
Şevket TERKAN
Saygıdeğer üstadlar, değerli arkadaşlar;
Affınıza sığınarak konu hakkında aklıma takılanları sormak isterim.
Lütfen sorularım anlamsız gelirse cahilliğime verin.
Bilidiğim kadarıyla neopren su geçiren bir malzemedir. Su altı sporlarında neopren elbiseler wet suit(ıslak elbise) olarak sınıflandırılır. İçine aldığı su, vücut çevresinde ince bir tabaka oluşturup, vücut ısısı sayesinde ısınır ve sporcuyu sıcak tutar. Bu ince tabakanın sabit kalması için de elbise kişiye tam oturmalı, bolluk olmamalıdır.
Bu yüzden gördüğüm neopren tulum çizmelerin içerisine su eçirmeyen bir katman eklendiğini düşünmüşümdür hep. (yanılıyor olabilirim)
Diktirilmiş olan bu elbise, dalgıçların kullandığı neoprenden mamül ise, su geçirecektir ve içine giyilmesi düşünülen içlik ıslanacağı için, yarardan çok zarar verecektir kanısındayım.
Dalgıç elbisesinde kullanılan neopren ile tulum çizmelerde kullanılan aynı mıdır?
Arkadaşımızın diktirdiği bu tulum içerisine elbise giyerse kuru kalabilir mi?
Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Şevket bey neopren su geçiren bir malzeme değildir. Ama şu dediğiniz doğru 2 parça dalış elbiselerinin içine bir miktar su alınır ve o su yalıtıcı bir katman vazifesi görür. Zaten içi jarse olmayan elbiseleri giyerken ıslak şekilde giyiyoruz. Sıcak havalarda da çene kısmından içeri bir miktar su alıp serinlemek de mümkün :)

Bahsi geçen tulum ise iyi şekilde yapıştırılıp dikildiyse su geçirmeyecektir.

UZMAN78

Yeni Üye
Adı
türcan gündüz
Merhabalar , forumda tulum çizme ile ilgili konulara bakarken , cebelastaki neopren tulumu örnek alıp kendime bir tane diktirdim. Şöyle ki, ürün %100 neopren ve 3 mm kalınlığında.Kendinden patikli yaptırdım, ön tarafında saklama cebi, ve cırt cırtlı :) askıları var.Bu malzeme malumunuz kör dikiş ve yapıştırıcı ile hazırlanıyor.Benim isteğime göre (örnek resim) üretici arkadaş 3 günde ürünü yaptı,zaten bu tarz ürünler yapıp satıyor ,ancak daha çok dalgıç ve windsörf ürünleri, çizmeli düşündüm ancak yapacakları çizme yine gezer cinsi olacaktı bu sebeple vazgeçtim.Ancak isteyen farklı şekilde diktirebilir.üzerinde çok çalışılmadan sipariş verildi ,dediğim gibi güzel bir çizim ile daha güzel olabilir.Ancak benim işimi gayet güzel çözdü hem sıcak hemde su açısından gayet başarılı buldum.Fotolar aşağıda;
NOT:Yapan arkadaşın(firma sahibi) numarasını isteyene verebilirim.Şahsen yakınım değildir!
İsteyene belki faydası olur diye ekliyorum.Bu arada bana maliyeti 80 tl civarında oldu.

http://img853.imageshack.us/img853/7789/39900187.j

Bu firmanın telefon numarasını bilen varmı beyler

Erdi

Yeni Üye
Merhabalar , forumda tulum çizme ile ilgili konulara bakarken , cebelastaki neopren tulumu örnek alıp kendime bir tane diktirdim. Şöyle ki, ürün %100 neopren ve 3 mm kalınlığında.Kendinden patikli yaptırdım, ön tarafında saklama cebi, ve cırt cırtlı :) askıları var.Bu malzeme malumunuz kör dikiş ve yapıştırıcı ile hazırlanıyor.Benim isteğime göre (örnek resim) üretici arkadaş 3 günde ürünü yaptı,zaten bu tarz ürünler yapıp satıyor ,ancak daha çok dalgıç ve windsörf ürünleri, çizmeli düşündüm ancak yapacakları çizme yine gezer cinsi olacaktı bu sebeple vazgeçtim.Ancak isteyen farklı şekilde diktirebilir.üzerinde çok çalışılmadan sipariş verildi ,dediğim gibi güzel bir çizim ile daha güzel olabilir.Ancak benim işimi gayet güzel çözdü hem sıcak hemde su açısından gayet başarılı buldum.Fotolar aşağıda;
NOT:Yapan arkadaşın(firma sahibi) numarasını isteyene verebilirim.Şahsen yakınım değildir!
İsteyene belki faydası olur diye ekliyorum.Bu arada bana maliyeti 80 tl civarında oldu.

Bu neopreni diken atölyenin telefon numarasını gönderirmisiniz... bende diktirmek istiyorum, pvs tulum içinde kullanmayı planlıyorum...

ogcnd

Üye
Güle güle eskitin fakat ufak bir önerim olacak 15 yıllık Soğukkk Kanada yaşamından sonra Ülkeme dönmüş biri olarak bu tarz ürünlerin kullanımında 2-4 saatlik kullanımdan sonra ve tekrarlayan günlerde 1 hafta kadar kullandığınızı örnek verecek olursak malesef daha sonra en ufak esinti ve nemlerde hastalanma riskiniz artıyor vucut çıkarıldıktan sonra çok seri şekilde ısı kaybına uğruyor ve zamanla eklem ağrıları oluşturup eziyete dönebiliyor dalış yapan arkadaşlar la mukayese kabul etmiyor su dışında kullanımda içinize çok ince özellikle pamuk bazlı sentetik olmayan ürünlerle kullanmanız sağlık açısından çok yararlı olur sakın bu içi karartıcı bir mesaj oldu demeyin sadece tavsiye

ATALI

Yeni Üye

arkadaşım sana zahmet olmassa bu ürünü yapan arkadaşın telefon numarasını özelden mesajlar mısın?

seikott

Üye
Adı
MEHMET KALE
Güle güle eskitin fakat ufak bir önerim olacak 15 yıllık Soğukkk Kanada yaşamından sonra Ülkeme dönmüş biri olarak bu tarz ürünlerin kullanımında 2-4 saatlik kullanımdan sonra ve tekrarlayan günlerde 1 hafta kadar kullandığınızı örnek verecek olursak malesef daha sonra en ufak esinti ve nemlerde hastalanma riskiniz artıyor vucut çıkarıldıktan sonra çok seri şekilde ısı kaybına uğruyor ve zamanla eklem ağrıları oluşturup eziyete dönebiliyor dalış yapan arkadaşlar la mukayese kabul etmiyor su dışında kullanımda içinize çok ince özellikle pamuk bazlı sentetik olmayan ürünlerle kullanmanız sağlık açısından çok yararlı olur sakın bu içi karartıcı bir mesaj oldu demeyin sadece tavsiye
Teşekkürler mesajını yeni gördüm , evet bende kullanımında %100 pamuklu içlik giyiyorum ve işim bittiğinde hızla giyiniyorum çünkü terletiyor:)

tekrar saolsun..