Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Olta makinesi önerisi.

plesvioN

Yeni Üye
Adı
Abdulsamet şengül
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar,

Öncelikle bütçem en fazla 6000 TL
Bu hobiye yeni başladım ve ikisi birbirinden ne kadar farklı konu olsada çapari, kurşun arkası rapala için kullanabileceğim, beni (aşırı) yormayacak ve palamut gibi hızlı balıklardada iş yapabilecek bir makine var mıdır ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Avlanılan bölge: İstanbul Boğazı

Kamış: Okuma Ceymar 4,30 100-250 gr teleskopik.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhabalar,

Öncelikle bütçem en fazla 6000 TL
Bu hobiye yeni başladım ve ikisi birbirinden ne kadar farklı konu olsada çapari, kurşun arkası rapala için kullanabileceğim, beni (aşırı) yormayacak ve palamut gibi hızlı balıklardada iş yapabilecek bir makine var mıdır ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Avlanılan bölge: İstanbul Boğazı

Kamış: Okuma Ceymar 4,30 100-250 gr teleskopik.
Merhaba ,
Makineyi hızlandırmak kolay ama yavaşlatmak zor çapari ve dişli avlarında kullanacağınız Shimano özelinde PG diğer makinelerde farklı isimler olabiliyor kullanabilir palamut döneminde sarım hızınızı arttırarak palamut avı da yapabilirsiniz siz palamut avını işin içine direk katarsanız size HG makine önerirler fakat bu makineyi çapari ve dişli avına göre hızını ayarlamak sizi yorar sürekli yavaş sarmaya uğraşırsınız.
O fiyat aralığında güncel makinelerden herhangi birini tecrübe edemediğim için şu makine diye tavsiye veremeyeceğim.

plesvioN

Yeni Üye
Adı
Abdulsamet şengül
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba ,
Makineyi hızlandırmak kolay ama yavaşlatmak zor çapari ve dişli avlarında kullanacağınız Shimano özelinde PG diğer makinelerde farklı isimler olabiliyor kullanabilir palamut döneminde sarım hızınızı arttırarak palamut avı da yapabilirsiniz siz palamut avını işin içine direk katarsanız size HG makine önerirler fakat bu makineyi çapari ve dişli avına göre hızını ayarlamak sizi yorar sürekli yavaş sarmaya uğraşırsınız.
O fiyat aralığında güncel makinelerden herhangi birini tecrübe edemediğim için şu makine diye tavsiye veremeyeceğim.
Anlıyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Okuma Flite surf 1500AY modelini araştırdım biraz makine hakkında bilginiz var mıdır ?

Son düzenleme:

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Anlıyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Okuma Flite surf 1500AY modelini araştırdım biraz makine hakkında bilginiz var mıdır ?
Ben tavsiye verirken jig kafa makine üzerinden yazmıştım belirtmeyi unutmuşum malesef surf makineler hakkında bilgim yok