Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patlak havalarda kullanılacak Surf Casting Kamış tavsiyesi

ksenophanes

Aktif Üye
Herkese merhabalar,

Okuma Surf 8k makinem var. Makineyi ve almak istediğim kamışı surf casting'de genelde marmara bölgesinde patlak havalarda kullanacağım. Uzağa atış ile ilgili erimi iyi sayılabilecek bir kamış almak istiyorum. Hedef balığım levrek, Maksimum bütçem 1000 tl civarı. Konu ile ilgili tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum

Not: decathlon symbios 500 4.20 surf kamış ile ilgili çok güzel yorumlar ve incelemeler okudum bu banda uygun olur mu acaba ?

Son düzenleme:

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhabalar,

Okuma Surf 8k makinem var. Makineyi ve almak istediğim kamışı surf casting'de genelde marmara bölgesinde patlak havalarda kullanacağım. Uzağa atış ile ilgili erimi iyi sayılabilecek bir kamış almak istiyorum. Hedef balığım levrek, Maksimum bütçem 1000 tl civarı. Konu ile ilgili tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum

Not: decathlon symbios 500 4.20 surf kamış ile ilgili çok güzel yorumlar ve incelemeler okudum bu banda uygun olur mu acaba ?
patlak havada okuma azores 3 prç. yada shimano ultegra 3 prç. kamışlarımı kullanırım. Sebebi bu kamışların ikiside tubular uç. Rüzgardan, dalgadan akıntıdan etkilenmezler. Yaprak gibi sallanıp titremezler.Akıntıda eğilip bükülmez.
normal yatık havada ise shimano vengeance 430 teleskopik yada yuki q6 3 prç. hibrit uçlu kamışlarımı kullanıyorum.
Surfte tercih ettiğim 3 prç hibrit kamıştır.
Ama patlak havada mecburen tubular uçlu kamış..

ksenophanes

Aktif Üye
Cevap için teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz kamışlar bütçemin çok üzerinde kalıyor malesef.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cevap için teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz kamışlar bütçemin çok üzerinde kalıyor malesef.
örnek olarak vermiştim. 👍
Bahsettiğiniz symbios kamışları kullanmadım. Ama bildiğim kadarı ile onlardada hem tubular hem hibrit uçlu iki farklı ürün var. Şu sıralardada fiyatların aşırı aşırı artmasından dolayı ve kullananların memnuniyetinden dolayı bu symbios kamışlar revaçta.
Bu iş benzinli ile dizel araç kullanmak gibi. Aradaki farka alışana kadar biraz zaman alır.
Hep hibrit kullandım ve atıştaki toplarkenki yumuşaklığı daha iyi diyordum. Ama patlak hava ve aşırı akıntı sonucu tubular kullanmaya başladım. İlk başlarda yadırgadım. Ama sonra ondada elim alıştı ve dengeyi sağladım.
Olmadı temiz, fazla yorulmamış, tamir görmemiş bütçenize uygun bir kamışta bakabilirsiniz.