Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sahtelerde Renk Seçimi

Katılım
17 May 2010
Mesajlar
3,976
Tepkime puanı
422
Puanları
83
Yaş
40
Konum
rize
Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu rengi ve benzerlerini levrekte kullanan oldu mu?
Bende ucuz bir markanın benzer rengi var henüz deneme fırsatı bulamadım.
bülent hocam bu renkli sahte ile hiç balık tutamadım hele ki levrek ne yazık
Gelelim asıl mesele ye :) hava durumu su hali rengi illa bir etken ancak mutlaka asıl kriter bu değil 10 aya yakın olta sallarim sadece flört zamanlarinda onları rahat birakiyorum mevsim de pek farklı olacağını sanmıyorum
Yemlik balık neyse merada hangi koku da yoğun ise balık ona odaklanıyor kanımca farklı renk aksiyon model dalar değerleri olan yemler aynı meraya atılıyor ve bazen birisi bazen farklı birisi favori oluyor şimdilerde barbun ve istavrit müthiş bir kalabalık yapıyor merada Ehh biz balık tutamiyoruz ama karınlarını doyurup semizlendiklerini biliyorum :harika: su yüzeyine yakın gelen yemler de genellikle fhc orta sularda sırtı yeşil hemen her saat sırtı mavi altı kırmızı olan genelde gün batim açım da sırtı siyah yanları çakar li yine gün açım kapanma zamanında dipten gelen yemler silikon vs daha koyu genelde turuncu hakim kahverengi haki kaya balığı barbun gelincik renklerine yakın olanları tercih ediyorum biraz da reklam yapayım :) malum simanov. Cuyum nort premium renklerine özellikle bakın derim
 

Yakamoz

Daimi Üye
Katılım
11 Kas 2010
Mesajlar
868
Tepkime puanı
972
Puanları
93
Konum
İstanbul
Adı
Kenan Ahıska
Yemlik balık neyse merada hangi koku da yoğun ise balık ona odaklanıyor kanımca farklı renk aksiyon model dalar değerleri olan yemler aynı meraya atılıyor ve bazen birisi bazen farklı birisi favori oluyor şimdilerde barbun ve istavrit müthiş bir kalabalık yapıyor merada Ehh biz balık tutamiyoruz ama karınlarını doyurup semizlendiklerini biliyorum
Bence doğru bir bakış açısı bu. Bence renklerin dalga boyu derinlik değişikleri vs etkilerden ziyade balığın alandığı bölgedeki yemlik balık polulasyonuyla ilgilenilmeli. Bu renkte yemlik seçimine dikkat edilmeli.
 

levent31

Aktif Üye
Katılım
4 Kas 2013
Mesajlar
162
Tepkime puanı
75
Puanları
28
Konum
Hatay/Dörtyol
Adı
levent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben de bir zamanlar lüfer zokasında düğümler suda gevşemesin diye parlatıcı sürüyordum düğümlü yerlere.
Hatun parlatıcısını araklıyorum diye bozuk atınca Marketten almaya karar verdiydim, yerini bulamayıp kasiyer kıza sorduydum, kızın garip bakışlarını unutamıyorum :D
Bir elinde oje bir elinde olta;
Umurunda mı dünya :))

Avda bazen oje marka ve renk numaraları konuşuluyor. :D
 

Horozbina

Daimi Üye
Katılım
18 Ocak 2012
Mesajlar
2,270
Tepkime puanı
3,796
Puanları
113
Konum
Tekirdağ / İstanbul / Ören
Adı
Bülent
Bölgede beslendikleri balıkların rengindeki sahteler elbette önemli.
Ancak balıkların da hafızası var, daha önce neler yuttuklarını biliyorlar.
Ayrıca ilarya bolluğunda tuttuğumuz balıkların midesinden tek bir ilarya çıkmıyor.
Kefal yavrularının suyun üzerine sıçrayıp kaçışları, oynaklar derken sırtı sarı 4 Play ile dün yakaladığım iki levreğin de midesinden yine yengeç çıktı.

Dündar'ın söylediği, levrek her zaman her renge gelir sözü, hafıza olayını aklımıza getirse de, yeter ki besleme anı olsun, yaşamı boyunca hiç yemediği renk ve biçimdeki sahteler de iş yapıyor.

Ancak hangi koşulda, hangi rengin şansı yüksek? Hangi renkler daha fazla ilgisini çeker. Yoksa hiç bir şey fark etmiyor mu?
Eğer bunu bilirsek, farklı ortamlarda çantamızdakilerden birkaçını denemeden sadece işe yarayacak olanlarla sürekli çalışırız.

Gittiğimiz yerde su net veya çamurlu, mavi veya yeşil, ya da çamur rengi, ortalık ta da hamsi dolu, fakat hamsi rengi ve biçiminde olmayan sahte daha şanslı olabilir.
Hiç bir levreğin yaşamından görmediği beyaz gövdeli kırmızı kafalı sirkteki palyaço gibi hareket eden 10 TL ederinde bir plastik parçası ile geçen günler Ünsal ismindeki arkadaş bir saate 5 tane yakalamış.
8-10 kişi içinde sağında Strikepro, Ima, solunda Daiwa, Pelikan, Duel River2 Sea mavi, yeşil, beyaz, şamandıralı ragot atanlar ise SIFIR.
Ünsal’ın da yanında zaten bir tane sahte varmış onu atmış. Diğerleri yan gözle Ünsal'a bakıp yalanmışlar.:)

Boşuna mı açtım ben konuyu. Neden Dikili altı çoğunlukla mavi yukarısı hamsi vs atar? Burada da mavi atanlar vardı bu seneye kadar mavi ile tutabilen pek yoktu.




Şu linke bir bakın koşulları değiştirin, ve öneriler sizin avlara uyuyor mu yazın.
Link sadece renk seçimi yapıyor.

Fishing Lure Selector
 

hayalet avcısı

Daimi Üye
Katılım
9 Mar 2014
Mesajlar
699
Tepkime puanı
463
Puanları
63
1936 dan günümüze kayıtlardaki köpekbalığı saldırılaya uğrayan kurbanların büyük çoğunluğu sarı beyaz ve siyah beyaz mayo giyenlerden oluşmaktaymış,saldırılar sabah erken veya hava kararmaya yakın olarak tespit edilmiş. bunu balık balıktır lüfer levrek gibi balıkların istatisliği tutulamaz mantığıyla yazdım,belki işe yaramaz bir bilgi olmuştur konu için öyle olduysada siz siz olun sarı beyaz ve siyah beyaz mayoyla denize girmeyin:)
 

zokacı

Daimi Üye
Katılım
3 Şub 2013
Mesajlar
899
Tepkime puanı
362
Puanları
63
Konum
sinop
Adı
nejdet
sahte modifiye edicekseniz fosforlu sprey boya ile daha kolay ayrıca boyacıların kullandığı kağıt bant alın ve boyamak istediğiniz yerin dışında kalan yerleri bantlayın boya temiz ve düzgün çıkar son olarakta vernik atarsanız kolay deforme olmaz ben 2.3 liralık sahteleri alıp pahalı olanlara benzetiyorum oldukça başarılı oluyor tavsiye ederim
 

kekadam

Aktif Üye
Katılım
23 Ağu 2013
Mesajlar
155
Tepkime puanı
119
Puanları
43
Konum
Tekirdağ
Ben onu bunu bilmem aga sahtede kirmizi renk olacak :)
hocam pembe de olur mu
ben kırmızıyı biraz daha açık laştımayı düşünüyom.
tekirdayı terk ettim. artık bursa benim dükkan.
Mudanyada da balık tutmazsam Konyada iş bulacağım.
Beyşehir gölünde er renge balık geliyormuş, :rolleyes:
 

zokacı

Daimi Üye
Katılım
3 Şub 2013
Mesajlar
899
Tepkime puanı
362
Puanları
63
Konum
sinop
Adı
nejdet
renk seçimi yaparken o bölgede ne tür yem balıkları veya böcekler var bunların renklerine benzetmek uygun olur pembe renkli rapala var ama iş yaparmı o bölgedeki duruma bağlı
 
Katılım
16 Kas 2017
Mesajlar
61
Tepkime puanı
69
Puanları
18
Yaş
35
Konum
hatay
Adı
hamza
Sahsen benim cantama bi adet 14 lu sahte kutusu sigiyor. Sahsim.adina soyluyorum bu kutuyu degisik renk boyut dalma su ustu ozellikli farkli farkli sahteleerle doldurup. Sonrasinda avlaga gore kullanmayı dusunuyorum. Aksini düşünemiyorum cunki sonu yok bunun. Saygilar