Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

sahtelere balık kokusu sindirme

Azer

Aktif Üye
Merhaba hobidaşlar,

Merak ediyorum, hiç sahtelerinizi balık kokusu sinsin diye, balık atıklarına yatırdınız mı?
Şu anda aklıma öyle bir şey geldi, istavritleri temizledikten sonra kalanları atmadım sahtelerimi ona yatırdım, iyice kokusu sinsin diye, akşam spin denemeyi düşünüyorum.

Siz ne dersiniz? Deneyen oldu mu? Anlamı var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

P.S.
Bu arada konu lüfergiller.

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
şimdi koku çok fazla etken değil kanımca lüfergillerde renk hareket ses bunların daha büyük etkisi var. lüfergiller buzluktan çıkan balıgı bile 2. plana atan yemin oldukça tazesini isteyen bir balık bu yüzden balık atıkları ile çekeceğin şey genelde kefal olur . belki kan etkili olabilir lakın kopek balığı edasında bir cezbetme durumu bekleme.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
At çek ile avlamaya çalıştığımız avcı balıkların hepsi koku yoluyla değil avlarını gözleri yoluyla bulurlar. Bu sebeple sahteler hep albenisi olan renklerle süslenir. Biraz balık çok fazla da müşteri avlamak için :) Bence zahmete girip sahtelerinizi kokutmayın. Eğer sahteler ile mıgri, müren gibi balıklar avlanabilseydi koku süper iş yapardı... İsterseniz bir gün at çek yaptığınız meraya ayaklarınızın dibine sardalye artıkları dökün bakın. Merada mıgri ve müren varsa emin olun 5 dk içinde ayaklarınızın dibinde bitecektir...

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Bunun için sardalya yağı satılıyor bazı balık avı marketlerinde. onun içine yatırıldığını duymuştum ama verimi arttırıyor mu onu bilemiyorum.

pars

Aktif Üye
İçine kapsul şeklinde koku yerleştirilen sahteler var. Sanırım "storm" markada. Etkisi düşünülmüş ki yapılmış, denemek lazım.

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
daiwa , ima , duo , maria vs vs piyasada cok urun buyuk markalar var ve boyle bir girisimleri yoksa bir bildikleri vardir

battıbalık

Yeni Üye
Adı
HASAN HÜSEYİN K
Kan Grubu
A Rh Negatif
Silikonlarda koku uygulamaları var ama sahtelerde yok

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dünyada at çek ile avlanan bizim bilmediğimiz bir çok tür var. Belki bazıları için koku etken olabilir. Ama ben at çeke yeni başladığım dönemlerde koku olayını mazmoz olayını yeterince denedim ve hiç bir sonuç almadım.

Mehmet Fatih

Daimi Üye
Adı
Mehmet Fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abdullah abi özetlemiş etrafı yemlemek meraya balıkları çekmek daha güzel daha kolay..O balık yemlerinin kokusuna bulaşmamak için canlı bile atmıyorum gelirse rapalaya gelsin.